roslinnej
Liczba pozycji: 43
ABC diety roślinnej. Jak zacząć zdrowiej się odżywiać? – ebook
Praca zbiorowa
Zależy Ci na dobrym zdrowiu? Chcesz jeść mniej mięsa albo całkowicie przejść na dietę wegetariańską? Dowiedz się, jak produkty roślinne mogą poprawić Twoje samopoczucie wraz z pracą jelit oraz wątroby. Skorzystaj z gotowych jadłospisów ułożonych przez doświadczonych dietetyków. Prawidłowo zbilansuj wartości odżywcze i pozbądź się z organizmu niepotrzebnych tłuszczy. Krok po kroku pokażemy Ci, jak...Data dostępności:
Data publikacji:
Mchy Wyżyny Krakowsko-Częstochowskiej w obliczu antropogenicznych przemian szaty roślinnej – ebook
Barbara Fojcik
W pracy przedstawiono charakterystykę flory mchów Wyżyny Krakowsko-Częstochowskiej. Ta grupa roślin należy do szczególnie wrażliwych i negatywnie reagujących na przemiany środowiska spowodowane antropopresją. Na podstawie danych historycznych i badań własnych podjęto próbę określenia głównych czynników warunkujących współczesny obraz brioflory, podsumowano aktualne tendencje dynamiczne flory mchów,...Data dostępności:
Zróżnicowanie szaty roślinnej biotopów śródpolnych i pól Pobrzeża Koszalińskiego – ebook
Zbigniew Sobisz
Na obszarze Pomorza Środkowego biotopy śródpolne nie były dotychczas przedmiotem metodycznych badań przyrodniczych. Za zasadnicze cele opracowania uznano zatem: – inwentaryzację biotopów śródpolnych mezoregionów makroregionu Pobrzeże Koszalińskie: Równiny Białogardzkiej, Równiny Sławieńskiej, Wysoczyzny Damnickiej, Wybrzeża Słowińskiego i Pradoliny Łeby-Redy, – inwentaryzację i analizę ogólnej flory...Data dostępności:
Polowa produkcja roślinna. T. 1. Podstawy produkcji roślin rolniczych – ebook
Stanisław Korzeniowski
Podręcznik akademicki z zakresu polowej produkcji roślinnejData dostępności:
Rolnictwo cz.7 – ebook
Aleksander Liskowski
Podręcznik “Rolnictwo cz. VII. Technika w rolnictwie. Podstawy techniki. Mechanizacja produkcji roślinnej” jest napisany zgodnie z podstawą programową dla zawodu technik rolnik. Autorzy opracowali podręcznik z myślą o uczniach szkół kształcących w zawodzie ‘technik rolnik’ na poziomie technikum. Część VII podręcznika obejmuje zagadnienia związane z techniką w produkcji rolniczej, w tym podstawy techniki...Data dostępności:
Wegemania – ebook
Magdalena Pieńkos
Magdalena Pieńkos, autorka bloga Niebieski Migdał #KuchniaRoślinna, prezentuje przepisy na ponad 200 potraw przygotowanych zgodnie z zasadami diety wegańskiej, czyli bazującej na produktach roślinnych, z wyłączeniem mięsa, mleka, serów i jaj. Inspirujące i proste pomysły na śniadania, obiady, słodkości oraz wegewyroby i przetwory zaskoczą smakiem każdego, kto sceptycznie podchodzi do diety roślinn...Data dostępności:
Data publikacji:
Zdrowe zielone proteiny – ebook
Therese Elquist
Coraz więcej osób rezygnuje z mięsa i produktów odzwierzęcych. Co jednak zrobić, gdy jesteśmy aktywni fizycznie i potrzebujemy dużo białka? Jak zaspokoić zapotrzebowanie organizmu na proteiny, stosując dietę roślinną? Z książki Zielone proteiny dowiesz się między innymi: • ile białka potrzebuje Twój organizm? • jakie są najlepsze źródła roślinnego białka? • jak przygotowywać dania, aby...Data dostępności:
Data publikacji:
Produkcja rolnicza, cz. 2 - podręcznik dla liceów profilowanych, profil rolniczo-spożywczy – ebook
Zbigniew Kowalak
Podręcznik opracowano na podstawie bloku tematycznego "Produkcja rolnicza" zawartego w dokumentacji programu MENiS dla liceum profilowanego - profil rolniczo-spożywczy (nr dopuszczenia LP-RS/MENiS/2002.04.30). Zawiera treści dotyczące modułu 2 - "Podstawy produkcji rolniczej" (roślinnej i zwierzęcej), które dotyczą m.in. takich zagadnień, jak: klimatyczne i glebowe czynniki środowiska, agrotechnika...Data dostępności:
Architektura krajobrazu cz.3 – ebook
Edyta Gadomska Edyta Rosłon-Szeryńska Maciej Żołnierczuk
Część trzecia podręcznika Architektura krajobrazu. Podstawy architektury krajobrazu obejmuje tematykę związaną z procesami inwestycyjnymi, rodzajami dokumentacji niezbędnej w procesie projektowania i realizacji projektu inwestycyjnego, miernictwem, technikami geodezyjnymi (zarówno tradycyjnymi, jak i nowoczesnymi), inwentaryzacją szaty roślinnej, robotami ziemnymi podczas realizacji projektu, a także...Data dostępności:
Produkcja rolnicza, cz. 3 - podręcznik dla liceów profilowanych, profil rolniczo-spożywczy – ebook
Zbigniew Kowalak
Podręcznik opracowano na podstawie bloku tematycznego "Produkcja rolnicza" zawartego w dokumentacji programu MENiS dla liceum profilowanego - profil rolniczo-spożywczy (nr dopuszczenia LP-RS/MENiS/2002.04.30). W podręczniku ujęto treści modułu 3 - "Wybrane technologie produkcji roślinnej". Przedstawiono tu rodzaje roślin uprawnych i informacje o trwałych użytkach zielonych. Rozdział o ogrodnictwie...Data dostępności: