salaty
Filtruj po kategorii
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie
Liczba pozycji: 4
- Poradnik kulinarny „Sałaty i sałatki” autorstwa Elżbiety Kiewnarskiej (publikującej w międzywojennej Polsce pod pseudonimem „Pani Elżbieta”) to jedna z wielu niezwykle wartościowych książek kucharskich. Poradnik ten zawiera 80 przepisów na smaczne i łatwe do wykonania potrawy z mięsa. Są to m.in.: sałaty zielone z sałaty, endywii, rzeżuchy, roszponki, ogórków i innych, sosy do sałat, sałaty kartoflane,...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Rebeka Wolff, Polska kuchnia koszerna, żydowskie gospodarstwo domowe, potrawy, przetwory, przepisy kulinarne. W książce: O urządzeniu koszernego gospodarstwa. O urządzeniach i przygotowaniach na sobotę i na święta. O urządzeniach i przygotowaniach na święta wielkanocne (Pessach). O koszerowaniu mięsa i drobiu. O obchodzeniu się z wszelkim mięsem, drobiem przed gotowaniem, smażeniem i pieczeniem. O...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Od tej książki dostaniesz gęsiej skórki! Wszyscy lubimy się trochę bać, prawda? A więc, mój drogi Czytelniku, zgaśmy grzecznie wszystkie lampy, nakryjmy się kocem i zajrzyjmy do tajemniczej księgi! Mama Alicji zamieniona w kamień, potwór z sałaty dybiący na maleńkie dzieci, diabelski spinner sączący do ucha Patrycji złe myśli… Co jeszcze kryje się w Księgach kościotrupich pana Tomasza? Zwykłe...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Rebeka Wolff, Polska kuchnia koszerna, żydowskie gospodarstwo domowe, potrawy, przetwory, przepisy kulinarne. W książce: O urządzeniu koszernego gospodarstwa. O urządzeniach i przygotowaniach na sobotę i na święta. O urządzeniach i przygotowaniach na święta wielkanocne (Pessach). O koszerowaniu mięsa i drobiu. O obchodzeniu się z wszelkiem mięsem, drobiem przed gotowaniem, smażeniem i pieczeniem. O...
Data dostępności:
Data publikacji:
Filtruj wyniki wyszukiwania
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie