Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

Podstawy biochemii dla towaroznawców – ebook

CENA NEXTO

Daniela Gwiazdowska   Alina Piotraszewska-Pająk   Marta Ligaj   Marian Filipiak  

28.08.2024

polski

248

Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu

978-83-8211-045-6

  • PDF
Opis

Celem podręcznika jest zapoznanie czytelnika z podstawami biochemii oraz z wykrywaniem i analizą ilościową obecnych w produktach spożywczych substancji biologicznych. Autorzy skoncentrowali się na tych elementach biochemii, które są istotne dla towaroznawców z punktu widzenia ich pracy związanej z kształtowaniem jakości produktu i jej profesjonalną kontrolą.
Jest adresowany głównie do studentów towaroznawstwa na uczelniach ekonomicznych, przyrodniczych i politechnikach. Może być również przydatny studentom innych kierunków, pracownikom laboratoriów analitycznych oraz pracownikom odpowiedzialnym za jakość zatrudnionym w różnych branżach przemysłu i handlu.
Układ i treść książki różni się od innych podręczników biochemii dostępnych na rynku. W kilku rozdziałach opisano strukturę i właściwości aminokwasów, białek, węglowodanów, lipidów, kwasów nukleinowych i witamin. Przemiany biochemiczne tych składników podczas magazynowania i przetwarzania żywności mają ogromny wpływ na jakość końcowego produktu. Ważnym elementem każdego z tych rozdziałów jest część eksperymentalna poświęcona metodom wykrywania omawianych związków. W oddzielnym rozdziale zaprezentowano metody instrumentalne najczęściej stosowane w laboratorium biochemicznym.
Elektroniczne wydanie podręcznika z 2014 r.

Cena Klubowicza Nexto Premium?

18,90 zł 31,50 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,05 zł
i
Podstawy biochemii dla towaroznawców - ebook
25,83 zł 31,50 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,05 zł
Ładowanie rekomendacji…
Opinie o produkcie
Ocena:

Bądź pierwszą osobą, która doda opinię!