Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

w kuchni polskiej

Liczba pozycji: 23
  • CENA NEXTO

    Pyszne potrawy nie tylko od święta, z kuchni polskiej i węgierskiej – ebook

    Maria Oleksy-Kaszanits  

    Coś dla smakoszy i nie tylko! Książka zawiera najlepsze przepisy na dania z polskiej i węgierskiej kuchni, które królują w domu autorki na co dzień. Znajdziesz tu autorskie recepty m.in na chleb, bułki i ciasta oraz tradycyjne potrawy obu narodów, częściowo zmodyfikowane przez autorkę. Kuchnia, którą proponuje jest wykwintna, bardzo smaczna i profesjonalna. Każdy znajdzie w niej coś wybornego dla ...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 18,17 zł 20,19 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,19 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • CENA NEXTO

    Przetwory. Kuchnia polska – ebook

    O-press  

    Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce poznacie Państwo przepisy na przetwory z owoców, warzyw i...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 5,76 zł 6,40 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 5,76 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • CENA NEXTO

    Kulinarna Wiola. Najlepsze przepisy – ebook

    Wioletta Wójcik  

    Dla Kulinarnej Wioli gotowanie to pasja. Dziś możesz dzielić ją z Wiolą tak, jak zrobiło to już ponad 350 tysięcy osób obserwujących jej profil na Facebooku. Oto 120 najlepszych przepisów na smaczne, proste i niedrogie dania tradycyjnej kuchni polskiej od Kulinarnej Wioli. Autorka książki gotuje od dzieciństwa, uczyła się od najbliższych jej kobiet: mamy, babć, ciotek, a od sześciu dzieli się swoimi...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 31,49 zł 34,99 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,99 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • Kuchnia w języku i kulturze dawniej i dziś – ebook
    CENA NEXTO

    Kuchnia w języku i kulturze dawniej i dziś – ebook

    Książka Kuchnia w języku i kulturze dawniej i dziś powstała z inspiracji światem kuchni, dostarczającym nieustannych wrażeń zmysłowych. Większość opublikowanych artykułów, zamieszczonych w monografii, została wygłoszona podczas konferencji naukowej „Kuchnia w języku i kulturze dawniej i dziś” (Katowice, 9 maja 2017 r.), natomiast niektóre powstały w wyniku ożywionych dyskusji nad zaprezentowanymi wystąpieniami...

    Data dostępności:

    Cena: 18,90 zł 21,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • BestsellerCENA NEXTO

    Domowa kuchnia polska. 500 przepisów na każdą okazję – ebook

    Małgorzata Caprari  

    73 000 słów 490 000 znaków 35 ilustracji Kuchnia polska przez dłuższy czas pozostawała w cieniu innych kuchni europejskich, chociaż niewątpliwie zasługuje na uwagę i uznanie jako kuchnia dostatnia, smaczna i czasami nawet wyrafinowana, harmonijnie łącząca w sobie różne wpływy. W tej książce kucharskiej zebrano 500 przepisów współczesnej kuchni polskiej, wykorzystujące wszystko to, co jest nam...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 26,91 zł 29,90 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,90 zł

    Więcej

    • PDF
    • EPUB
    • MOBI
  • CENA NEXTO

    Potrawy z grilla. Kuchnia polska – ebook

    O-press  

    Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce znajdziecie Państwo przepisy na coraz bardziej modne w Polsce...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 5,76 zł 6,40 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 5,76 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • CENA NEXTO

    Życie prywatne Polaków w XIX wieku. Perspektywa stołu. Tom 11 – ebook

    Witold Jarno   Maria Korybut-Marciniak  

    Prezentowany, jedenasty tom z serii Życie prywatne Polaków w XIX wieku, opatrzony podtytułem „Perspektywa stołu”, przenosi uwagę na kulturowe i społeczne kwestie spożywania i jedzenia. Stanowi próbę oglądu życia prywatnego i życia codziennego epoki przez pryzmat praktyk i nawyków żywieniowych oraz szeroko pojętej kultury jedzenia. Analiza życia prywatnego dziewiętnastowiecznych Polaków „z perspektywy...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 24,71 zł 27,45 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,45 zł

    Więcej

    • PDF
  • KOCIOŁ PEŁEN RYB – ebook
    CENA NEXTO

    KOCIOŁ PEŁEN RYB – ebook

    Andrzej Kozioł  

    Ktoś (kto? - z pewnością mądry człowiek!) powiedział kiedyś, że śledź, gdyby nie był tak tani, mógłby uchodzić na najbardziej wytworne danie. Rzeczywiście – przekąskowemu śledziowi piękne pomniki wystawiali poeci, odegrał – podobnie jak dorsz – doniosłą rolę w historii. A inne ryby? Łososie i szczupaki, tak cenione w polskiej i żydowskiej kuchni. A złote karaski, najlepsze w śmietanie? A karpie, dla...

    Data dostępności:

    Cena: 44,91 zł 49,90 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 49,90 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO

    Nowoczesna kuchnia Polska – ebook

    Daria Ładocha  

    Tradycyjny smak z twistem nowoczesności! Jeśli z utęsknieniem wspominasz cudowny smak dzieciństwa, ale nie chcesz jeść kalorycznych, tradycyjnych polskich dań, ta książka jest dla ciebie! Daria Ładocha, wpadła na kompletnie szalony pomysł - "odchudziła" znane wszystkim dania, tak by powróciły na nasze stoły! W tej książce zawarła całe swoje dzieciństwo, zaklinając je w potrawy, które wszyscy dobrze...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 35,91 zł 39,90 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,90 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • Zmysł smaku: Studium leksykalno-semantyczne – ebook
    CENA NEXTO

    Zmysł smaku: Studium leksykalno-semantyczne – ebook

    Barbara Mitrenga  

    Oddana do rąk Czytelników książka o charakterze monografii naukowej zawiera szczegółowy opis leksyki związanej ze zmysłem smaku w ujęciu historycznojęzykowym. Podjęto w niej próbę pokazania, w jaki sposób na przestrzeni wieków zmieniało się postrzeganie, zdawałoby się tak niezmiennych jakości, jakimi są cztery podstawowe smaki: słony, słodki, kwaśny i gorzki. Analizę materiału językowego opatrzono...

    Data dostępności:

    Cena: 30,24 zł 33,60 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,60 zł

    Więcej

    • PDF
Liczba pozycji: 23

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA