wprost
Liczba pozycji: 6
Wprost – e-wydanie – 17/2024
W grudniu 1982 roku ukazał się pierwszy numer tygodnika WPROST, tytułu, który stał się wiodącym pismem opiniotwórczym w Polsce. Nigdy nie baliśmy się podejmować tematów ważnych, często trudnych, zawsze stojąc po stronie obywateli. Każdego dnia inspirujemy naszych odbiorców, staramy się odpowiadać na ważne pytania i pomagamy lepiej poznać i zrozumieć świat. Wierzymy w rzetelne dziennikarstwo i jego...Data dostępności:
Data publikacji:
Wprost – e-wydanie – 16/2024
W grudniu 1982 roku ukazał się pierwszy numer tygodnika WPROST, tytułu, który stał się wiodącym pismem opiniotwórczym w Polsce. Nigdy nie baliśmy się podejmować tematów ważnych, często trudnych, zawsze stojąc po stronie obywateli. Każdego dnia inspirujemy naszych odbiorców, staramy się odpowiadać na ważne pytania i pomagamy lepiej poznać i zrozumieć świat. Wierzymy w rzetelne dziennikarstwo i jego...Data dostępności:
Data publikacji:
Wprost Wydania Specjalne – e-wydanie – 3/2022
Wydanie specjalne tygodnika WPROST. Tygodnik WPROST to jeden z wiodących ogólnopolskich tygodników społeczno-informacyjnych. Ukazuje się od 1982 r. Od stycznia 2013 redaktorem naczelnym WPROST jest Sylwester Latkowski . WPROST jest najbardziej opiniotwórczym polskim tygodnikiem. W 2012 r. inne media powoływały się na publikacje WPROST 2211 razy - wynika z raportów Instytutu Monitorowania Mediów....Data dostępności:
Data publikacji:
Cena: 9,00 zł
Opinie o produkcie10,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 10,00 zł- Dostęp online PDF
Tybet. Zarys historii – ebook
Karénina Kollmar-Paulenz
Książka przedstawia dzieje Tybetu, począwszy do czasów imperium tybetańskiego i wprowadzenia buddyzmu, przez epokę dalajlamów i chińską okupację, aż po czasy współczesne. Autorka po mistrzowsku łączy opis religii i kultury tego kraju z rozważaniami na temat jego historii politycznej. Podkreśla przy tym fakt, że Tybet przez długi czas nie pozostawał krajem izolowanym przez swoje otoczenie od reszty...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia indyjska – ebook
O-press
Kuchnia indyjska lubuje się w bogactwie swych przypraw. Są one zazwyczaj ostre i tworzą kolorowe mieszanki, nieraz zabarwiając inne składniki. Spośród najpopularniejszych wymienić można choćby imbir, cynamon, kardamon, kolendrę, chili oraz mieszankę zwaną garam masala. Kuchnia indyjska to w dużej mierze bogactwo potraw wegetariańskich. Hindusi z biedniejszych regionów przez wieki musieli sobie radzić...Data dostępności:
Data publikacji:
Ceperski Przewodnik po Tatrach Polskich i Słowackich – ebook
Mieczysław Tarczyński
Tytułowy Ceper to nikt inny jak autor - człowiek z wielkiego miasta, bez reszty zakochany w Tatrach, który w każdej wolnej chwili pędził w góry i potrafił się tym cieszyć całym sobą. W swoim przewodniku pisze jak wędrować po górach, aby osiągnąć pełnię zadowolenia. Opisuje nie tylko poszczególne szlaki, ale wprost „prowadzi czytającego za rękę“ zwracając uwagę na piękne krajobrazy, wystające...Data dostępności:
Data publikacji: