nowe
Liczba pozycji: 68
Nowe Info – e-wydanie – 11/2024
Jeśli naprawdę chcesz wiedzieć co dzieje się w Tychach oraz w gminach powiatów: bieruńsko-lędzińskiego, mikołowskiego i pszczyńskiego - kup dwutygodnik „ Nowe Info ”. Tu znajdziesz autorskie artykuły o sprawach, których inni unikają. „Nowe Info” walczy o jawność życia publicznego, pisze o wszelkich społecznych patologiach, w tym korupcji i nepotyzmie. Gazeta odkrywa również...Data dostępności:
Data publikacji:
Niezależna Gazeta Polska Nowe Państwo – e-wydanie – 5/2024
Miesięcznik społeczno-politycznym o profilu prawicowo-konserwatywnym podający głębokiej analizie najważniejsze wydarzenia oraz przemiany społeczne, w znacznej części przedstawiające tematykę historyczną. Bogaty przegląd w przegląd prasy zagranicznej.Data dostępności:
Data publikacji:
Cena: 11,40 zł
Opinie o produkcie12,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 11,40 zł- Dostęp online PDF
Zarządzanie. Nowe otwarcie – audiobook
Praca zbiorowa
Podręcznik skierowany jest przede wszystkim do studentów - niezależnie od kierunków studiów - oraz absolwentów studiów wyższych, a także przedsiębiorców i menedżerów, którzy chcą pogłębić swoją wiedzę z zarządzania. Główna część publikacji zawiera kompleksowe omówienie podstawowych zagadnień z zakresu zarządzania. Przejrzysty układ treści uwzględnia różne style uczenia się, a czytelny podział zagadnień...Data dostępności:
Data publikacji:
Więź 1/2022 – eprasa
Opracowanie zbiorowe
Czy w polskiej kulturze rzeczywiście mamy do czynienia z buntem uciśnionych? Czy powstają zapowiadane nowe arcydzieła i nowe hierarchie w sztuce? Czemu służy wymiana kadry kierowniczej czołowych placówek kultury? Jakie wzorce estetyczne są obecnie promowane? Odpowiedzi szukamy w wiosennej „Więzi”, podsumowując politykę kulturalną obozu Prawa i Sprawiedliwości.Data dostępności:
Data publikacji:
Atlas wędzonek i wyrobów domowych – ebook
Marta Szydłowska
Przygotowywanie domowych wyrobów to piękna polska tradycja kulinarna. Produkty te są naturalne, świeże i zdrowe, nie zawierają szkodliwych dla zdrowia substancji, takich jak barwniki, konserwanty i ulepszacze. Książka zawiera wiele ciekawych i sprawdzonych pomysłów na własnoręcznie wytwarzane przysmaki. Wśród nich znajdują się zarówno tradycyjne przepisy, jak i nowatorskie pomysły wzbogacone o nowe...Data dostępności:
Data publikacji:
Kodeks smakosza – ebook
Raisson Horace-Napoléon
Wydany w 1827 roku Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady sztuki dobrego życia Horace’a Raissona to kompendium wiedzy na temat wystawnych posiłków. Po jakim daniu obowiązkowo trzeba podać nowe widelce? Czyje towarzystwo przy stole najdotkliwiej psuje zabawę? Jak zorganizować obiad z kochanką? Czy nieobecnym należy się toast? Kodeks...Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta karniwora od podstaw – ebook
Shawn Baker
Międzynarodowy bestseller, rzucający nowe światło na sposób odżywiania się. Dieta karniwora to rozszerzony rodzaj diety ketogenicznej, opartej wyłącznie na produktach zwierzęcych. Autor książki przekazuje wiedzę, jak w prosty sposób możesz wprowadzić swoje ciało w stan ketozy. Udowadnia prozdrowotne właściwości tej diety, dzięki której z łatwością pozbędziesz się chorób autoimmunologicznych, stanów...Data dostępności:
Data publikacji:
Więź 1/2021 – eprasa
Opracowanie zbiorowe
Coraz powszechniejsze staje się poczucie zmierzchu pewnego ładu instytucjonalnego, spajającego nas jako społeczeństwo i podtrzymującego wspólne imaginarium niezbędne w życiu każdej wspólnoty. Obecnie świat jawi się jako zbyt skomplikowany, żeby potrafiły go uporządkować ramy – również instytucjonalne – starych koncepcji, a jednocześnie dopiero po omacku wykuwamy w ich miejsce nowe idee. Tkwimy w międzyepoce,...Data dostępności:
Data publikacji:
Fuckin' Herring Dealers – ebook
Marcin Duda Maciej Nawrocki
Fuckin' Herring Dealers to 25 przepisów i opowieści o śledziach. Piszemy o śledziach na poważnie ale i z przymrużeniem oka, jednak zawsze z fantazją i smakiem. Nie boimy się eksperymentować. Pamiętamy o kulinarnych tradycjach, czarujemy nowe potrawy ale i odczarowujemy klasyki. Liczymy na to, że miło Cię zaskoczy sieladka pod szuboj, śledzie w podwędzanych pomidorach, nasze nawiązania do kuchni...Data dostępności:
Data publikacji:
Miesięcznik ZNAK nr 758-759: Mapy objaśniają mi świat – eprasa
Opracowanie zbiorowe
Zarówno dzieci, jak i dorośli lubią przeglądać atlasy geograficzne – podróżować „palcem po mapie” oraz zapamiętywać nazwy dalekich gór, rzek i miast. Internet daje dziś dodatkowe fascynujące możliwości – nieznane nam wcześniej krainy możemy oglądać bądź z lotu ptaka, bądź z perspektywy ulicznego spacerowicza. Czego uczą dawne i nowe mapy? Kiedy nas okłamują? Co łączy rzymskie mapy i nawigację samochodową?...Data dostępności:
Data publikacji: