przepisy
Filtruj po kategorii
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie
Liczba pozycji: 4
- Ten zeszyt to idealny przewodnik dla miłośników wina. Zawiera fascynującą historię wina, przepisy na domowe wina z porzeczek i jeżyn, oraz listę największych producentów win i krajów, które produkują najwięcej wina. Znajdziesz tu także podział win ze względu na kolor oraz 60 testów wina do samodzielnego wykonania. To doskonałe narzędzie do systematycznego poznawania świata win i rozwijania swojej ...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Stare ziołowe recepty nadal przynoszą ukojenie ciału i duszy. Te w „Ziołowej magii” są rodem z Bałkanów, a więc musiała pojawić się obok nich historia Vangi — zielarki i jasnowidzki. W książce jest też o babcinych amuletach i dniu, w którym dobro walczy ze złem, a zioła mają największą moc. Jest bałkańska dieta odchudzająca, przepisy na wino i proste, ziołowo-owocowe kosmetyki, których skuteczne działanie...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Rok 2015 został ogłoszony prze narodowe komisje UNESCO Litwy, Polski oraz Białorusi Rokiem Michała Kleofasa Ogińskiego, z okazji 250. rocznicy jego narodzin. Ta książka to jedna z publikacji wydanych z okazji tego jubileuszu. Jest adresowana nie tyle do znawców historii i gastronomii, ile do szerszego kręgu odbiorców. W interesujący sposób przedstawiono w niej osobowość Michała Kleofasa Ogińskiego...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Opowieści ukryte w smaku Wszyscy mamy jakieś wyobrażenia o jedzeniu francuskim, japońskim czy meksykańskim. Skąd jednak wzięły się te przekonania? Co decyduje o tym, że danie staje się „narodowe”? Anya von Bremzen wyrusza na poszukiwanie prawdy ukrytej za popularnym frazesem: „jesteśmy tym, co jemy”. Wyprawę rozpoczyna w Paryżu, gdzie zgłębia znaczenie wyrafinowanego smaku kuchni francuskiej. W...
Data dostępności:
Data publikacji:
Filtruj wyniki wyszukiwania
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie