food
Liczba pozycji: 95
Emocjonalny fast food – ebook
Alan Wysocki
Kiedy jesteś menadżerem w międzynarodowej korporacji i na co dzień obracasz się w typowo męskim środowisku, pojawienie się w twojej załodze seksownej, zgrabnej kobiety może zwiastować tylko jedno - poważne kłopoty. Przez pewien czas starasz się utrzymać na wodzy swoje fantazje, ale przecież doskonale wiesz, że zakazany owoc kusi najbardziej, a potrzeby ciała w końcu wezmą górę... Co się stanie, gdy...Data dostępności:
Data publikacji:
Comfort food po Polsku – ebook
Anna Zyśk
Comfort food to jedzenie dla ciała i duszy! Przypomnij sobie ukochane dania z dzieciństwa, miłe chwile spędzone w kuchni z mamą lub babcią. Ta książka to zbiór tradycyjnych polskich przepisów, które smakują domem, przywołują wspomnienia i podnoszą na duchu zawsze, gdy tego potrzebujesz. Dzięki tej książce: zawsze będziesz mieć pod ręką przepisy na poprawiające nastrój potrawy: pierogi na słodko...Data dostępności:
Data publikacji:
Sustainable food. Production and consumption perspectives – ebook
Sustainable food security is a pressing global challenge, requiring research and advocacy for both production and consumption practices. On one hand, the focus of research lies in the development of technologies and processes that enable the production of food with minimal losses and a reduced negative environmental impact. On the other hand, e orts are directed towards strengthening positive attitudes...Data dostępności:
Marketing mix of food industry enterprises. – ebook
Tomasz Trojanowski
Współczesne przedsiębiorstwa spożywcze stoją przed wieloma wyzwaniami, jakie występują na rynku dóbr konsumpcyjnych. Narzędziem w pokonywaniu pojawiających się trudności jest właściwie rozumiany, odpowiednio zorganizowany i profesjonalnie prowadzony przez przedsiębiorstwa spożywcze, marketing mix. Na trudnym i konkurencyjnym rynku produktów spożywczych, producenci żywności powinni wykazać się umiejętnością...Data dostępności:
Food nowadays - local or global? Traditional or innovative? Conference monograph – ebook
Both, traditional and innovative food are essential elements of nowadays consumers' menus. Regardless of the food processing techniques used, consumer preferences remain individual. The goal of food technology and food analysis is to monitor, on the one hand, the needs of the food market, and on the other hand – the possibilities of the food industry. This monograph is a compilation of scientific work...Data dostępności:
The Food of the Gods and How It Came to Earth – ebook
Herbert George Wells
What happens when science tampers with nature? Mr. Bensington and Mr. Redwood create a new food material, Herakleophorbia, later called Boomfood, they hope will have beneficial uses to mankind. They come up with a substance that causes flora, fauna, and people to become giants. At first, there are giant nettles, mushrooms – but then it ramps up, with giant rats that can take down and eat horses and...Data dostępności:
Data publikacji:
Legal protection of human health against the unsafe agricultural food – ebook
Katarzyna Leśkiewicz Paweł Gała Izabela Hasińska Łukasz Mikołaj Sokołowski
Compliance with the hygiene, in particular, not exceeding the levels of contaminants and residues of substances harmful to health in primary agricultural production is a condition of food safety for human health. The main research question of this book is whether, and if so, to what extent, legal regulations in various countries regarding especially agricultural practices in agricultural production...Data dostępności:
Data publikacji:
To Dinner and There Merry. On Food and Drink in Samuel Pepys’s Diary – ebook
Paweł Kaptur
Niniejsza monografia dotyczy jednego z najważniejszych tekstów źródłowych z czasów tzw. Restauracji Stuartów – Dziennika Samuela Pepysa. Dziennik stanowi zapis życia autora z lat 1660-1669 i obejmuje tak istotne wydarzenia dla historii Londynu i Anglii jak objęcie tronu przez Karola II Stuarta po okresie wojny domowej i protektoratu Olivera Cromwella, wojnę z Holandią, zarazę z roku 1665, czy pożar...Data dostępności:
Food and Drink in the Household of English Nobility in the 15th and 16th Centuries. Procurement - Preperation - Service and Consumption – ebook
Andrzej K. Kuropatnicki
Praca poświęcona jest diecie i potrawom spożywanym przez szlachtę angielską na przełomie średniowiecza i czasów nowożytnych. Opisano w niej charakter społeczeństwa angielskiego w XV i XVI wieku, rezydencje szlacheckie i organizację ich dworów, a także sposób żywienia, zasady stosowane przy układaniu diety oraz obowiązujące podczas uroczystych uczt w rezydencjach szlacheckich.Data dostępności:
Determinants of development of innovative integration links between agriculture and food industry: Selected issues (on the example of Podkarpackie Province) – ebook
Roman Chorób
Opracowanie stanowi bardzo dobre studium różnego rodzaju innowacyjnych powiązań pomiędzy rolnictwem a przemysłem rolno-spożywczym w warunkach dynamicznych zmian rozwojowych, jakie występują w tym względzie. Publikacja dotyczy zatem aktualnych zagadnień o znaczeniu strategicznym. Jest opracowaniem na wysokim poziomie naukowym, charakteryzuje się bardzo dobrą kompozycją merytoryczną i umiejętnie dobranym...Data dostępności: