stein
Liczba pozycji: 5
Three Lives – ebook
Gertrude Stein
"„Three Lives” to pierwsza książka wydana przez Gertrudę Stein, amerykańską powieściopisarkę żydowskiego pochodzenia. Książka przyniosła jej dużą popularność, uznano ją za arcydzieło, gdyż była nowatorska zarówno pod względem treściowym, jak i językowym. Dzieło składa się z trzech części stanowiących historie przeciętnych kobiet i ich nie koniecznie przeciętnych losów. Dzięki tej i wielu...Data dostępności:
Data publikacji:
Kong-Kheou, das Ehrenwort – ebook
Karl May
Die dritte Jugenderzählung Karl Mays wurde erstmals Oktober 1888 bis September 1889 unter dem Titel „Kong-Kheou, das Ehrenwort” in der Zeitschrift „Der Gute Kamerad” veröffentlicht. 1892 wurde der Text dann – bearbeitet – unter dem Titel „Der blaurote Methusalem” als Buchausgabe der „Union Deutsche Verlagsgesellschaft” veröffentlicht. Fritz Degenfeld, Methusalem, ist zusammen mit dem jungen Richard...Data dostępności:
Data publikacji:
Trup na Piekielnym Wierchu – ebook
Juraj Červenák
Kryminał historyczny ze Słowacji! Pierwszy tom przygód kapitana Steina i notariusza Barbaricza. Pod koniec XVI wieku Turcy najeżdżają cesarstwo habsburskie rządzone przez Rudolfa II. Próbują przedrzeć się przez górskie tereny Górnych Węgier. Wszystko wskazuje na to, że najdogodniejszy szlak zamierza wskazać najeźdźcom miejscowy zdrajca. Zapobiec inwazji wojsk osmańskich ma nietypowy duet: wojenny...Data dostępności:
Data publikacji:
Dzieci żółtej gwiazdy – audiobook
Mario Escobar
Nowa książka Mario Escobara, autora bestsellerowej „Kołysanki z Auschwitz” Poruszająca opowieść o dramatycznej ucieczce, ogromnym poświęceniu i sile nadziei w ogarniętych wojną czasach. Sierpień 1942 roku. Bracia Jakob i Moïse Stein przebywają u ciotki w Paryżu, będącym pod nazistowską okupacją. Rodzice chłopców, para znanych dramaturgów, zostawili ich pod opieką ciotki na jakiś czas, zanim...Data dostępności:
Data publikacji:
Warzywa w roli głównej. Przewodnik po kuchni nowoczesnej – ebook
Alice Zaslavsky
W tym niezrównanym i pięknie ilustrowanym poradniku autorka i prezenterka kulinarna, Alice Zaslavsky, przedstawia 50 ulubionych warzyw i ponad 150 przepisów odzwierciedlających tradycję i nowoczesność, tak jak przystało na dobre gotowanie. Pomysłowo zorganizowana według kolorów książka i wzbogacona wskazówkami ponad 50 najlepszych szefów kuchni na świecie, jak łączyć smaki, kupować, przechowywać i...Data dostępności:
Data publikacji: