Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

Kuchnia hiszpańska – ebook

TANIEJ 5 %

O-press  

15.05.2011

polski

112

Artemis

978-83-7772-073-8

  • EPUB
  • MOBI

Opis

Kuchnia tego kraju bazuje na specjalnościach regionalnych. Wiele z nich jednak na trwałe zagościło na stołach w całym kraju. Tak stało się w XX wieku, kiedy to wraz z rozwojem transportu, ludzie masowo przemieszczali się, a wraz z nimi wiedza o regionalnych specjałach. Do dziś jednak w Hiszpanii można znaleźć wiele potraw, które są charakterystyczne właśnie dla regionów, w których się je podaje. Na wybrzeżu królują ryby i owoce morza podawane na tysiące sposobów. W głębi kraju na stołach najczęściej pojawiają się różnego rodzaju mięsa, a w górach rośliny strączkowe i wszechobecna jagnięcina.

Kuchnia hiszpańska - ebook

6,08 zł 6,40 zł
Ładowanie rekomendacji…

Opinie o produkcie

Ocena: 0 (0 oceniających)

Bądź pierwszą osobą, która doda opinię!