czas
Liczba pozycji: 65
Domowe obiady. Szybkie i zdrowe – ebook
Marta Krawczyk
W książce zamieszczono 30 zestawów obiadowych. Ich zaletą jest krótki czas przygotowania posiłków z najzdrowszych składników. Urozmaicone dania domowe z pewnością przysłużą się zdrowiu organizmu i zaspokoją najbardziej wybredne podniebienia.Data dostępności:
Data publikacji:
Archeologia Żywa – e-wydanie – 2/2024
Tytuł wydawany od 1996 roku. Jedyne pismo popularnonaukowe w Polsce dedykowane archeologom i pasjonatom tej nauki oraz naukowcom dziedzin pokrewnych. Celem kwartalnika jest promocja osiągnięć archeologii dokonanych w Polsce, jak i za granicą. Przybliża zagadnienia dotyczące badań nad przeszłością rodzaju ludzkiego w spektrum od czasów najdawniejszych po współczesność, realizowanych zarówno z punktu...Data dostępności:
Data publikacji:
Cena: 18,95 zł
Opinie o produkcie19,95 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,95 zł- Dostęp online PDF
Z warzyw można zrobić wszystko. Warzywne historie – ebook
Karolina Hyży
Z warzyw można zrobić wszystko – właśnie tak! I mamy na to 100 dowodów w postaci sprawdzonych przepisów na znakomite dania główne, ciasta, desery, przetwory i inne specjały. Zgodnie z najnowszymi trendami dietetycznymi to warzywa powinny zajmować najważniejsze miejsce w naszym menu, gdyż są pełne wartości odżywczych, zapobiegają chorobom i mają niewielką kaloryczność. Wobec tak wielu korzyści zdrowotnych...Data dostępności:
Data publikacji:
Wielka Polska – audiobook
Rafał A. Ziemkiewicz
Czas Unii Europejskiej w schumanowskim kształcie się skończył. Rozpoczęło się budowanie federacyjnego tworu, w którym Polska otrzymawszy łatkę nacjonalistycznego, łamiącego prawo oszołoma została wyoutowana z grupy państw zasługujących na suwerenność. Strach przed obniżeniem słupków sondażowych „zmusza” kolejnych rządzących do ślepego podporządkowywania się europejskiej władzy, nawet jeśli logika...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia myśliwska – ebook
Magdalena Binkowska
Kuchnia myśliwska to zbiór przepisów na dania z dziczyzny, opracowane m.in. na podstawie dawnych książek kulinarnych, a także nowoczesnych trendów kulinarnych. Wspaniałe polskie puszcze i lasy od wieków zamieszkują sarny, jelenie, łosie, dziki, zające i ptactwo, które w dawnych czasach niezwykle często gościły na stołach bogaczy. Wspólne polowania szlachty oraz królewskie łowy jesienią i zimą były...Data dostępności:
Data publikacji:
Nie jedz tego! Szkodliwe składniki „zdrowego” jedzenia – ebook
Hans-Ulrich Grimm
Jogurty bio, płatki z witaminami, słodycze ze słodzikiem zamiast cukru. Te z pozoru wydawałoby się zdrowe produkty w rzeczywistości zawierają substancje, które wywołują stany zapalne, przyczyniają się do otyłości, cukrzycy typu 2, miażdżycy i nowotworów. W tej książce, Autor bestsellera „Chemia w pożywieniu”, ujawnia, że produkty powszechnie uważane za zdrowe, jak margaryna z fitosterolami czy jogurty...Data dostępności:
Data publikacji:
Droga do majątku i inne pisma – audiobook
Benjamin Franklin
Dla wielu z nas Benjamin Franklin jawi się głównie jako polityk i dyplomata, a także postać, która w znaczącym stopniu przyczyniła się do powstania Stanów Zjednoczonych Ameryki. Nie zdajemy sobie jednak sprawy z tego, że w codziennym życiu używamy wyrażeń i aforyzmów, których autorstwo przypisuje się właśnie Franklinowi. Do najbardziej powszechnych zaliczyć można takie sentencje, jak „Czas to pieniądz”...Data dostępności:
Data publikacji:
Nalewki 170 przepisów – ebook
Elżbieta Adamska
Coraz częściej pojawiają się na rynku różnego rodzaju nalewki. Czasami wyróżnia je tylko niezwykłej urody butelka. Zwykle są według mnie zbyt słodkie, albo mają niezbyt intensywny smak składników. Jest to oczywiście kwestia gustu. Dla mnie ważne jest, aby moja praca nie poszła na marne, czyli trzeba mieć dobre składniki, bo jak mówiła Lucyna Ćwierczakiewiczowa „ze złych składników nigdy nie powstanie...Data dostępności:
Data publikacji:
To jest marketing! – audiobook
Seth Godin
# 1 Wall Street Journal Bestseller Czas przestać kłamać, spamować i mieć poczucie winy z powodu tego, co robimy. Czas przestać mylić liczbę obserwatorów w mediach społecznościowych z prawdziwymi relacjami. Czas przestać tracić pieniądze na kradzież uwagi, bo w dłuższej perspektywie to się nie opłaca. Czas zostać zauważonym, ale najpierw nauczyć się widzieć. Przez ostatnie dwadzieścia pięć lat...Data dostępności:
Data publikacji:
Stulecie Winnych. Notes kulinarny – ebook
Ałbena Grabowska
Przez sto lat rodzina Winnych tworzyła swoją smakową tradycję. W kulinarnym notatniku Winnych znajdziecie przepisy na staropolskie potrawy jadane na Mazowszu w pierwszych dekadach XX wieku i na kultowe potrawy z „chudych” lat PRL-u. Nie zabraknie również włoskich inspiracji przywiezionych prawie 90 lat temu przez Guida z dalekiej Sycylii oraz wspaniałych tradycyjnych przepisów na Wielkanoc...Data dostępności:
Data publikacji: