dania
Liczba pozycji: 17
Początki państw. Dania – ebook
Jakub Morawiec
Wejście Danii na arenę dziejów to historia brawurowych wypraw wikińskich jarlów na wybrzeża zachodniej Europy i dalej, docierających nawet do wybrzeży Morza Czarnego i Azji Mniejszej. W opowieści o tej części Skandynawii, jak w kalejdoskopie, przeplatają się wątki handlowe (powstanie pierwszych kantorów kupieckich w VIII wieku) i militarne (wojny króla Godfreda z cesarzem Karolem Wielkim), które ukształtowały...Data dostępności:
Data publikacji:
Rodzinne smakołyki – ebook
Anita Zielke
Gotowanie właściwie jest sprawą dość łatwą, może stać się także wielką życiową pasją. Warto w swoim domu mieć, co chociaż jedną książkę z przepisami, a sprawdzone dania, które wszystkim w rodzinie smakują warto zapisywać sobie w oddzielnym zeszycie, aby utrwalić ich skład. Poradnik, który dla Was przygotowałyśmy składa się tylko ze sprawdzonych prz1pisów, które smakują wszystkim znajomym i rodzinie....Data dostępności:
Data publikacji:
Zgrabna sylwetka. Encyklopedia Zdrowia – ebook
Katarzyna Matella
Praktyczny, bogato ilustrowany zdjęciami poradnik - porady doświadczonego trenera, jak mieć zgrabną sylwetkę dzięki ćwiczeniom i odpowiedniej diecie. Skuteczne ćwiczenia opisane krok po kroku (pozycja wyjściowa, wykonanie ćwiczenia, oddychanie, dodatkowe uwagi trenera), wskazówki dotyczące diety wyszczuplającej oraz przepisy na zdrowe i smaczne śniadania, dania główne, desery i sałatki (np. faszerowaną...Data dostępności:
Data publikacji:
Healthy and Simple with Kasia Rain – ebook
Kasia Rain
Zapraszam Cię do cudownego świata zdrowego i prostego jedzenia. Jest to miejsce pełne dobrych wibracji i pasji do zdrowej i smacznej żywności. Jeśli dopiero zaczynasz się zapoznawać ze zdrową żywnością, miej pewność, że książka „Healthy & Simple with Kasia Rain” odmieni Twoje życie i w ciągu zaledwie kilku dni zaczniesz czuć się znakomicie, a Twoje ciało podziękuje Ci za wprowadzone zmiany. Przygotowałam...Data dostępności:
Data publikacji:
Instytut piękności – ebook
Maria Paszyńska
Kobieca strona historii. Gdy wygląd decydował o życiu lub śmierci... W okupowanej przez Niemców Warszawie doktor Mada Walter wpada na brawurowy pomysł. Na ulicy Marszałkowskiej zakłada Instytut Piękności, by ratować skazane na zagładę Żydówki. W tym niezwykłym gabinecie kosmetycznym, oprócz zabiegów upiększających i kamuflujących semickie rysy, kobiety wyprowadzone z getta przystosowują się do życia...Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta w chorobie Hashimoto – ebook
Agata Lewandowska
Dużą rolę w terapii Hashimoto odgrywa styl życia chorego, czyli dieta, aktywność fizyczna, unikanie palenia czynnego i biernego, a także redukcja stresu. To choroba, której leczenie trzeba traktować bardzo indywidualnie. Dieta każdego pacjenta powinna być dopasowana do przebiegu schorzenia i ewentualnych towarzyszących mu zaburzeń. W książce przedstawiono przepisy na dania główne, zupy, przekąski,...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia wegetariańska. Smaki świata. – ebook
Arto der Haroutunian
"Nie spodziewam się, że wszyscy zostaniemy nagle wegetarianami, ale jestem pewien, że w przyszłości będziemy spożywać coraz więcej warzyw, owoców i orzechów. (…) Już teraz mamy do dyspozycji wspaniały wachlarz darów Natury ze wszystkich zakątków ziemi, aby zaspokoiły nasze pragnienie kulinarnej przyjemności. W kuchni wegetariańskiej nigdy nie jest nudno! To świat pełen różnorodnych smaków,...Data dostępności:
Data publikacji:
Bike&Cook. Kulinarny poradnik rowerzysty – ebook
Jagoda Podkowska Tomasz Kołodziejczyk Marta Kekusz
Kolarzu, Cyklisto, Rowerzysto! Niezależnie od tego, czy ścigasz się w amatorskich zawodach, czy po prostu lubisz jeździć na rowerze – ta książka jest dla Ciebie. Jeśli chcesz, żeby noga lepiej podawała, a spodenki dobrze leżały, musisz wiedzieć, że kluczem do sukcesu jest paliwo. W pierwszym wydanym w Polsce poradniku kulinarnym dla rowerzystów znajdziesz proste przepisy na pożywne i zdrowe dania,...Data dostępności:
Data publikacji:
Kapłony i szczeżuje – ebook
Magdalena Kasprzyk-Chevriaux Jarosław Dumanowski
„Kapłony i szczeżuje” to opowieść o kuchni tak dawnej, że już zapomnianej. Kapłon, czyli wykastrowany i tuczony kogut, był najpopularniejszym składnikiem potraw w pierwszej polskiej książce kucharskiej, szczeżuje były desperacką próbą urozmaicenia diety biedaków. Kuchnia to jednak nie tylko przepisy i dania, to także wiedza o przyrodzie, smaku i świecie – dopiero na tej podstawie decydujemy, co jest,...Data dostępności:
Data publikacji:
Co kupować, by jeść zdrowo. Shopping IQ – ebook
Agnieszka Pająk
Nowa książka autorki bestsellera Metaboliczne IQ ? twój kod do zdrowia! Czy zdrowe odżywianie jest drogie? Dlaczego czytanie składu na etykietach już nie wystarczy? Jak odróżnić produkty, które służą naszemu zdrowiu, od tych, które nas trują? Agnieszka Pająk podpowiada, jak kupować produkty spożywcze, by jeść mądrze i zdrowo! Codziennie na zakupach podejmujemy decyzje dotyczące odżywiania....Data dostępności:
Data publikacji: