receptury
Liczba pozycji: 5
Horyzont zdarzeń – ebook
Grzegorz Mucha
Masz nową wiadomość. Tego typu powiadomienia najłatwiej zignorować, szczególnie gdy wyskakują w zakładce przeglądarki. Zapominamy o nich, ślęcząc nad kolejnym korpoprojektem lub w wirze weekendowej dekontaminacji. Z tą nie poszło tak łatwo. Agnieszka znalazła ją na swojej wycieraczce. Staromodna koperta, a w niej liścik sporządzony wedle jeszcze bardziej wiekowej receptury na podryw. „Obserwuję panią...Data dostępności:
Data publikacji:
Przyjemne z pożytecznym – ebook
Kat Cantrell
Cass prowadzi świetnie prosperującą firmę kosmetyczną. Pewnego dnia odwiedza ją Gage, konkurent w branży, a przed laty chłopak, który odrzucił jej miłość. Proponuje on Cass fortunę za sprzedaż tajnej receptury na kosmetyk, który ma wkrótce ukazać się na rynku. Cass podejrzewa, że Gage zdobył poufne informacje od kogoś z jej laboratorium. Podczas gdy ona usiłuje zidentyfikować autora przecieku, Gage...Data dostępności:
Data publikacji:
Jagodowa miłość. Tom 1. Cała przyjemność po mojej stronie – ebook
Natalia Sońska
W cukierni „Słodka” już od progu pachnie wanilią i sernikiem. Jagoda piecze i ozdabia słodkości, wkładając w to całe serce. Regularnie do „Słodkiej” zagląda Tomasz - czy to zasługa pysznego sernika, czy zamkniętemu w sobie wdowcowi wpadła w oko autorka jego wyjątkowej receptury? Jagoda zaczyna dostrzegać, że łączy ją z sympatycznym Tomkiem podobne poczucie humoru, a tematów...Data dostępności:
Data publikacji:
Tytani Wojny – ebook
Agnieszka Lewandowska-Kąkol
Książka poświęcona ludziom, często zapomnianym i niedostrzeżonym, którzy podczas II wojny światowej walczyli nie zbrojnie, ale wykorzystali do walki swe talenty i ponadprzeciętne umiejętności, uzyskując efekty istotniejsze od kampanii prowadzonych przez wielkie armie. Naukowcy, lekarze, matematycy, sportowcy, artyści, prawnicy. Tytani wojny o wolność Polski. - Eugeniusz Łazowski – lekarz, profesor...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia dwudziestolecia. Co i jak jadano – ebook
Agnieszka Jeż
"Kuchnia polska dwudziestolecia międzywojennego była wielosmakowa i różnobarwna jak pejzaż społeczny niejednorodnej etnicznie Drugiej Rzeczypospolitej. Wyrosła z tradycji szlacheckiej, przechodziła gwałtowne przeobrażenia wymuszone nowymi warunkami ekonomicznymi, w tym pracą zarobkową kobiet, oraz rozwojem cywilizacyjnym. Zwłaszcza w miastach polubiono nowoczesne, proste i szybkie potrawy. Kuchnia...Data dostępności:
Data publikacji: