Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

Emocje a jedzenie – ebook

CENA NEXTO

Agata Szulc  

24.11.2022

01.10.2022

polski

108

Medical Education

9788366892897

  • EPUB
  • MOBI
Opis

Emocje a jedzenie to ważna i wypełniająca lukę na rynku wydawniczym książka pod redakcją prof. Agaty Szulc, prezes elekt Zarządu Głównego Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego i kierownik Kliniki Psychiatrycznej Wydziału Nauk o Zdrowiu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.

 

Monografia Emocje a jedzenie niezwykle przystępnie omawia mechanizmy i struktury organizmu biorące udział w regulowaniu emocji i apetytu, a także zaburzenia odżywiania wraz z innymi trudnościami psychicznymi i ich skutkami dla organizmu. Ponadto przedstawia sposoby radzenia sobie z nimi, zarówno farmakologiczne, jak i psychologiczno-terapeutyczne.

Odbiorcami książki mogą być nie tylko pracownicy służby zdrowia, ale także studenci kierunków medycznych i społecznych oraz osoby, które zawodowo lub osobiście stykają się z następstwami zaburzeń odżywiania.

U osób doznających trudności psychicznych ryzyko powstawania otyłości jest znacznie wyższe. Rozumienie istotności przerwania kontinuum: trudności psychiczne–zaburzenia odżywiania, na wczesnym etapie jest konieczne przy planowaniu działań profilaktycznych. Z lekkością pisane rozdziały monografii pozwalają zaznajomić się z powszechnie dostępnymi, a także profesjonalnymi metodami interwencji w kryzysie psychicznym, mogącymi zapobiegać rozwojowi zaburzeń odżywiania, w tym otyłości.

Wszystko powyższe sprawia, iż książka Emocje a jedzenie to niezwykle ciekawa pozycja wydawnicza.

Cena Klubowicza Nexto Premium?

59,40 zł 99,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 69,30 zł
i
Emocje a jedzenie - ebook
81,18 zł 99,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 69,30 zł
Ładowanie rekomendacji…
Opinie o produkcie
Ocena:

Bądź pierwszą osobą, która doda opinię!