powyzej
Filtruj po kategorii
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie
Liczba pozycji: 7
- Poradnik dla osób powyżej 50 roku życia zawiera łatwe ćwiczenia do wykonania w domu, zalecenia, przeciwwskazania, a także m.in. charakterystykę najczęstszych chorób osób starszych.
Data dostępności:
Data publikacji:
- Tego ebooka przygotowaliśmy nie tylko dla osób powyżej 50. roku życia, ale również dla wszystkich, którym zależy na zbudowaniu silnej odporności. Otrzymujesz od nas konkretne i napisane przystępnym językiem rekomendacje, mające na celu ochronę przed infekcjami wirusowymi. To zestaw gotowych zaleceń, z którymi krok po kroku zadbasz o swoje zdrowie i bezpieczeństwo Podpowiemy Ci, jak zmniejszyć szansę...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Zmiany w strukturze demograficznej społeczeństw obserwowane są wszędzie tam, gdzie odsetek osób powyżej 65. roku życia znacznie wzrasta. Wraz z wydłużaniem się trwania życia interesującym zagadnieniem staje się zachowanie odpowiedniej jego jakości, sprawności funkcjonalnej, a tym samym niezależności i zadowolenia z niego. Celem niniejszej publikacji było przedstawienie przeprowadzonych badań, dotyczących...
Data dostępności:
- Monografia pt. Bezpieczeństwo zdrowotne seniorów. Pomyślne i zdrowe starzenie się. Wybór źródeł autorstwa prof. Jerzego Koniecznego to najnowsze opracowanie dotyczące jednego z najważniejszych wyzwań współczesnych społeczeństw – starzejącej się populacji. W licznych raportach podkreśla się, że do 2050 roku liczba osób powyżej 60. roku życia wzrośnie ponad dwukrotnie – to zaś wymaga strategicznego podejścia...
Data dostępności:
- W związku ze starzeniem społeczeństw, zwłaszcza w krajach rozwiniętych, które obejmuje wzrost średniej długości życia oraz zwiększenie odsetka osób powyżej 60. r.ż. w populacji, szczególnego znaczenia nabiera wykorzystanie żywności funkcjonalnej jako potencjalnego źródła wartości korzystnych dla zdrowia i poprawy komfortu życia seniorów. Badanie czynników kształtujących postawy osób starszych wobec...
Data dostępności:
- Problematyka bezpieczeństwa zdrowotnego coraz szerzej pojawia się we współczesnej literaturze naukowej oraz popularnonaukowej jak również staje się przedmiotem zainteresowania osób, decydujących o kształcie polityki państwa i ekspertów z zakresu zdrowia publicznego. Może to świadczyć o wzrastającej świadomości na temat roli promocji zdrowia, profilaktyki chorób czy też edukacji zdrowotnej w społeczeństwie,...
Data dostępności:
- Celem pracy było stwierdzenie, czy na podstawie określenia charakterystyki strukturalnej wyrobów mięsnych można różnicować ich jakość. Założono, że otrzymane wyniki pozwolą wykazać wpływ procesu technologicznego na strukturę, a w konsekwencji na teksturę, jakość sensoryczną i parametry fizykochemiczne wyrobów mięsnych; ocenić, który z analizowanych dodatków będących zamiennikami tłuszczu zwierzęcego...
Data dostępności:
Filtruj wyniki wyszukiwania
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie







