Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

w kuchni polskiej

Liczba pozycji: 48
  • TANIEJ 7 %

    Kapłony i szczeżuje – ebook

    Magdalena Kasprzyk-Chevriaux   Jarosław Dumanowski  

    „Kapłony i szczeżuje” to opowieść o kuchni tak dawnej, że już zapomnianej. Kapłon, czyli wykastrowany i tuczony kogut, był najpopularniejszym składnikiem potraw w pierwszej polskiej książce kucharskiej, szczeżuje były desperacką próbą urozmaicenia diety biedaków. Kuchnia to jednak nie tylko przepisy i dania, to także wiedza o przyrodzie, smaku i świecie – dopiero na tej podstawie decydujemy, co jest,...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 35,25 zł 37,90 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • TANIEJ 7 %

    Śledztwo od kuchni, czyli klasyczna powieść kryminalna o wdowie, zakonnicy i psie (z kulinarnym podtekstem) – ebook

    Karolina Morawiecka  

    Na zamku w Pieskowej Skale znaleziono ciało młodej kobiety. Czy to morderstwo? Kto zabił? Odpowiedź nie będzie łatwa… Gdy policyjne dochodzenie nie przynosi efektów, na scenę wkracza Herkules Poirot w spódnicy, panna Marple Ojcowskiego Parku Narodowego – wdowa po aptekarzu ze Skały, Karolina Morawiecka we własnej osobie! Ufna w swoją intuicję i przekonana, że nic się przed nią nie ukryje, przystępuje...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 15,87 zł 17,06 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • NowośćTANIEJ 7 %

    Sztukamięs ze szlachtuza – ebook

    Magdalena Kasprzyk-Chevriaux  

    Po raz pierwszy w historii łatwy dostęp do mięsa ma każdy Polak. Jeszcze wiek temu nasi przodkowie mogli tylko o tym pomarzyć, dziś jednak żyjemy w erze przesytu i hodowli przemysłowych. Pytanie o zasadność jedzenia mięsa nigdy nie było bardziej aktualne. Jedni twierdzą, że jest ono passé , inni uważają, że to nasza polska tradycja. Jak jest naprawdę? Ta książka powstała, ponieważ wierzę, że jako...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 37,11 zł 39,90 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • TANIEJ 7 %

    Grzybobranie – ebook

    Mirosław Souczek  

    Drogie Dzieci, Rodzice, Babcie i Dziadkowie. Las, to magiczne miejsce, w którym mieszka cisza i spokój. Miejsce pachnące żywicą drzew, wypełnione smakiem poziomek i jagód. Jednak przez kilka miesięcy w roku, las zmienia się nie do poznania. To okres grzybobrania. Tysiące ludzi wyrusza wtedy z koszami do lasu, bo w tradycji polskiej kuchni grzyby stanowią ważny dodatek. Ale las jest domem wielu roślin...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 2,78 zł 2,99 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • Słownik gastronomiczny polsko-norweski norwesko-polski – książka
    TANIEJ 7 %

    Słownik gastronomiczny polsko-norweski norwesko-polski – książka

    Dawid Gut   Marta Petryk  

    Słownik zawiera zbiór starannie wyselekcjonowanych haseł, obejmując terminy oraz zwroty związane z przygotowaniem posiłków i działaniem lokali gastronomicznych. Słownik jest dwukierunkowy: polsko-norweski oraz norwesko-polski. Duża część haseł posiada liczne przykłady użycia. Publikacja może być pomocna dla pracowników barów, restauracji, kawiarni lub dla każdego, kto interesuje się gotowaniem i...

    Data dostępności:

    Cena: 19,53 zł 21,00 zł

    Więcej

  • TANIEJ 7 %

    Dyplomata. W salonach i politycznej kuchni – ebook

    Jerzy M. Nowak  

    Argentyna – galeria ludzi kultury polskiej i argentyńskiej, Zanussi, Władysław Hasior, Karol Stryja, Stanisław Wisłocki, Jorge Borges, Ernesto Sabato, Magda Vasaryova. Dyplomacja wielostronna w czasach PRL: wizyty studyjne w ZSRR i USA (Eisenhower Fellowship), wczesny etap helsińskiego procesu KBWE. Nowy Jork: stan wojenny, David Rockefeller i Fundacja Rolnictwa , Wiktor Osiatyński, Andrzej Strumiłło...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 18,51 zł 19,90 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • TANIEJ 7 %

    Otworzyłem lokal. Pomocne historie z praktyki gastronomicznej – ebook

    Jacek Czauderna  

    Jacek Czauderna – twórca i właściciel marki oraz sieci lokali The Legendary Jacks Bar & Restaurant. Związany z gastronomią od trzydziestu lat – doskonale zna i rozumie mechanizmy jej działania. Swoją praktyczną wiedzą dzieli się m.in. jako trener i doradca biznesowy. To prezes i założyciel Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej oraz Akademii Praktyk Gastronomicznych i Hotelarskich. Jest także oficjalnym...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 37,11 zł 39,90 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • TANIEJ 7 %

    Córka kucharki – ebook

    Weronika Wierzchowska  

    Opowieść o Lucynie Ćwierczakiewiczowej – matce, kucharce i pierwszej kulinarnej celebrytce. Lucyna Ćwierczakiewiczowa była kobietą wielkiego formatu. Jako autorka bestselerowych książek kucharskich, poradników i kalendarzy odniosła niebywały sukces i stała się najbardziej rozpoznawalną Polką drugiej połowy XIX wieku. Słynęła nie tylko z umiejętności kucharskich, ale też z hardego charakteru i...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 29,67 zł 31,90 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • TANIEJ 7 %

    Święta bez pszenicy – ebook

    Marta Szloser   Wanda Gąsiorowska  

    Kontynuacja bestsellerowej Kuchni polskiej bez pszenicy z przepisami na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Dzięki tej książce na twoim bezglutenowym stole nie zabraknie żadnej świątecznej potrawy! Kalendarz aż puchnie od rozmaitych wyjątkowych okazji. Niektóre mają w naszym kraju długą tradycję, inne dopiero znajdują zwolenników. Autorki skupiły się na dwóch świętach, które z różnych względów są dla Polaków...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 29,67 zł 31,90 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • TANIEJ 7 %

    Kulinarne podróże po Chorwacji – ebook

    Kulinarne podróże po Chorwacji to bogate w różnorodne smaki zaproszenie do przepięknej Chorwacji. Znajdziesz tu autorskie przepisy doświadczonych szefów kuchni Podravka, inspirowane tradycyjną kuchnią w klimacie śródziemnomorskim oraz odrobiną fantazji. Przepisom towarzyszą wyjątkowe fotografie potraw wykonane przez Kingę Paruzel – finalistkę pierwszej polskiej edycji programu Master Chef. Wyśmienite...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 22,32 zł 24,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
Liczba pozycji: 48

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA