grzybow
Filtruj po kategorii
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie
Liczba pozycji: 7
- W atlasie znalazły się opisy 233 gatunków grzybów zakwalifikowanych jako jadalne, niejadalne bądź trujące. Przystępny opis z pewnością ułatwi identyfikację okazu.
Data dostępności:
Data publikacji:
- 378 przepisów – kuchni regionalnej i nie tylko na: zupy, coś na drugie, sosy, potrawy z ryb, potrawy z grzybów, surówki, sałatki, marynaty, solanki, wędliny, ciasta, ciastka, ciasteczka, potrawy słodkie i desery, przyprawy, nalewki, likiery, piwa, miody, napoje
Data dostępności:
- Tak, grzyby mogą leczyć i odmładzać! Grzyby to wyjątkowe organizmy, które mogą nam pomóc w drodze do zdrowia i długowieczności. Poznaj ich niezwykłe właściwości dzięki przewodnikowi Tero Isokauppila – światowego autorytetu w dziedzinie grzybów leczniczych. Kultura azjatycka od lat docenia moc grzybów adaptogennych i korzysta z ich bogactwa. Zawierają naturalne substancje, które wpływają pozytywnie...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Poradnik kulinarny „100 postnych i jarskich dań” autorstwa Elżbiety Kiewnarskiej (publikującej w międzywojennej Polsce pod pseudonimem „Pani Elżbieta”) to jedna z wielu niezwykle wartościowych książek kucharskich. Poradnik ten zawiera 100 przepisów na smaczne i łatwe do wykonania potrawy jarskie zupy, pasztety, dania gorące, zimne dania jarskie, potrawy z jarzyn, potrawy z jaj, potrawy mączne, potrawy...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Rebeka Wolff, Polska kuchnia koszerna, żydowskie gospodarstwo domowe, potrawy, przetwory, przepisy kulinarne. W książce: O urządzeniu koszernego gospodarstwa. O urządzeniach i przygotowaniach na sobotę i na święta. O urządzeniach i przygotowaniach na święta wielkanocne (Pessach). O koszerowaniu mięsa i drobiu. O obchodzeniu się z wszelkim mięsem, drobiem przed gotowaniem, smażeniem i pieczeniem. O...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Nowa książka jednej z najbardziej popularnych i lubianych postaci polskiej sceny kulinarnej. Michał Korkosz, lepiej znany jako Rozkoszny, autor bloga rozkoszny.pl powraca z nową porcją ekscytujących przepisów. Tym razem pokazuje jak wygląda jego współczesne polskie gotowanie. Z jednej strony mamy więc uwspółcześnione wersje klasyków, jak pierogi z pieczonym selerem i wędzonym twarogiem, z drugiej zaś...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Odporność? Naturalnie! Kompendium wiedzy o wzmacnianiu odporności naturalnymi metodami. Masz problemy ze zdrowiem i czujesz, że brakuje ci odporności? Ogarnia cię zmęczenie i często dopada przeziębienie? Agnieszka Leszczyńska zebrała najpotrzebniejsze informacje na ten temat. I – co najważniejsze – produkty, o których pisze, są łatwo i powszechnie dostępne w Polsce. To niezbędny zbiór wiedzy,...
Data dostępności:
Data publikacji:
Filtruj wyniki wyszukiwania
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie