rabarbar
Filtruj po kategorii
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie
Liczba pozycji: 9
- Rabarbar staje się piratem coraz bardziej udomowionym - szybko wraca z morskich wypraw do swej żony Barbary i synka Krztynka, zajmuje się domem, chodzi na bale, a jego rodzina powiększa się o córeczkę oraz parę papużek. Jego burzliwe przygody mogą jednak niezmiennie rozśmieszyć czytelnika do łez.
Data dostępności:
Data publikacji:
- Podstawowe informacje na temat gruntowej uprawy roślin. Pochodzenie, właściwości, uprawa i zastosowanie dalekowschodnich roślin leczniczych. Opisane gatunki: aralia mandżurska - „czartowskie drzewo”, berberys amurski, bergenia grubolistna, „bluszcz amurski” - miesięcznik dahurski, cytryniec chiński, eleuterokok kolczasty, jodła syberyjska, kolcowój szkarłatny, krwiściąg lekarski, krzyżownica syberyjska,...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Niepokorny marynarz Rabarbar zbuntował się przeciw kapitanowi Octowi, uciekł ze statku „Kaczy Kuper” i postanowił zostać piratem. Pokonując niebezpieczeństwa, powrócił do swej żony Barbary, wkrótce doczekał się synka, Krztynka, i najchętniej spędzałby czas na spaniu, paleniu fajki nabitej grochowinami z pieprzem oraz jedzeniu ukochanej grochówki, jednak - jak przystało na pirata - musiał...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Jeśli jeszcze nie znacie Rabarbara, to najwyższy czas, aby zaprzyjaźnić się z tym niezwykle sympatycznym piratem. Rabarbar w towarzystwie szczura pokładowego Apolla wyrusza w rejs dookoła świata. Sława Rabarbara sięga daleko, więc gdziekolwiek pirat przypłynie na swojej łajbie z żaglem pomalowanym w kwiaty, wszędzie witają go z nadzieją na pomoc w rozwiązaniu lokalnych konfliktów. Rabarbarowe pomysły...
Data dostępności:
Data publikacji:
- " Wege kuchnia zwyciężczyni trzeciej edycji MasterChefa! Dominika Wójciak, pasjonatka kulinarnych podróży po świecie i miłośniczka eksperymentów w kuchni, swoją książkę podzieliła na warzywne rozdziały: od buraka i ziemniaka, przez rabarbar i bób po dynię, fasolę i cukinię. Wybierz warzywo i zacznij działać w kuchni! Sezonowo, lokalnie, a przede wszystkim smacznie! Od wydawcy: To książka dla...
Data dostępności:
Data publikacji:
- "Cytryny kiszone w wędzonej soli? Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem? Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie? Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem? Nawet się nie spodziewasz, co jeszcze można włożyć do słoika! Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek: sorbet z fermentowanego melona z szałwią, rzodkiewki w czarnej soli i krem...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Zwariowana trójka - stryj Rabarbar, jego bratanek Konrad oraz gadający koń na wrotkach Negro Kaballo - zabierają nas w pełną humoru podróż przez krainę wyobraźni, gdzie wszystko jest wywrócone do góry nogami i wystrzelone w kosmos. Jeśli do tej pory nigdy nie odwiedziliście krainy Pasibrzuchów, Świata na Opak, w którym dorosłymi rządzą dzieci albo najnowocześniejszego miasta świata Elektropolis, gdzie...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Podstawowe informacje na temat gruntowej uprawy dalekowschodnich roślin leczniczych oraz ich pochodzenia, właściwości, uprawy i zastosowania. Opisane gatunki: mandżurska - „czartowskie drzewo”, berberys amurski, bergenia grubolistna, „bluszcz amurski” - miesięcznik dahurski, chiński, eleuterokok kolczasty, jodła syberyjska, kolcowój szkarłatny, krwiściąg lekarski, krzyżownica...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Książki o Rabarbarze , ilustrowane przez Edwarda Lutczyna , powstały w latach osiemdziesiątych, zdobywając niebywałą popularność, do czego przyczyniało się czytanie w radiu, adaptacje sceniczne i adaptacja telewizyjna. Zabawny, swojski pirat stał się postacią kultową, a dowcipne cytaty z książek weszły do codziennych rozmów. Niepokorny marynarz Rabarbar zbuntował się przeciw kapitanowi Octowi, uciekł...
Data dostępności:
Data publikacji:
Filtruj wyniki wyszukiwania
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie