Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

Doskonalenie żywienia w zrównoważonej produkcji zwierzęcej – ebook

ebooki: Doskonalenie żywienia w zrównoważonej produkcji zwierzęcej – ebook
Nowość
Doskonalenie żywienia w zrównoważonej produkcji zwierzęcej – ebook
Ten produkt możesz kupić jeszcze taniej – Zobacz

Nowość

19.05.2025

polski

203

Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

978-83-7259-444-0

  • PDF
Opis

Zrównoważona produkcja zwierzęca uwzględniająca stałe doskonalenie żywienia zwierząt to kompleksowe wyzwanie, którego rozwiązanie opiera się na współpracy sektora rolniczego, innowacyjnych technologiach w zakresie produkcji pasz i karm dla zwierząt oraz szeroko pojętej edukacji ekologicznej. Redukcja emisji gazów czy pierwiastków do środowiska, efektywne zarządzanie zasobami oraz działania w zakresie ochrony przyrody stanowią podstawę zrównoważonego rozwoju produkcji zwierzęcej.
Podczas konferencji naukowej pt.: „Doskonalenie żywienia w zrównoważonej produkcji zwierzęcej” zorganizowanej na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie zaprezentowano aktualne naukowe osiągnięcia związane z problematyką żywienia zwierząt oraz odpowiedzi na wyzwania, które stawia krajowa i unijna gospodarka oraz światowe trendy badawczo-naukowe. Konferencja była okazją dokonania podsumowań dotychczasowych osiągnięć i działań, ale również pozwoliła uczestnikom spojrzeć w przyszłość, poszerzając ich naukowe i branżowe horyzonty.
Wymiernym efektem tego naukowego wydarzenia jest niniejsza monografia naukowa, która jest mierzalnym przyczynkiem upowszechnienia aktualnej wiedzy oraz szeroko prowadzonych badań związanych z doskonaleniem żywienia zwierząt oraz gospodarką paszową, wpisujących się w ramy zrównoważonego rozwoju.

Doskonalenie żywienia w zrównoważonej produkcji zwierzęcej - ebook
Produkt bezpłatny
?
Ładowanie rekomendacji…