sp z o.o
Liczba pozycji: 276
Bunt Sieci – ebook
Edwin Bendyk
Czy w XXI wieku powstało nowe, sieciowe społeczeństwo, buntujące się przeciwko starym niewydolnym strukturom państwa tkwiącego ciągle w XX, a nawet XIX wieku? Książka Edwina Bendyka została zainspirowana protestami przeciwko porozumieniu ACTA, choć pracę nad nią autor rozpoczął już wiele lat temu. Obserwując przemiany społeczne i kulturowe w Polsce i na świecie zadawał sobie pytania o to, jak nowe...Data dostępności:
Data publikacji:
Petyhorzec – ebook
Władysław Łoziński
Powieść o tematyce kresowej opatrzona prawie dwustoma przypisami wyjaśniającymi wiele staropolskich, nieużywanych obecnie terminów. To wspaniały pomnik polskiej literatury.Data dostępności:
Data publikacji:
Zaporożec – ebook
Henryk Rzewuski
Powieść znakomitego XIX-wiecznego autora, opowiadająca o Polsce i Ukrainie czasów saskich. To opowieść o zawikłanych losach rodzinnych, poruszająca także wiele interesujących niuansów dawnej obyczajowości i prawa.Data dostępności:
Data publikacji:
Rolnictwo cz. 6 – ebook
Podręcznik “Rolnictwo cz. VI. Produkcja roślinna. Technologie produkcji roślinnej” jest napisany zgodnie z podstawą programową dla zawodu technik rolnik. Autorzy opracowali podręcznik z myślą o uczniach szkół kształcących w zawodzie ‘technik rolnik’ na poziomie technikum. Część VI podręcznika „Rolnictwo” obejmuje zagadnienia związane z technologią uprawy zbóż, roślin okopowych, przemysłowych i pastewnych...Data dostępności:
Rolnictwo cz.5 – ebook
Podręcznik “Rolnictwo cz. V. Produkcja roślinna. Czynniki produkcji roślinnej” jest napisany zgodnie z podstawą programową. Autorzy opracowali podręcznik z myślą o uczniach szkół kształcących w zawodzie ‘technik rolnik’ na poziomie technikum. Część V podręcznika „Rolnictwo” obejmuje zagadnienia związane z hodowlą i nasiennictwem roślin, nawożeniem oraz ochroną upraw rolniczych zgodnie z obowiązującymi...Data dostępności:
Rolnictwo cz.7 – ebook
Aleksander Liskowski
Podręcznik “Rolnictwo cz. VII. Technika w rolnictwie. Podstawy techniki. Mechanizacja produkcji roślinnej” jest napisany zgodnie z podstawą programową dla zawodu technik rolnik. Autorzy opracowali podręcznik z myślą o uczniach szkół kształcących w zawodzie ‘technik rolnik’ na poziomie technikum. Część VII podręcznika obejmuje zagadnienia związane z techniką w produkcji rolniczej, w tym podstawy techniki...Data dostępności:
Rolnictwo cz.1 – ebook
Anna Rekiel
Podręcznik napisany zgodnie z najnowszym programem nauczania i przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie ‘technik rolnik’ na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji: R.3. Prowadzenie produkcji rolniczej i R.16. Organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej. Część I podręcznika obejmuje zagadnienia związane z anatomią i fizjologią zwierząt, żywieniem zwierząt i zoohigieną.Data dostępności:
Rolnictwo cz.4 – ebook
Podręcznik “Rolnictwo cz. IV. Produkcja roślinna. Środowisko i podstawy agrotechniki” jest napisany zgodnie z programem nauczania. Autorzy opracowali podręcznik z myślą o uczniach szkół kształcących w zawodzie ‘technik rolnik’ na poziomie technikum. Część IV podręcznika „Rolnictwo” przedstawia, jakie znaczenie w uprawie roślina ma gleba i klimat. Autorzy opisują także zagadnienia melioracji, sposoby...Data dostępności:
Rzepak - uprawa, odmiany, nawożenie, ochrona, zbiór – ebook
praca zbiorowa
Niezbędnik każdego plantatora rzepaku. Zawiera informacje na temat odpowiedniej agrotechniki, nawożenia oraz skutecznej ochrony tej wymagającej rośliny. Ułatwia podjęcie decyzji dotyczącej doboru odmian na podstawie tabel zawierających wyniki badań polowych najpopularniejszych odmian rzepaku (poziom plonowania, odporność na choroby, wyleganie, zawartość tłuszczu, wczesność itp.). Szeroko prezentuje...Data dostępności:
Data publikacji:
Zboża - uprawa, siew, ochrona, zbiór, przechowywanie – ebook
praca zbiorowa
Kompleksowy przewodnik po uprawie czterech gatunków zbóż uprawianych w Polsce. Prezentacja odmian zbadanych przez COBORU, nawożenie, ochrona, dobór odmian, siew, uprawa oraz szczegółowe technologie m.in. uproszczenia w jednym wydaniu. Publikacja porusza również temat zbioru i przechowywania. Zboża: jęczmień, owies, pszenica, pszenżyto, żyto.Data dostępności:
Data publikacji: