w kuchni polskiej

Liczba pozycji: 2
  • Zmysł smaku: Studium leksykalno-semantyczne – ebook
    CENA NEXTO
    Oddana do rąk Czytelników książka o charakterze monografii naukowej zawiera szczegółowy opis leksyki związanej ze zmysłem smaku w ujęciu historycznojęzykowym. Podjęto w niej próbę pokazania, w jaki sposób na przestrzeni wieków zmieniało się postrzeganie, zdawałoby się tak niezmiennych jakości, jakimi są cztery podstawowe smaki: słony, słodki, kwaśny i gorzki. Analizę materiału językowego opatrzono...

    Data dostępności:

    Cena: 30,24 zł 33,60 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,20 zł

    Więcej

    • PDF
  • W tym niezwykłym czasie – ebook
    CENA NEXTO
    Książka W tym niezwykłym czasie. Początki transformacji polskiego rynku książki (1989–1995) przedstawia wydarzenia i problemy tego rynku w początkowych latach transformacji. Na podstawie obszernej kwerendy archiwalnej (pierwszy raz wykorzystano w takim zakresie w pracy naukowej archiwum Polskiej Izby Książki), niepublikowanych opracowań oraz literatury przedmiotu, w tym prasy branżowej, a także doświadczeń...

    Data dostępności:

    Cena: 40,50 zł 45,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,75 zł

    Więcej

    • PDF