w kuchni polskiej
Liczba pozycji: 2
Dyplomata. W salonach i politycznej kuchni – ebook
Jerzy M. Nowak
Argentyna – galeria ludzi kultury polskiej i argentyńskiej, Zanussi, Władysław Hasior, Karol Stryja, Stanisław Wisłocki, Jorge Borges, Ernesto Sabato, Magda Vasaryova. Dyplomacja wielostronna w czasach PRL: wizyty studyjne w ZSRR i USA (Eisenhower Fellowship), wczesny etap helsińskiego procesu KBWE. Nowy Jork: stan wojenny, David Rockefeller i Fundacja Rolnictwa , Wiktor Osiatyński, Andrzej Strumiłło...Data dostępności:
Data publikacji:
Grzybobranie – ebook
Mirosław Souczek
Drogie Dzieci, Rodzice, Babcie i Dziadkowie. Las, to magiczne miejsce, w którym mieszka cisza i spokój. Miejsce pachnące żywicą drzew, wypełnione smakiem poziomek i jagód. Jednak przez kilka miesięcy w roku, las zmienia się nie do poznania. To okres grzybobrania. Tysiące ludzi wyrusza wtedy z koszami do lasu, bo w tradycji polskiej kuchni grzyby stanowią ważny dodatek. Ale las jest domem wielu roślin...Data dostępności:
Data publikacji: