w kuchni polskiej
Liczba pozycji: 3
Grzybobranie – ebook
Mirosław Souczek
Drogie Dzieci, Rodzice, Babcie i Dziadkowie. Las, to magiczne miejsce, w którym mieszka cisza i spokój. Miejsce pachnące żywicą drzew, wypełnione smakiem poziomek i jagód. Jednak przez kilka miesięcy w roku, las zmienia się nie do poznania. To okres grzybobrania. Tysiące ludzi wyrusza wtedy z koszami do lasu, bo w tradycji polskiej kuchni grzyby stanowią ważny dodatek. Ale las jest domem wielu roślin...Data dostępności:
Data publikacji:
Po drugiej stronie okna. Opowieść o Januszu Korczaku – audiobook
Anna Czerwińska-Rydel
Czy Janusz Korczak potrafił czarować? Czym najchętniej bawił się w dzieciństwie? Dlaczego codziennie sprawdzał w lustrze, czy jego nos jest na właściwym miejscu? Kogo nazywał luks-torpedą, huraganem i ekstra-gamoniem? Kiedy przypadał Dzień Brudasa i Imieniny Kuchni? Za co można było otrzymać „pocztówkę tygrysa”? Kto mógł zostać „Królem dzieci”? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań związanych z życiem...Data dostępności:
Data publikacji:
Córki Wawelu – audiobook
Anna Brzezińska
Polska Jagiellonów oczami kobiet Wielki powrót Anny Brzezińskiej Audiobook w wykonaniu Weroniki Nockowskiej – ponad 25 godzin słuchania przełomowej książki o historii kreowanej przez mężczyzn, w której jednak najważniejszą rolę odgrywały kobiety Regina jest prostą chłopką, dla której Kraków to obietnica lepszego bytu i zarobku. Dziewczyna zostaje przyjęta na służbę do mistrza Bartłomieja,...Data dostępności:
Data publikacji: