restauracje
Liczba pozycji: 9
Klub milionerów – ebook
Maya Blake
Ruby Trevelli wygrywa w programie telewizyjnym nagrodę dla najlepszego szefa kuchni. Pieniądze są jej bardzo potrzebne, bo zamierza otworzyć własną restaurację. Gdy telewizja opóźnia się z ich wypłatą, Ruby postanawia interweniować u właściciela stacji, Narcisa Valentina. Ponieważ niełatwo do niego dotrzeć, zatrudnia się jako hostessa, by znaleźć się na spotkaniu klubu najbogatszych biznesmenów, i...Data dostępności:
Data publikacji:
Łączy nas nienawiść – ebook
Justyna Luszyńska
Bezwstydna komedia romantyczna, która rozgrzeje każde serducho! Malina widzi przed sobą świetlaną przyszłość – właśnie dostała wymarzoną posadę w Adeline, poważnej i szanowanej korporacji. Niestety zamiast pięknego gabinetu z wielkim oknem otrzymuje małą klitkę, a jej szef okazuje się niesfornym playboyem, który zawdzięcza pozycję ojcu. Jakby tego było mało, na głowie ma również problemy rodzinne...Data dostępności:
Data publikacji:
Club Sensual Desire. Brutalne zagranie – ebook
K.A. Zysk
Porachunki. Intrygi. Brutalność. Zaufanie. Seks. Miłość. Abigail zawsze zdobywała to, co chciała, nie patrząc na uczucia innych, ale zmieniła się. Pogodziła się z siostrą, prowadzi restaurację i żyje spokojnie, wychowując syna. Pewnego dnia w jej restauracji pojawia się intrygujący, seksowny mężczyzna. Axel nie zjawia się tam jednak przypadkowo. Zawsze idzie po trupach do celu, a jego plany wobec...Data dostępności:
Data publikacji:
ZNAK 821 10/2023. Kościół bez patriarchatu – eprasa
Opracowanie zbiorowe
Kościół bez patriarchatu To uderzający paradoks, że choć kobiety są często znacznie bardziej zaangażowane w wiarę i jej przekazywanie niż mężczyźni, to jednocześnie nie mają w Kościele udziału we władzy czy w podejmowaniu decyzji. Jak pisała Natalia de Barbaro w jednym z numerów „Znaku”: gdybyśmy wyobrazili sobie restaurację, firmę bądź szkołę, gdzie kobieta nie może pełnić funkcji kierowniczych,...Data dostępności:
Data publikacji:
Korzenne ciasteczka – ebook
Urszula Dąbkowska
Jeszcze niedawno była u Bambaryły popychadłem, potem na krótko zgorzkniałą emerytką, a teraz jest dyrektorem wielkiej spółki. Służbowe wyjazdy, piękne hotele, restauracje, gdzie kelnerzy kłaniają jej się w pas. Droga do sukcesu w branży florystycznej nie jest jednak usłana różami, o czym Brygidka szybko się przekona. W nowej roli bohaterka opanuje bankowość elektroniczną, wybierze się do Holandii,...Data dostępności:
Data publikacji:
Romans pod choinkę – ebook
Katarzyna Bester
Najważniejsze jest nie to, co możesz zobaczyć, ale to, co możesz przeżyć. Ray Colton się nie zakochuje. Nauczyły go tego doświadczenia z przeszłości. Z tego samego powodu Ray nienawidzi Bożego Narodzenia. Kocha jednak swoje miasto – niepowtarzalny, olśniewający i wielki Nowy Jork, o którym mógłby opowiadać godzinami. W dniu swoich trzydziestych piątych urodzin Ray jest świadkiem ulicznej napaści...Data dostępności:
Data publikacji:
Sztuka Kulinarna Zjednoczonych Emiratów Arabskich. Historia, tradycje, przepisy – ebook
Jolanta Mikołajczyk
KSIĄŻKA ZAWIERA KOLOROWE FOTOGRAFIE Jak upiec domowe lawasze, samodzielnie zrobić hummus, przyrządzić pasztet z daktyli i co jest najważniejsze przy robieniu sałatki tabbouleh ? Emirackie przepisy, czerpiące zarówno z rodzimej kuchni, jak i zwyczajów kulinarnych mieszkających w ZEA imigrantów, pozwolą ci przygotować zdrowy posiłek na co dzień, umilić sobie czas oryginalnym deserem lub zaskoczyć gości...Data dostępności:
Data publikacji:
Perska zazdrość – ebook
Laila Shukri
Nowa książka autorki bestselleru „Byłam służącą w arabskich pałacach". Znana z kart „Perskiej miłości” Joanna, żona bogatego kuwejckiego biznesmena Alego, wiedzie ekskluzywne, przepełnione przyjemnościami życie. Razem ze swoją amerykańską przyjaciółką, Angeliką, świetnie bawi się w Dubaju, w którym odwiedza najdroższe sklepy, restauracje i hotele. Ale co się dzieje, gdy luksus przez duże L przysłoni...Data dostępności:
Data publikacji:
HISTORIA PODLASKICH SMAKÓW – ebook
Andrzej Fiedoruk
Kuchnie narodowe, regionalne, lub tworzone na zapotrzebowanie mediów czyste dziwolągi, typu kuchnia molekularna, czy fushion, zalewają programy telewizyjne, a prowadzący te programy w mgnieniu oka przekraczają bramy celebryckiego raju. Także kuchnie regionalne coraz częściej wpisywane są w programy edukacyjne czy kulturowe poszczególnych województw. Co ciekawsze, prawie każda informacja promująca restauracje,...Data dostępności: