Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

Zakwas. Technologia w piekarni – ebook

Przeczytaj fragmentebooki: Zakwas. Technologia w piekarni – ebook
CENA NEXTO
Zakwas. Technologia w piekarni – ebook
CENA NEXTO

29.08.2024

polski

408

Wydawnictwo Naukowe PWN

978-83-01-18975-4

  • EPUB
  • MOBI
Opis

Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze?
Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego?

W książce przedstawiono wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu – zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycznej – oraz cenne wskazówki praktyczne pomocne w kłopotliwych sytuacjach. W publikacji uwzględniono zagadnienia takie jak procesy metaboliczne zachodzące podczas fermentacji zakwasu czy też metody biologii molekularnej służące analizowaniu jego mikroflory.

W książce zawarto również informacje dotyczące m.in.:

- prowadzenia zakwasu żytniego i pszennego,
- zasad działania urządzeń do produkcji zakwasów wraz z prezentacją ich wad i zalet,
- możliwości dostosowania metody prowadzenia zakwasu do indywidualnych potrzeb,
- kultur starterowych do wyprowadzania zakwasów w zakładach piekarniczych.

Niezbędnik wszystkich, którzy chcą opanować sztukę tworzenia optymalnego zakwasu.

Zakwas. Technologia w piekarni - ebook
93,60 zł 104,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 78,00 zł
?
Ładowanie rekomendacji…
Ładowanie rekomendacji…
Ładowanie rekomendacji…
Opinie o produkcie
Ocena:

Bądź pierwszą osobą, która doda opinię!