por
Liczba pozycji: 6
Jak żyć w rytmie pór roku – ebook
Susan Weis-Bohlen
Pełne inspiracji wprowadzenie do źródeł i rytmów ajurwedy poprzez wszystkie pory roku „Jedzenie to lekarstwo. Oddech to lekarstwo. Ruch to lekarstwo. Krok po kroku i pora roku po porze roku możesz odzyskać kontrolę nad własnym życiem”. Życie w zgodzie z porami roku to uniwersalna mantra ajurwedy. Znajdują one bowiem odzwierciedlenie w naszym ciele: składamy się z różnych żywiołów, a tym kombinacjom...Data dostępności:
Data publikacji:
Nalewki 170 przepisów – ebook
Elżbieta Adamska
Coraz częściej pojawiają się na rynku różnego rodzaju nalewki. Czasami wyróżnia je tylko niezwykłej urody butelka. Zwykle są według mnie zbyt słodkie, albo mają niezbyt intensywny smak składników. Jest to oczywiście kwestia gustu. Dla mnie ważne jest, aby moja praca nie poszła na marne, czyli trzeba mieć dobre składniki, bo jak mówiła Lucyna Ćwierczakiewiczowa „ze złych składników nigdy nie powstanie...Data dostępności:
Data publikacji:
Zimowanie. Moc odpoczynku i wyciszenia, kiedy wszystko idzie nie tak – audiobook
Katherine May
Elizabeth Gilbert, autorka "Jedz, módl się, kochaj" "Przepiękna" Cheryl Strayed, autorka "Dzikiej drogi" "Cudowna. (…) May jest bystrą obserwatorką kryzysów emocjonalnych." „The New York Times” "Pełna spokoju odmowa życia w pędzie." „The Guardian” "May wnosi poetyckie spojrzenie i niespodziewany ładunek komediowy do pełnego magii celebrowania tych pór roku, kiedy wszystko...Data dostępności:
Data publikacji:
Hashimoto. Twoje cztery pory roku – ebook
Beata Abramczyk
Dziś pragnę Cię zaprosić w podróż przez cztery pory roku. Być może zainspiruje Cię ona do zrobienia czegoś dobrego dla siebie, a Twoje życie stanie się lepsze. Obserwuj naturę i działaj zgodnie z jej rytmem. Zmiany wprowadzaj krok po kroku, dostosowując się do otoczenia. Matka natura wskaże Ci i nauczy Cię cyklicznych przeobrażeń, tak jak modyfikuje każdą z czterech pór roku: wiosnę, lato, jesień...Data dostępności:
Data publikacji:
Czekolada i kapuśniak. Felietony do czytania przy zagniataniu masy na ciasto albo karmelizowaniu cebuli – ebook
Paweł Bravo
Od siedmiu lat Paweł Bravo częstuje czytelników „Tygodnika Powszechnego” felietonami o polityce, kulturze i sztuce. Pretekstem do ich pisania jest kuchnia – gotowanie, smakowanie, karmienie. Są te teksty dowodem na to, że przez żołądek do serca, ale też do mózgu. Książka Czekolada i kapuśniak. Felietony do czytania przy zagniataniu masy na ciasto albo karmelizowaniu cebuli jest esencją tych ponad 400...Data dostępności:
Lady Australia – audiobook
Marek Tomalik
Zanurz się w dziki, metafizyczny interior - i doceń surowe piękno Australii… Majestatyczne piękno australijskiej ziemi, tej najbardziej pociągającej, nieoczywistej i niedostępnej, woła i przywabia niespokojne duchy. Jednym z nich jest Marek Tomalik, autor zjawiskowej opowieści o najmniejszym kontynencie świata. Australia widziana jego oczami to ziemia wielkich kontrastów i możliwości, wciągająca...Data dostępności:
Data publikacji: