spozywcze
Liczba pozycji: 22
Jak czytać etykiety? Produkty spozywcze, kosmetyki, chemia gospodarcza – ebook
Karolina Fedko
Patrz i czytaj tak, aby lepiej zrozumieć: • jak pojmować oznaczenia i sformułowania, z którymi spotykamy się podczas zakupów; • jak świadomie wybierać i kupować to, co najlepsze dla naszego zdrowia, urody, środowiska oraz... portfela; • na co zwracać szczególną uwagę przy zakupie konkretnych grup produktowych; • co znajduje się w składzie kupowanych przez nas produktów i jaki to ma na nas wpływ.Data dostępności:
Data publikacji:
Zakłamane jedzenie – ebook
Hanna Stolińska
Czy wiesz, że soja to bardzo zdrowy produkt i powinniśmy ją jeść częściej? Czy wiesz, że modny obecnie olej kokosowy jest prawie pozbawiony witamin i składników mineralnych? Czy wiesz, że dieta bezglutenowa może zredukować twoją dobrą florę bakteryjną? Jeśli starannie dobierasz produkty spożywcze i interesujesz się dietami, to na pewno zależy ci na zdrowym odżywianiu. A co, jeśli okaże się, że...Data dostępności:
Data publikacji:
Korzystne zmiany dla rolników Od 2016 r. ryczałt zamiast PIT – ebook
Katarzyna Jędrzejewska
"Od 1 stycznia 2016 r. rolnicy, którzy sprzedają bezpośrednio własne, przetworzone produkty rolno-spożywcze, mogą korzystniej rozliczać się z fiskusem. Zamiast płacić PIT według skali podatkowej (ze stawkami 18 proc. i 32 proc.) mogą wybrać 2-proc. ryczałt od przychodów ewidencjonowanych. Rozwiązanie to ma być formą wsparcia dla małych gospodarstw rolnych. "Data dostępności:
Data publikacji:
Jak za pomocą witamin uchronić się przed chorobami cywilizacyjnymi – ebook
Ulrich Fricke
Nasze porady opierają się na najnowszych naukowych odkryciach z dziedziny badań nad witaminami. Ponadto wszystkie medyczne informacje są wyjaśnione w sposób przejrzysty. Dzięki temu dowiesz się, w jakich sytuacjach należy dostarczać organizmowi więcej substancji witalnych. Przejrzyste tabele pokazują, które produkty spożywcze zawierają szczególnie dużo witamin. W specjalnych ramkach ze wskazówkami...Data dostępności:
Data publikacji:
Wylecz fibromialgię dietą! – ebook
Bonnie Nasar
Zdaniem lekarzy w leczeniu fibromialgii najlepiej sprawdza się podejście multidyscyplinarne, łączące fizykoterapię, zażywanie leków, zarządzanie stresem oraz higienę snu. Jednak coraz większą rolę odgrywa terapia naturalna bazująca na diecie i zdrowym odżywianiu. Dzięki tej książce odkryjesz skuteczny sposób na przewlekły ból i powodujące go stany zapalne. Autorka zaprezentowała w swojej książce...Data dostępności:
Data publikacji:
Jedz zgodnie z typem swojego stanu zapalnego – ebook
Maggie Berghoff
Zdaniem specjalistów przewlekłe stany zapalne stanowią jedną z przyczyn rozwoju chorób autoimmunologicznych. Poza tym zwiększają ryzyko chorób układu pokarmowego i układu krążenia, a także powodują zaburzenia hormonalne. Jak zlikwidować stany zapalne w organizmie? Dzięki tej książce nauczysz się określać swój indywidualny typ stanu zapalnego. To pierwszy krok na drodze do odzyskania zdrowia. Poznasz...Data dostępności:
Data publikacji:
W kotle smaków – ebook
Karolina Głowacka
„W kotle smaków” nie jest typową książką kucharską. To opowieść o dawnej Warszawie, pokazująca jej różnorodność i przepych przez pryzmat odmiennych smaków i zapachów, które się tu wzajemnie przenikały. W stolicy, jak w tyglu smaków, mieszały się obyczaje i przyzwyczajenia mieszkańców pochodzących z różnych stanów, stron kraju i świata. Nie sposób również opowiedzieć o historii kulinarnej miasta, nie...Data dostępności:
Data publikacji:
Żywność fermentowana i probiotyczna – ebook
Michael Dietz
Fermentacja to proces, w którym mikroorganizmy przetrawiają do pewnego stopnia produkty spożywcze i przez to poprawiają wartość i przyswajalność znajdujących się w nich substancji odżywczych. Dzięki tej książce samodzielnie przygotujesz zdrowe pikle, kimchi, sunomono czy tofu. Poznasz tajniki kiszenia i marynowania popularnych warzyw takich jak kapusta, marchew czy buraki. Opisane potrawy poprawiają...Data dostępności:
Data publikacji:
Dlaczego mleko jest białe? Historyjki dla ciekawskich dzieci – audiobook
Susanne Orosz
Dlaczego ziemniaki rosną pod ziemią? Skąd się wzięły pomidory? Jak zrobić w domu pyszny makaron i biały ser? Co to jest miód? I co ma wspólnego lukier z aniołkami? Dlaczego mleko jest białe? Dlaczego można jeść pokrzywę? Na te i wiele innych pytań dotyczących podstawowych produktów spożywczych małe i duże łasuchy znajdą odpowiedzi w tej książce. Zabawne historyjki wyjaśniają, skąd biorą się produkty...Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta dla urody. Zdrowa skóra, piękne włosy i paznokcie – ebook
Agata Lewandowska
Marzysz o lśniących, gęstych włosach? Twoje paznokcie są kruche i łamliwe? A może masz kłopoty z cerą i zrobisz wszystko, by wreszcie zaczęła być gładka i naturalnie piękna? Nie musisz wydawać majątku na kosmetyki ani „cudownie” działające reklamowane witaminy. W pierwszej kolejności zadbaj o swoją urodę… od wewnątrz, stosując odpowiednią dietę! Niektóre produkty spożywcze mogą...Data dostępności:
Data publikacji: