Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

chemia o

Liczba pozycji: 14
  • Nauki Przyrodnicze Nr 2 (8)/2015 – ebook

    Nauki Przyrodnicze Nr 2 (8)/2015 – ebook

    Magdalena Gos   Arkadiusz Czerwonka   Maciej Frant   Aleksandra Żurek   Ewa Kołodziej   Robert Latosiewicz  

    Czasopismo nauki przyrodnicze publikuje artykuły popularno naukowe z zakresu szeroko rozumianych nauk przyrodniczych. W obecnym numerze opublikowano następujące artykuły: 1. KATALITYCZNY REFORMING GLICEROLU 2. KAWA I JEJ ZWIĄZKI O AKTYWNOŚCI BIOLOGICZNEJ 3. KOMPLEKSOWE POSTĘPOWANIE FIZJOTERAPEUTYCZNE W NADMIERNEJ RUCHOMOŚCI STAWÓW

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO

    Żyj bez toksyn. Jak pozbyć się szkodliwych substancji ze swojej codzienności – ebook

    Aleksandra Olsson   Aleksandra Rutkowska  

    Czy wiesz, że chemia, której używasz podczas ścierania kurzu, drażni twoją skórę i układ oddechowy? Pojemniki, w których zamawiasz jedzenie, i te, w których je przechowujesz, wydzielają szkodliwe substancje, przenikające do twojego organizmu? A kosmetyki, płyny do płukania tkanin i odświeżacze powietrza wpływają na twoje samopoczucie i jakość snu? Dr nauk medycznych, biotechnolog Aleksandra Rutkowska...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 34,19 zł 37,99 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,99 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • CENA NEXTO

    Zakłamane jedzenie – ebook

    Hanna Stolińska  

    Czy wiesz, że soja to bardzo zdrowy produkt i powinniśmy ją jeść częściej? Czy wiesz, że modny obecnie olej kokosowy jest prawie pozbawiony witamin i składników mineralnych? Czy wiesz, że dieta bezglutenowa może zredukować twoją dobrą florę bakteryjną? Jeśli starannie dobierasz produkty spożywcze i interesujesz się dietami, to na pewno zależy ci na zdrowym odżywianiu. A co, jeśli okaże się, że...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 26,99 zł 29,99 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,99 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • CENA NEXTO

    Inżynieria produkcji żywności - zagadnienia wybrane – ebook

    Niniejsze materiały dydaktyczne napisane zostały z myślą o studentach kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji studiów pierwszego stopnia (studiów inżynierskich, stacjonarnych i niestacjonarnych) Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. Materiały zostały dostosowane do programu przedmiotu inżynieria produkcji żywności obejmującego wykład i ćwiczenia laboratoryjne. Zawierają podstawy niezbędne do przeprowadzenia...

    Data dostępności:

    Cena: 18,90 zł 21,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO

    Zmiany w akcyzie. Przedsiębiorcy mają kłopoty z klasyfikacją – ebook

    Infor Biznes  

    "Paliwa, chemia, alkohole - nowe przepisy już obowiązują Drukujemy katalog wyrobów podwyższonego ryzyka Upłynął okres przejściowy wynikający z nowelizacji ustawy o podatku akcyzowym. Ustawa ta dotyczy wyrobów o różnych klasyfikacjach, a po nowelizacji bardzo wzrosła rola klasyfikacji CN. Spora rzesza firm oferujących produkty chemiczne i produkty pochodzenia naftowego mogła nie płacić akcyzy od niemal...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 16,11 zł 17,90 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,11 zł

    Więcej

    • PDF
  • Wpływ dodatku popiołu lotnego ze spalania osadów ściekowych na wybrane właściwości betonu zwykłego – ebook
    CENA NEXTO

    Wpływ dodatku popiołu lotnego ze spalania osadów ściekowych na wybrane właściwości betonu zwykłego – ebook

    Gabriela Rutkowska  

    Tematyka monografii wpisuje się dominujący trend w dziedzinie kompozytów cementowych – wykorzystanie ubocznych produktów spalania węgla do modyfikacji betonu w celu uzyskania nie tylko materiału o dobrych parametrach fizykochemicznych i mechanicznych, ale też ekonomicznie produkowanego zgodnie z zasadą dążenia do osiągnięcia zeroemisyjności w budownictwie. Racjonalne zagospodarowanie wciąż zwiększającej...

    Data dostępności:

    Cena: 36,00 zł 40,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • Wytłoki aronii jako komponent innowacyjnych osłonek jadalnych – ebook

    Sylwia Sady  

    Monografia przynosi nową propozycję przeznaczoną na rynek produktów żywnościowych – przedstawia wyniki autorskich badań nad innowacyjnym wykorzystaniem produktów ubocznych przetwórstwa owoców aronii jako wartościowego surowca wtórnego w kształtowaniu prozdrowotnych właściwości żywności. Projektowanie innowacyjnych produktów ukierunkowane na wprowadzenie i upowszechnianie rozwiązań prozdrowotnych może...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO

    Badania sensoryczne w ocenie jakości produktów – ebook

    Urszula Samotyja   Maria Sielicka-Różyńska   Inga Klimczak  

    Atrakcyjność sensoryczna żywności stanowi jeden z najważniejszych czynników wpływających na decyzje zakupowe. Eksponowanie walorów organoleptycznych, odwoływanie się w kampaniach promocyjnych do przyjemnych doświadczeń zmysłowych związanych ze spożywaniem bądź użytkowaniem dóbr konsumpcyjnych ma na celu skłonienie konsumenta do podjęcia decyzji o zakupie. Wszystkie informacje dotyczące właściwości...

    Data dostępności:

    Cena: 16,20 zł 18,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków – ebook
    CENA NEXTO

    Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków – ebook

    Piotr Tomasik  

    Nanotechnologia jest jedną z najszybciej i burzliwie rozwijających się dziedzin nauki i technologii, w tym nanotechnologii żywności i kosmetyków. W ubiegłym roku, nanotechnologia przyniosła dochód sięgający ponad trylion dolarów amerykańskich. W zyskach przoduje inżynieria materiałowa i przemysł elektroniczny, a dalej przemysł farmaceutyczny, produkcja chemikaliów, zagospodarowanie przestrzeni kosmicznej,...

    Data dostępności:

    Cena: 33,84 zł 37,60 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,60 zł

    Więcej

    • PDF
  • Produkty uboczne przetwórstwa owoców w projektowaniu żywności – ebook

    Bogdan Pachołek  

    Celem studiów literaturowych i badań eksperymentalnych, których efektem jest prezentowana książka, była ocena przydatności i możliwości wykorzystania produktów ubocznych przetwórstwa owoców jagodowych jako źródła substancji o korzystnym działaniu żywieniowym w opracowaniu koncepcji innowacyjnego wyrobu ciastkarskiego o podwyższonej wartości żywieniowej. Tego rodzaju badania mogą wzbudzać duże zainteresowanie...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
Liczba pozycji: 14

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA