owoce warzywa
- Lis Bubu i Niedźwiedzica Baba zapraszają maluchy do zabawy. Dzięki kartom obrazkowym najmłodsi poznają pyszne owoce i warzywa, nazwy kolorów, kształtów oraz wielu przedmiotów, które znajdują się w ich najbliższym otoczeniu. W zestawie znajduje się 20 kolorowych kart z obrazkami i ich nazwami – pozwolą ciekawie spędzić czas oraz połączyć naukę z zabawą!
Data dostępności:
Data publikacji:
- Lis Bubu i Niedźwiedzica Baba zapraszają maluchy do zabawy. Dzięki kartom obrazkowym najmłodsi poznają pyszne owoce i warzywa, nazwy kolorów, kształtów oraz wielu przedmiotów, które znajdują się w ich najbliższym otoczeniu. W zestawie znajduje się 20 kolorowych kart z obrazkami i ich nazwami – pozwolą ciekawie spędzić czas oraz połączyć naukę z zabawą!
Data dostępności:
Data publikacji:
- Książka zawiera zestawy różnorodnych ćwiczeń z przyrody dla drugo- i trzecioklasistów. Jest podzielona na części: Wiosna, Lato, Jesień, Zima, Piętrowa budowa lasu, Pole, Zwierzęta hodowlane, Ogród i warzywa, Sad i owoce, Ssaki i ptaki, Gady, płazy i ryby, Owady, Rośliny, Woda, Krajobrazy, Zwierzęta domowe.
Data dostępności:
Data publikacji:
- Lis Bubu i Niedźwiedzica Baba zapraszają maluchy do zabawy. Dzięki kartom obrazkowym najmłodsi poznają pyszne owoce i warzywa, nazwy kolorów, kształtów oraz wielu przedmiotów, które znajdują się w ich najbliższym otoczeniu. W zestawie znajduje się 20 kolorowych kart z obrazkami i ich nazwami – pozwolą ciekawie spędzić czas oraz połączyć naukę z zabawą!
Data dostępności:
Data publikacji:
- Lis Bubu i Niedźwiedzica Baba zapraszają maluchy do zabawy. Dzięki kartom obrazkowym najmłodsi poznają pyszne owoce i warzywa, nazwy kolorów, kształtów oraz wielu przedmiotów, które znajdują się w ich najbliższym otoczeniu. W zestawie znajduje się 20 kolorowych kart z obrazkami i ich nazwami – pozwolą ciekawie spędzić czas oraz połączyć naukę z zabawą!
Data dostępności:
Data publikacji:
- W książce znajduje się kilka opowiadań logopedycznych dla dzieci. Mają one za zadanie utrwalanie wymowy głosek sz oraz cz. Tematem opowiadań jest zdrowie. Dzięki temu dzieci dowiedzą się m.in. dlaczego warto jeść owoce i warzywa, uprawiać sport, dbać o zęby czy ciepło się ubierać w chłodne dni.
Data dostępności:
Data publikacji:
- Warzywa to rośliny zielne, które służą człowiekowi za pokarm w postaci naturalnej, bez konieczności technologicznego przerobu, co też stanowi ich ogromną zaletę. Mogą one być spożywane w całości lub tylko częściowo np. nasiona, kwiatostany, owoce, pędy, liście, korzenie. Można je zjadać na surowo, ugotowane, usmażone lub upieczone. Mogą być używane jako podstawowy produkt domowych przetworów, ważny...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Opracowana przez lekarza medycyny dr Marka Haymana dieta pegańska bije rekordy popularności. W założeniu ma łączyć najbardziej korzystne dla zdrowia człowieka wybrane elementy diet paleo i wegańskiej. Warzywa i owoce mają być podstawą posiłku, mięso i ryby pozyskiwane z ekologicznych hodowli jedzone jako dodatek, natomiast produkty mleczne i o wysokim indeksie glikemicznym w zasadzie wykluczone. Książka...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Serdecznie polecamy Państwu tę książkę, ponieważ zawiera ona aż trzydzieści przepisów na doskonałe sałatki. Każda z proponowanych sałatek stanowi pełnowartościowy posiłek zawierający nie tylko warzywa i owoce, ale również węglowodany pod postacią makaronu, kaszy czy ryżu i białka znajdujące się w chudych wędlinach, mięsie, owocach morza i serach. Wszystkie sałatki są wspaniałymi kompozycjami, które...
Data dostępności:
Data publikacji:
- W ogrodzie lub na działce spędzamy wiele wolnego czasu, nie tylko pracując i pielęgnując uprawy, ale także wypoczywając. Oprócz aspektów typowo użytkowych bardzo istotne znaczenie ma jak najbardziej efektowny jej wygląd, co każdy właściciel ogrodu lub działki stawia sobie za punkt honoru. Jednym ze sposobów na osiągnięcia tego celu jest wprowadzenie ozdobnych drzew oraz krzewów iglastych, tzw. iglaków,...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Książka przedstawia rewolucyjną teorię rzucającą nowe światło na zagrożenia ukryte w produktach roślinnych, które uważamy za zdrowe. Wszyscy dobrze wiedzą, że warzywa i owoce to samo zdrowie. Wszyscy też słyszeli o glutenie – białku znajdującym się w pszenicy, które jest przyczyną poważnych dolegliwości z celiakią na czele. W Roślinnym kłamstwie doktor Steven Gundry ujawnia, że gluten to zaledwie...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Jaki jest sekret długowieczności? Wyjawia go Valter Longo, profesor gerontologii i biochemik, światowej sławy ekspert w zakresie badań nad starzeniem, znany jako guru długowieczności. Jego autorski plan żywieniowy oparty jest na kuchni śródziemnomorskiej (niskobiałkowej i niskocukrowej, obfitującej w zdrowe tłuszcze, warzywa i owoce) oraz okresowych postach, które stosuje się zaledwie 3-4 razy...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Jakie supermoce mają warzywa i owoce? Dlaczego trzeba pamiętać o piciu wody? Czy na pewno warto nie jeść śniadania? Tego wszystkiego dowiecie się razem z Jagódką, bohaterką książki. Ta rezolutna dziewczynka przeżywa wiele przygód. Jest uważną obserwatorką i wyciąga ciekawe wnioski o otaczającym ją świecie. Przygody Jagody to zbiór opowieści o niezwykłej dziewczynce, która poprzez zabawę zachęca...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Słońce, błękit morza, przyjaźni i otwarci ludzie – Grecja. Do tego przepyszne jedzenie, czyli ryby, owoce morza, warzywa i mięsa. Oparta na prostych przepisach kuchnia, której tajemnicą są świeże, doskonale dobrane składniki i aromaty ziół. I jeszcze wspaniałe wina! W Mojej greckiej kuchni znajdziecie przepisy zarówno na dania najpopularniejsze, jak i te mniej znane, o różnym stopniu trudności. Dowiecie...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Czasy, kiedy przygotowanie domowych przetworów było po prostu koniecznością dawno juą minęły. Dziś smażenie konfitur, przyrządzanie soków, wekowanie marynat to modne hobby, a jaka przyjemność smakowania domowych specjałów! Przygotowaniu przetworów domowych poświęcamy się szczególnie w lecie. Mogą to być owoce, warzywa, grzyby czy też inne płody leśne - wszystko w jakiś sposób można zakonserwować. Dzięki...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Jedzenie jest dla Włochów niezwykle ważne. Każdego dnia spędzają przy stole wiele godzin, rozkoszując się każdym daniem i winem. Ale należy wiedzieć, że kuchnia włoska nie jest jednolita. Położenie geograficzne - od gór do morza, a w związku z tym zróżnicowanie klimatyczne, dostępność składników, a także kultywowane tradycje powodują, że praktycznie w każdym z czterech regionów Włoch zjemy coś innego,...
Data dostępności:
Data publikacji:
- "Liczba zachorowań na nowotwory stale rośnie. To jasne, że nikt z nas nie chce doświadczyć tej choroby. Ale czy na co dzień robisz wszystko, by się przed nią uchronić? Dzięki tej książce dowiesz się, czego się wystrzegać, by zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka. Poznasz szeroki wachlarz naturalnych składników żywności o działaniu przeciwzapalnym, ochronnym i antynowotworowym. Odkryjesz, jak wielką...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Kiszonki - leczą, odżywiają, smakują. Wraz z modą na zdrowie przyszła moda na kiszonki. I nie powinno to dziwić, ponieważ mają one wiele zalet. Po pierwsze, są bardzo zdrowe - to bogactwo witamin (zwłaszcza C, A i E), składników mineralnych i probiotyków, które korzystnie działają na nasz układ pokarmowy i odpornościowy. Po drugie, kiszonki stanowią doskonały sposób konserwowania żywności - naturalny,...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Zdrowie zakręcone w słoikach Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest wyjątkowo zdrowa. Jeśli nie masz piwnicy lub chłodnego miejsca – nie martw się. Wcale nie potrzebujesz...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Wszyscy wiemy, że warzywa są zdrowe. A jednak „statystyczny Polak” zjada dziennie nie więcej niż pięć plasterków ogórka Niewiele osób wynosi z domu rodzinnego prawidłowe nawyki żywieniowe, gdzie podstawę naszej piramidy pokarmowej stanowią warzywa i owoce. Często traktujemy je jako niesmaczny dodatek do dań. Jedzenie warzyw kojarzy nam się zwykle z dietami odchudzającymi, ale ich dobroczynne...
Data dostępności:
Data publikacji: