Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

chemia o

Liczba pozycji: 9
  • Kraboszki – audiobook
    CENA NEXTO

    Kraboszki – audiobook

    Barbara Piórkowska  

    Poruszająca opowieść o walce z nowotworem, o niezwykłej sile ducha i odwadze stawiania czoła największym przeciwnościom losu Kilka razy bolała ją głowa, potem upadła na ulicy. Tak zaczęła swoją podróż przez kolejne sale szpitalne, w której głównymi stacjami są „pobranie krwi” i „chemia”. Musi przyswoić reguły dotyczące życia w chorobie i jednocześnie znaleźć własną drogę do wyzdrowienia. Pomoc w...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 22,49 zł 24,99 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,99 zł

    Więcej

    • MP3
  • CENA NEXTO

    Inżynieria produkcji żywności - zagadnienia wybrane – ebook

    Niniejsze materiały dydaktyczne napisane zostały z myślą o studentach kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji studiów pierwszego stopnia (studiów inżynierskich, stacjonarnych i niestacjonarnych) Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. Materiały zostały dostosowane do programu przedmiotu inżynieria produkcji żywności obejmującego wykład i ćwiczenia laboratoryjne. Zawierają podstawy niezbędne do przeprowadzenia...

    Data dostępności:

    Cena: 18,90 zł 21,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO

    Zmiany w akcyzie. Przedsiębiorcy mają kłopoty z klasyfikacją – ebook

    Infor Biznes  

    "Paliwa, chemia, alkohole - nowe przepisy już obowiązują Drukujemy katalog wyrobów podwyższonego ryzyka Upłynął okres przejściowy wynikający z nowelizacji ustawy o podatku akcyzowym. Ustawa ta dotyczy wyrobów o różnych klasyfikacjach, a po nowelizacji bardzo wzrosła rola klasyfikacji CN. Spora rzesza firm oferujących produkty chemiczne i produkty pochodzenia naftowego mogła nie płacić akcyzy od niemal...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 16,11 zł 17,90 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,11 zł

    Więcej

    • PDF
  • Wpływ dodatku popiołu lotnego ze spalania osadów ściekowych na wybrane właściwości betonu zwykłego – ebook
    CENA NEXTO

    Wpływ dodatku popiołu lotnego ze spalania osadów ściekowych na wybrane właściwości betonu zwykłego – ebook

    Gabriela Rutkowska  

    Tematyka monografii wpisuje się dominujący trend w dziedzinie kompozytów cementowych – wykorzystanie ubocznych produktów spalania węgla do modyfikacji betonu w celu uzyskania nie tylko materiału o dobrych parametrach fizykochemicznych i mechanicznych, ale też ekonomicznie produkowanego zgodnie z zasadą dążenia do osiągnięcia zeroemisyjności w budownictwie. Racjonalne zagospodarowanie wciąż zwiększającej...

    Data dostępności:

    Cena: 36,00 zł 40,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO

    Badania sensoryczne w ocenie jakości produktów – ebook

    Urszula Samotyja   Maria Sielicka-Różyńska   Inga Klimczak  

    Atrakcyjność sensoryczna żywności stanowi jeden z najważniejszych czynników wpływających na decyzje zakupowe. Eksponowanie walorów organoleptycznych, odwoływanie się w kampaniach promocyjnych do przyjemnych doświadczeń zmysłowych związanych ze spożywaniem bądź użytkowaniem dóbr konsumpcyjnych ma na celu skłonienie konsumenta do podjęcia decyzji o zakupie. Wszystkie informacje dotyczące właściwości...

    Data dostępności:

    Cena: 16,20 zł 18,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • Wytłoki aronii jako komponent innowacyjnych osłonek jadalnych – ebook

    Sylwia Sady  

    Monografia przynosi nową propozycję przeznaczoną na rynek produktów żywnościowych – przedstawia wyniki autorskich badań nad innowacyjnym wykorzystaniem produktów ubocznych przetwórstwa owoców aronii jako wartościowego surowca wtórnego w kształtowaniu prozdrowotnych właściwości żywności. Projektowanie innowacyjnych produktów ukierunkowane na wprowadzenie i upowszechnianie rozwiązań prozdrowotnych może...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • Produkty uboczne przetwórstwa owoców w projektowaniu żywności – ebook

    Bogdan Pachołek  

    Celem studiów literaturowych i badań eksperymentalnych, których efektem jest prezentowana książka, była ocena przydatności i możliwości wykorzystania produktów ubocznych przetwórstwa owoców jagodowych jako źródła substancji o korzystnym działaniu żywieniowym w opracowaniu koncepcji innowacyjnego wyrobu ciastkarskiego o podwyższonej wartości żywieniowej. Tego rodzaju badania mogą wzbudzać duże zainteresowanie...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • Krótka historia prawie wszystkiego – audiobook

    Odtwórz fragment:

    CENA NEXTO

    Krótka historia prawie wszystkiego – audiobook

    Bill Bryson  

    Oryginalna i błyskotliwie napisana książka, z której dowiadujemy się, czym jest świat materialny - od najmniejszego kwarka po największą galaktykę. Wyzwanie, przed którym stanął Bill Bryson, polegało na tym, aby tematy, które zwykle u większości z nas wywołują śmiertelną nudę, jak geologia, chemia lub fizyka cząstek, uczynić przystępnymi dla tych, którzy nigdy nie sądzili, że nauki przyrodnicze...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 44,91 zł 49,90 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 49,90 zł

    Więcej

    • MP3
  • Znaczenie roślinnych metabolitów wtórnych w kształtowaniu jakości sensorycznej i zdrowotnej produktów spożywczych z buraka ćwikłowego – ebook

    Katarzyna Mikołajczyk-Bator  

    Monografia jest kompleksowym opracowaniem naukowym obejmującym szereg istotnych kwestii związanych z jakością buraka ćwikłowego jako surowca będącego źródłem metabolitów wtórnych wpływających na jakość sensoryczną i zdrowotną produktów spożywczych. W monografii przedstawiono aktualny stan wiedzy na temat rynku warzyw w Polsce. Opisano przeprowadzone badania składu jakościowego buraków, stosując metody...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA