pieczywo
Filtruj po kategorii
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie
Liczba pozycji: 3
- Nie jem… więc gotuję to książka kucharska wychodząca naprzeciw osobom zmagającym się z alergiami pokarmowymi. Autorka proponuje w niej smaczne i bogate w składniki odżywcze potrawy bez glutenu, jajek, mleka krowiego, drożdży, orzechów, kukurydzy, migdałów, miodu i kakao. Zgromadzone przez nią przepisy na pieczywo, apetyczne smarowidła, zupy, dania główne, przekąski, sałatki i desery pozwalają na komponowanie...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Alergia na gluten lub jego nietolerancja (choroba zwana celiakią) czy nietolerancja pszenicy oznacza ścisłe przestrzeganie diety wolnej od pszenicy i glutenu - to znaczy wyeliminowanie z niej chleba, herbatników, ciastek, pieczywa chrupkiego, ciast, makaronów, bułki tartej, semoliny, dań zapiekanych w cieście, jak również wielu potraw z puszek i gotowych przetwarzanych produktów stanowiących większą...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Protokół autoimmunologiczny, nazywany także jako dieta AIP jest modelem diety leczniczej . Jest szczególnie zalecany osobom cierpiącym na jakąkolwiek chorobę autoimmunologiczną. Protokół Autoimmunologiczny (dieta AIP) to niezwykle skuteczny model żywieniowy stosowany wśród osób dotkniętych chorobami z autoagresji. Grupa chorób autoimmunologicznych jest bardzo szeroka i obejmuje ponad 100 różnych...
Data dostępności:
Data publikacji:
Filtruj wyniki wyszukiwania
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie