w kuchni polskiej
Liczba pozycji: 3
Wcierki rtęciowe i obcęgi – audiobook
Zofia Karaś
Zofia Karaś w porywający i pełen humoru sposób opisuje swoje zmagania z praktyki lekarskiej prowadzonej na początku XX wieku. Przenosi nas do świata pełnego zabobonów, chorób wenerycznych, zabójczych zastrzyków, a także biedy i zbierającej bogate żniwo śmierci. Z książki dowiemy się m.in., czym było oberwanie i jak należało je leczyć, jakie były najczęściej wykorzystywane metody przerywania ciąży,...Data dostępności:
Data publikacji:
Super Żywność czyli superfoods po polsku – ebook
Małgorzata Różańska
Zdrowe odżywianie nie musi dużo kosztować! Wystarczy, że sięgniemy po polskie super produkty, pełne witamin, antyoksydantów, związków mineralnych, zamiast szukać po sklepach ich egzotycznych odpowiedników... Superfoods to produkty naturalne, nieprzetworzone, które wykazują niezwykłe właściwości w zapobieganiu i leczeniu licznych schorzeń, m.in. cukrzycy, chorób układu nerwowego lub krążenia, a także...Data dostępności:
Data publikacji:
Po drugiej stronie okna. Opowieść o Januszu Korczaku – audiobook
Anna Czerwińska-Rydel
Czy Janusz Korczak potrafił czarować? Czym najchętniej bawił się w dzieciństwie? Dlaczego codziennie sprawdzał w lustrze, czy jego nos jest na właściwym miejscu? Kogo nazywał luks-torpedą, huraganem i ekstra-gamoniem? Kiedy przypadał Dzień Brudasa i Imieniny Kuchni? Za co można było otrzymać „pocztówkę tygrysa”? Kto mógł zostać „Królem dzieci”? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań związanych z życiem...Data dostępności:
Data publikacji: