nas
- Druga już książka kulinarna autorki, która przenosi nas w zmysłowy świat smaków potraw gotowanych z radością i… odrobiną miłości.
Data dostępności:
Data publikacji:
- Książka zawiera mnóstwo przepisów, z których przygotujesz wykwintny obiad czy kolację zwieńczoną deserem. Autorka zabiera nas w magiczny świat smaków i aromatów przyprawionych ziołami i… odrobiną miłości
Data dostępności:
Data publikacji:
- Życie codzienne daje nam wiele okazji do stosowania ziół. Do dziś niektóre z nich dostarczają barwników, mogą także konserwować żywność, dodawać aromatycznego smaku potrawom czy dezynfekować czyszczone powierzchnie. Możemy z nich stworzyć niecodzienne kiszonki, środki czystości i kosmetyki. Zdziwicie się, ile dobrego oferują nam zioła, które są tak blisko nas.
Data dostępności:
Data publikacji:
- Obmyślanie codziennego menu to z pewnością utrapienie niejednej pani domu. Prezentowana książka to 365 zestawów obiadowych, które rozwiążą problem monotonnego jadłospisu. Potrawy zostały podzielone na zestawy dobrane ze względu na pory roku – tak, by móc wykorzystać wszelkie dobra, którymi darzy nas natura. Dzięki prezentowanym przepisom na zupy, dania mięsne, wegetariańskie i desery całoroczne menu...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Pamiętam myśli i uczucia sprzed 22 lat, kiedy usłyszałam, że mój syn wymaga stosowania ścisłej diety bezglutenowej. Nikt nie wiedział, czym jest taka dieta, nikt też nie potrafił nam pomóc. Jedyne, co mieliśmy, to skąpa ulotka od lekarza. Ale okazało się, że życie z celiakią wcale nie jest takie straszne. Wręcz przeciwnie, dzięki niej jadasz zdrowo i świadomie! To lekcja dla nas wszystkich. Izabela...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Autorka w interesujący sposób opisuje swoje inspirujące podróże. Od jej książek nie sposób się oderwać. Skarlet znana z opowieści o Bałkanach, tym razem zabiera nas w podróż do świata retro i nie zabraknie dreszczyku emocji, dzięki kryminalnej historii opartej na faktach. (Grażyna Wróbel) Jak na wytrawną podróż przystało, nie zabrakło też przepisów na szlacheckie potrawy i przeglądu aktualnych trendów...
Data dostępności:
Data publikacji:
- "Liczba zachorowań na nowotwory stale rośnie. To jasne, że nikt z nas nie chce doświadczyć tej choroby. Ale czy na co dzień robisz wszystko, by się przed nią uchronić? Dzięki tej książce dowiesz się, czego się wystrzegać, by zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka. Poznasz szeroki wachlarz naturalnych składników żywności o działaniu przeciwzapalnym, ochronnym i antynowotworowym. Odkryjesz, jak wielką...
Data dostępności:
Data publikacji:
- [...] To danie, które można zjeść zarówno w ogromnej metropolii, jak i na odległej prowincji. Potrawa, która jak żadna inna godnie może nosić miano kulinarnego przewodnika po Japonii. Zmienia się w trakcie podróży przez ten kraj i pokazuje nam swoje odmienne oblicza. Porywająca miska, która wielokrotnie była tematem filmów, rozpraw doktorskich, niekończących się dyskusji i sporów i która teraz podbija...
Data dostępności:
Data publikacji:
- "Cytryny kiszone w wędzonej soli? Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem? Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie? Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem? Nawet się nie spodziewasz, co jeszcze można włożyć do słoika! Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek: sorbet z fermentowanego melona z szałwią, rzodkiewki w czarnej soli i krem...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Co oznacza E300? Czy amarant jest szkodliwy? Czy syrop glukozowo-fruktozowy to też cukier? Etykiety umieszczane na opakowaniach produktów spożywczych mają funkcję nie tylko marketingową, lecz także - a może przede wszystkim - informacyjną. Umiejętność ich czytania pomoże ci w dokonywaniu właściwych wyborów żywieniowych, ponieważ wskazują m.in., jaką kaloryczność ma produkt, jaki jest jego skład,...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Wszyscy wiemy, że regularne i zbilansowane posiłki mają ogromny wpływ na nasze zdrowie, samopoczucie i koncentrację. A jednak wciąż z trudnością przychodzi nam wypracowanie w tej kwestii właściwych nawyków, nie mówiąc już o regularnym przygotowaniu lunchu do pracy czy na uczelnię. Autorki książki uczą, jak to zmienić: od wybrania odpowiedniego dla nas pudełka na lunch przez planowanie zakupów i...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Zdrowe i smaczne przekąski, które zawsze możesz zabrać ze sobą. Podobno najbardziej zdradliwy jest wilczy głód, który dopada nas w najmniej spodziewanych momentach. Nie pozwól się zaskoczyć - zawsze miej przy sobie zdrową i sycącą przekąskę. Wytrawną lub słodką. Łatwą do przygotowania. Zdrowe przekąski to 70 autorskich przepisów Moniki Mrozowskiej na małe przekąski i niewielkie dania, które z łatwością...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Biblia italofilów, o patrzona przedmową Umberta Eco. Doskonała lektura dla tych, którzy chcą nauczyć się czerpać radość z życia. Książka ta jest barwną mozaiką, która pozwala zrozumieć ducha skąpanej w słońcu Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki, gdzie kultura jedzenia stanowi fundament cywilizacji. Poznajcie Włochy właśnie od kuchni - od Alp po Sycylię - ich historię, potrawy,...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Jerzy Czapla - od 35 lat realizuje się w zawodzie barmańskim, od 15 lat jest licencjonowanym kiperem herbat. Uczestnik ogólnoświatowych szkoleń z drinków, w tym na bazie herbat (między innymi w Kolombo na Sri Lance, w Ałma Acie w Kazachstanie i w Hanoi w Wietnamie). Uczestnik kongresów herbat w Kolombo w 2005 i 2007 roku. Wysokiej klasy praktyk z wieloma wyróżnieniami i nagrodami konkursowymi, mistrz...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Zapomnij o trudnościach przy przygotowywaniu śniadaniówek dla dzieci. Ebook "Szybkie pudełko, czyli zdrowe ŚNIADANIÓWKI po skandynawsku" uczy innowacyjnej METODY DŁONI, aby tworzyć proste, zdrowe i smaczne lunchboxy. Oszczędzaj czas i zapewnij dziecku odżywcze posiłki do szkoły. Dodatkowo zyskaj bonusy, takie jak gotowe do wydruku PDF, przepisy na odżywcze przekąski czy rabaty na inne moje produkty....
Data dostępności:
Data publikacji: