zimowej
Liczba pozycji: 4
Ślady historycznych wypadków polskich w „Zimowej powieści” i „Burzy” Szekspira – ebook
Egbert Stanisław Koźmian
Publikacja pochodzi z bazy Polskiej Biblioteki Internetowej. Książka cyfrowa została przygotowana w najwygodniejszym formacie ePub, który umożliwia komfortowy odczyt na większości czytników e-booków na świecie wspierających standard ePub oraz w aplikacjach mobilnych na telefonach, tabletach itp. Format umożliwia intuicyjną zmianę układu tekstu, powiększania i pomniejszania rozmiaru czcionki. Ciesz...Data dostępności:
Data publikacji:
Śpiewający żółw – audiobook
Zygmunt Zeydler-Zborowski
Powieść kryminalna jednego z najpopularniejszych autorów PRL! Zakopane od lat przyciąga twórców, którzy szukają inspiracji w tatrzańskich krajobrazach. Tym razem do miejscowości u stóp Giewontu trafia znany autor kryminałów. W towarzystwie żony planuje w spokoju poświęcić się pisaniu, a po pracy korzystać z uroków zimowej stolicy Polski. Narciarskie plany krzyżuje mu dotkliwa kontuzja kolana. Skazany...Data dostępności:
Data publikacji:
Królowa śniegu – ebook
Hans Christian Andersen
Baśń opisuje losy pary dzieci – Gerdy i Kaja, które żyły w przyjaźni aż do jednego z wiosennych dni. Wówczas do oka Kaja dostał się tajemniczy odłamek roztrzaskanego w przestworzach diabelskiego zwierciadła, który odmienił spojrzenie chłopca na świat w ten sposób, że wszystko, co piękne i dobre, postrzegał on od tej pory jako brzydkie i złe. Grzeczny chłopiec przemienił się w dziecko krnąbrne, złośliwe...Data dostępności:
Data publikacji:
Zdrowe przetwory – ebook
Jolanta Naklicka-Kleser
Ciesz się pysznymi smakami przez cały rok. Zdrowe przetwory to niemal 80 przepisów na wyjątkowe przetwory - nie tylko pyszne, ale i zdrowe. W książce znajdziesz przepisy na tradycyjne przetwory - zarówno słodkie jak i wytrawne, w nowej, zdrowej odsłonie, a także autorskie receptury na wyjątkowe przysmaki, które wzbogacą Twoją spiżarnię i stół, m.in. ekspresowy dżem truskawkowy z chia, pesto z czosnku...Data dostępności:
Data publikacji: