opracowanie zbiorowe
Liczba pozycji: 17
PTASZEK, DZWONEK I JA. Dzieła wybrane Kaneko Misuzu – ebook
Opracowanie zbiorowe
Wiersze znanej japońskiej poetki. Podmiotem lirycznym jest mała japońska dziewczynka.Data dostępności:
Data publikacji:
Zima – ebook
Opracowanie zbiorowe
Uczniowie Szkoły Podstawowej im. Orła Białego w Sokołowicach razem ze studentami Uniwersytetu Trzeciego Wieku Gminy Oleśnica spotkali się, aby wspólnie spotkać się z poezją.Data dostępności:
Data publikacji:
Owocowe historie – ebook
Opracowanie zbiorowe
Owoce – najsmaczniejsze dary natury – zawierają mnóstwo składników potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu, który jest doskonale przystosowany do ich przyswajania. To właśnie głównie owocami żywili się nasi przodkowie. Zebrane w książce receptury pomogą przyrządzić zdrowe i smaczne dżemy, powidła czy marmolady oraz znakomite desery bez dodatku cukru i sztucznych słodzików.Data dostępności:
Data publikacji:
Połów. Poetyckie debiuty 2016 – ebook
Opracowanie zbiorowe
Almanach z wierszami 9 najlepiej rokujących poetów, będących przed debiutem książkowym. W edycji 2016 znaleźli się: Paweł Biliński, Sebastian Brejnak, Paula Gotszlich, Robert Jóźwik, Kuba Kiraga, Julia Mika, Adrianna Olejarka, Jakub Pszoniak i Bartek Zdunek. Wyborem oraz redakcją zajęli się Kacper Bartczak, Tadeusz Dąbrowski oraz Marta Podgórnik.Data dostępności:
Data publikacji:
Połów. Poetyckie debiuty 2014-2015 – ebook
Opracowanie zbiorowe
Almanach z wierszami 8 najlepiej rokujących poetów, będących przed debiutem książkowym. W edycji 2014-2015 znaleźli się: Kacper Adamus, Justyna Charkiewicz, Michał Domagalski, Paweł Kobylewski, Grzegorz Marcinkowski, Bartosz Popadiak, Sylwia Rząca i Adrian Tujek. Wyborem oraz redakcją zajęli się Marta Podgórnik oraz Dariusz Sośnicki.Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnie Świata – ebook
Opracowanie zbiorowe
Książka Kuchnie świata to zbiór przepisów na dania z pięciu kontynentów. Wśród tradycyjnych przysmaków z 35 krajów świata znalazły się receptury na: zakąski, zupy, dania główne, ciasta i desery, dania świąteczne, a także lokalne alkohole. W książce opisano również kulinarne zwyczaje danego kraju.Data dostępności:
Data publikacji:
500 przypraw i ziół leczniczych – ebook
Opracowanie zbiorowe
Książka 500 przypraw i ziół leczniczych to obszerne kompendium wiedzy na temat przypraw i surowców leczniczych pochodzących z całego świata. Opis każdej rośliny zawiera informacje na temat jej morfologii, działania, a także sposobów wykorzystania.Data dostępności:
Data publikacji:
Słowa na podróż – ebook
Opracowanie zbiorowe
„Słowa na podróż” to zbiór fragmentów Pisma Świętego na każdy dzień miesiąca, przedstawiających drogę do pojednania z Bogiem i pomagających w podróży przez życie.Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia polska. 1000 najlepszych przepisów – ebook
Opracowanie zbiorowe
Kuchnia polska to skarbnica smaków i aromatów. W książce zaprezentowano 1000 sprawdzonych receptur, które dobrane zostały z myślą zarówno o tradycjonalistach kuchennych, jak i osobach lubiących poeksperymentować ze smakami.Data dostępności:
Data publikacji:
Domowa spiżarnia – ebook
Opracowanie zbiorowe
Domowe przetwory to doskonały, praktyczny sposób na urozmaicenie codziennej diety. Dzięki nim w środku zimy możemy cieszyć się smakiem słonecznych owoców i pełnych wartości odżywczych warzyw. Własnoręcznie przygotowywane przetwory są wolne od sztucznych dodatków i stanowią nieocenione źródło witamin. Książka zawiera cenne porady i opisy różnorodnych sposobów przygotowywania przetworów, a także ciekawe...Data dostępności:
Data publikacji: