podstawa
Liczba pozycji: 9
Kuchnia Egejska – ebook
Paulina Maruszewska
Książka zawiera ponad 170 przepisów z rejonu Morza Egejskiego. Są to tradycyjne przepisy z greckich domów lub tutejszych restauracji. Możecie się zdziwić, jak proste się wydają, ale tradycyjna kuchnia grecka właśnie taka jest — prosta, smaczna i zdrowa. Podstawą wielu produktów jest oliwa i feta, którą dodaje się niemal do wszystkiego, sos pomidorowy, a także różne warzywa — takie jak różne odmiany...Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta pegańska – ebook
Marzena Pałasz
Opracowana przez lekarza medycyny dr Marka Haymana dieta pegańska bije rekordy popularności. W założeniu ma łączyć najbardziej korzystne dla zdrowia człowieka wybrane elementy diet paleo i wegańskiej. Warzywa i owoce mają być podstawą posiłku, mięso i ryby pozyskiwane z ekologicznych hodowli jedzone jako dodatek, natomiast produkty mleczne i o wysokim indeksie glikemicznym w zasadzie wykluczone. Książka...Data dostępności:
Data publikacji:
Roślinne koktajle – ebook
Karolina Hyży
Nowa Piramida Zdrowego Żywienia i Aktywności wskazuje, że dla zachowania zdrowia i energii podstawą powinny być aktywność fizyczna oraz spożywanie dużej ilości warzyw i owoców. Wypijanie szklanki koktajlu pełnego odżywczych składników będzie nie tylko smaczną alternatywą do monotonnych posiłków, ale również przyczyni się do wypełnienia zaleceń zdrowotnych. W książce zaprezentowano ponad 100 pomysłów...Data dostępności:
Data publikacji:
Keto koktajle i inne przepisy na osiągnięcie zdrowej ketozy – ebook
JJ Smith
JJ Smith jest autorką bestsellerów „New York Timesa”, dietetyczką, inspirującą mówczynią oraz certyfikowaną ekspertką w dziedzinie odchudzania. W tej książce prezentuje keto koktajle, które przyspieszą twój metabolizm, pomogą pokonać choroby autoimmunologiczne, obniżą twój cholesterol, a także wyregulują zaburzenia hormonalne. To nowa keto dieta oczyszczająca i przeciwzapalna, której podstawą...Data dostępności:
Data publikacji:
ITwiz – e-wydanie – 1/2024
Magazyn ITwiz tworzony jest przez doświadczonych dziennikarzy i najlepszych specjalistów w swoich dziedzinach . Dzięki temu jest silnym merytorycznie pismem eksperckim. Piszemy o IT zwracając uwagę na biznesowe aspekty technologii i opisywanych projektów. Informujemy, pokazujemy rozwiązania problemów, podsuwamy pomysły . Pomagamy dzisiejszym liderom IT w szybko zmieniającym się krajobrazie technologicznym...Data dostępności:
Data publikacji:
Jedz pysznie sezonowo – ebook
Anna Zyśk
Jedz pysznie i zdrowo przez cały rok! To właśnie świeże warzywa i owoce z lokalnych upraw powinny być podstawą naszej diety. W odpowiednim dla nich sezonie są nie tylko najtańsze, lecz przede wszystkim najpyszniejsze i pełne wartości odżywczych. Nie masz pomysłu, co z nich ugotować? Anna Zyśk, autorka popularnego profilu na Instagramie @jedz.pysznie, przedstawia prawie 120 przepisów na dania, które...Data dostępności:
Data publikacji:
Kronos 2/2019. Polityczna historia religii – eprasa
Opracowanie zbiorowe
Kolejny numer kwartalnika „Kronos”, którego tematem jest „śmierć Boga”, koniec religii i perspektywy nowej, postreligijnej epoki: * Marcel Gauchet, Apogeum i śmierć Boga. Chrześcijaństwo i rozwój Zachodu * Marcel Gauchet, Nadejście demokracji * Marcel Gauchet, Kondycja historyczna. Rozmowy z François Azouvi i Sylvainem Pironem * Michał Warchala o historiozofi i Gaucheta Ponadto: ...Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta SIRT. Przełom w dziedzinie zdrowego stylu życia i odchudzania – ebook
Aidan Goggins
"Przełomowa książka o diecie, w której Aidan Goggins i Glen Matten - dwóch ekspertów w dziedzinie żywienia - pokazują, jak skłonić organizm do intensywniejszego spalania tłuszczów poprzez włączenie do diety produktów bogatych w pewne bardzo konkretne związki chemiczne. Te wyjątkowe produkty określa się łącznie mianem żywności sirtuinowej. Zasady diety SIRT są bardzo proste, a produkty łatwo dostępne....Data dostępności:
Data publikacji:
Noni Polinezyjski owoc. Lecznicze korzyści dla zdrowia. – ebook
dr Renata Zarzycka
NONI - OWOC WSZECHCZASÓW! Uzdrawiające właściwości noni, czyli morwy indyjskiej, są znane Polinezyjczykom od stuleci. Kahuni, czyli hawajscy szamani i uzdrowiciele czcili tę roślinę, natomiast Europejczycy dopiero stosunkowo niedawno odkryli jej leczniczą moc. Czas abyś poznać niezwykłe zdrowotne korzyści owocu noni, w przypadku pomocy w najtrudniejszych chorobach takich jak np. w nowotworowych, w...Data dostępności: