produkty
- Wzrost awersji do ryzyka na rynkach finansowych po 2008 roku będący konsekwencją kryzysu finansowo-gospodarczego wymusił na specjalistach od inżynierii finansowej stworzenie nowych instrumentów finansowych. Pojawił się popyt na produkt, który z jednej strony gwarantowałby, że zainwestowane środki nie zostaną utracone, a z drugiej dawałby możliwość osiągania ponadprzeciętnych dochodów na różnych rynkach....
Data dostępności:
Data publikacji:
- „Produkty pszczele w leczeniu chorób serca i układu krążenia” to kolejna – po „Produktach pszczelich w trudnych do leczenia chorobach dermatologicznych” – książka autorstwa prof. Bogdana Kędzi i mgr Elżbiety Hołdernej-Kędzi dotycząca właściwości i możliwości wykorzystania produktów pszczelich. W książce autorzy skupili się na prozdrowotnych właściwościach miodu, mleczka pszczelego, pyłku kwiatowego,...
Data dostępności:
- W niniejszym opracowaniu autorka przedstawiła metodykę kształtowania regionalnych produktów turystycznych oraz działań podejmowanych przez podmioty odpowiedzialne za ich współtworzenie. Szczegółowo omówiła wymogi Unii Europejskiej stawiane polskim regionom w zakresie budowy i rozwoju produktów turystycznych, a także podstawy i uwarunkowania rozwoju tych produktów w Polsce. Szczególną uwagę poświęciła...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Celem studiów literaturowych i badań eksperymentalnych, których efektem jest prezentowana książka, była ocena przydatności i możliwości wykorzystania produktów ubocznych przetwórstwa owoców jagodowych jako źródła substancji o korzystnym działaniu żywieniowym w opracowaniu koncepcji innowacyjnego wyrobu ciastkarskiego o podwyższonej wartości żywieniowej. Tego rodzaju badania mogą wzbudzać duże zainteresowanie...
Data dostępności:
- Niniejsza monografia może być traktowana jako podręcznik służący studentom przygotowującym się do zawodu nauczyciela. Zawartość tej książki dotyczy intertekstualnych i intermedialnych aspektów funkcjonowania literatury we współczesnych realiach kulturowych, zmieniających się w konsekwencji marketingowych uwarunkowań i upowszechniania nowych technologii komunikowania. W związku z tym niektóre kraje...
Data dostępności:
- W leczeniu części chorób znane współczesnej medycynie formy terapii okazują się niekiedy nieskuteczne i niekorzystne dla zdrowia. Dotyczy to m.in. leczenia niemowląt, kobiet w ciąży i ludzi w starszym wieku, kiedy zastosowane leki odznaczają się dużą toksycznością, szkodliwymi działaniami ubocznymi, względnie są przez chorych źle tolerowane. Wówczas w uzasadnionych przypadkach zachodzi konieczność...
Data dostępności:
- W ostatnich latach przemysł żywnościowy dynamicznie się rozwija i dostosowuje do wy-magań i potrzeb coraz bardziej świadomego konsumenta. Oferuje nowe formy produktów żywnościowych jak żywność gotową do spożycia, wygodną czy funkcjonalną. Ogromna presja handlu i niebywała konkurencyjność zmuszają producentów do obniżania kosztów wytwa-rzania przy utrzymaniu atrakcyjności konsumenckiej wyrobu. Rynek...
Data dostępności:
- Przedkładamy do użytkowania podręcznik "Chemia ogólna i nieorganiczna. Obliczenia chemiczne i problemy" poświęcony pierwiastkom i związkom chemicznym oraz surowcom i produktom nieorganicznym. Jednocześnie przedkładamy drugi podręcznik z zakresu "Chemia ogólna i nieorganiczna. Obliczenia chemiczne i problemy" dotyczący podstaw chemii oraz roztworów i procesów w roztworach. Książki ujmują całościowo...
Data dostępności:
- W książce zawarto szczegółową analizę ewolucji poglądów starożytnych i wczesnośredniowiecznych autorów na temat dietetyki i ocenę wartości dzieł medycznych dla historii jedzenia i gastronomii. Przebadano wybrane traktaty medyczne i dietetyczne, spisane pomiędzy II i VII w. n.e., tj. od momentu ukonstytuowania się doktryn i poglądów dietetycznych za sprawą działalności i pisarstwa Galena aż do czasu...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Projekty prac plastycznych z waty, płatków kosmetycznych i patyczków higienicznych przeznaczone dla przedszkolaków i uczniów szkół podstawowych. Do każdej pracy dołączono zadania odpowiednie dla dzieci w wieku od 6. r.ż. Książka zawiera zbiór projektów, które zostały wykonane z waty, płatków kosmetycznych i patyczków higienicznych. Każdy z nas ma takie produkty w domu, zatem wystarczy jedynie zajrzeć...
Data dostępności:
- System sprzedaży aptecznej w Polsce dopuszcza do tego, że w ramach jednej substancji funkcjonują równolegle wyroby dostępne np. jako: produkty lecznicze na receptę, produkty lecznicze bez recepty i suplementy diety. Z reklam i przekazów promocyjnych suplementów płyną często mylące informacje, sformułowane tak, by sugerowały lecznicze właściwości i upodobniały suplementy diety do leków. Doprowadza to...
Data dostępności:
- Chcesz odnieść sukces w sprzedaży online poprzez dropshipping? Sprawdź naszą publikację, która zawiera niezbędne informacje i strategie, które pomogą Ci osiągnąć zamierzone cele. Dzięki naszym wskazówkom dowiesz się, jak skutecznie zarządzać swoim biznesem dropshippingowym, pozyskiwać klientów i efektywnie promować swoje produkty. Nie czekaj dłużej — sięgnij po naszą publikację i zdobądź przewagę nad konkurencją!...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Monografia ma charakter wielowątkowy, zawiera historię pszczelarstwa, omawia biologię i hodowlę pszczół. Opisane zostały również najważniejsze produkty pszczele oraz preferencje konsumentów. Praca stanowi kompendium wiedzy pszczelarskiej. Jest zwięzłą syntezą wiedzy merytorycznej i praktycznej. (z recenzji)
Data dostępności:
- Zaproponowane w tej broszurce przepisy są zgodne z zasadami diety zalecanej w cukrzycy i mogą być inspiracją do samodzielnego komponowania posiłku. Zaprezentowane potrawy można wykorzystać jako element kolacji,dodając jeszcze inne produkty, tak aby wartość odżywcza tego dania (zwłaszcza zawartość węglowodanów) była zgodna z zaleceniem Twojego lekarza lub dietetyka. Kolację powinno się jeść około 3...
Data dostępności:
- Książka, która rozwiewa wątpliwości na temat tego czy i kiedy dieta eliminacyjna jest niedoborowa. Kiedy eliminujemy pokarmy z diety? Dlaczego tak wiele osób się na to decyduje? Co na ten temat mówi nauka? I najważniejsze - jak podejść do tematu, żeby faktycznie sobie pomóc, a nie zaszkodzić? Poradnik napisany z myślą o osobach, które głównie z powodów zdrowotnych, czasowo lub na stałe, eliminują poszczególne...
Data dostępności:
- Cała rzeczywistość jest ludzka i pochodzi z ludzkiej praktyki. To człowiek stworzył problemy nad którymi się głowi, jak i całe społeczeństwo jest wynikiem jego praktyki, z tym że,jest tworem nieświadomości i niewoli. Alienacja ukazuje produkty ludzkości jako obce, a nawet jej wrogie, tworząc fałszywą świadomość. Musi ona ulec zniesieniu. „Co zaś przez człowieka jest stworzonym, – nie jest wyższym niż...
Data dostępności:
- Wegetarianizm nie jest jednorodnym rodzajem diety, w jego obszarze istnieją różne odmiany tego sposobu odżywiania, mniej lub bardziej rygorystyczne. Autorki opisują każdy rodzaj diet wegetariańskich oraz produkty jakie znajdują się w diecie. Wskazują na wiele zalet związanych z takim sposobem odżywiania, ale też podkreślają wszelkie zagrożenia związane ze źle zbilansowaną dietą wegetariańską. Dokładne...
Data dostępności:
- Nowa, niezwykle cenna publikacja na rynku wydawniczym. W pierwszej części omówiono zagadnienia ogólne dotyczące budowy skóry i jej starzenia, część druga zawiera charakterystykę surowców farmakognostycznych z uwzględnieniem mechanizmów działania składników roślinnych i ich zastosowania w kosmetykach przeciwstarzeniowych, w części III przedstawiono produkty i półprodukty kosmetyczne stosowane w kosmetykach...
Data dostępności:
- Produkty miejskie decydują o jakości życia w mieście !!! - Produkt gospodarczy określa walory pracy i „oferuje" pracę o zadowalających zarobkach - Produkt społeczny sprzyja zdobywaniu wykształcenia i wychowaniu dzieci, pomocy rodzinie i rozwojowi kultury - Produkt logistyczny umożliwia zaspokajanie potrzeb szybkiego, bezpiecznego i wygodnego poruszania się po mieście - Produkt społeczny sprzyja...
Data dostępności:
Data publikacji:
- W dobie tworzenia organizmów modyfikowanych genetycznie, rozszyfrowania kodu genetycznego, badania polimorfizmu DNA czy ekspresji genów nie udało się do tej pory uzyskać substytutu najcenniejszego leku, jakim jest krew. Od prawie 100 lat, krew, jej składniki i produkty krwiopochodne wciąż należą do najczęściej stosowanych środków leczniczych. Autorzy na podstawie analizy statystycznej dokumentują uzyskane...
Data dostępności:











![Lek vs suplement diety - zasadnicza różnica [Medycyna Faktów 2/2023] – ebook](/converter?widthMax=300&heightMax=466&img=%2Fupload%2Fazumuteb%2Fmedical_education%2F0497E669EP%2F520BC953-AA88-43E1-B067-8BD71F1B49A8.jpg)








