historii
W Sieci Historii – e-wydanie – 1-2/2024
Niezwykłe pismo zwycięskiej historii Polski Pierwszy numer miesięcznika „wSieci Historii” ukazał się 16 maja 2013 r. i od razu uplasował się w czołówce sprzedaży w segmencie miesięczników historycznych. Gdy my mówimy o polskiej historii, przed oczami mamy setki wygranych bitew, bohaterskie szarże po zwycięstwo, podniosłe chwile, odważne czyny w imię prawdy i wolności. Jesteśmy dumni z...Data dostępności:
Data publikacji:
Cena: 8,46 zł
Opinie o produkcie8,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 8,90 zł- Dostęp online PDF
Więź 2/2022 – eprasa
Opracowanie zbiorowe
W historii „Więzi” kilkakrotnie sprawy ukraińskie były głównym tematem całego numeru. Również tym razem wszystkie trzy bloki tematyczne przeznaczamy na analizę najważniejszych aspektów przemian w Ukrainie, Polsce i świecie. Prezentujemy też nieznaną twórczość wybitnych ukraińskich poetów i prace współczesnych artystów będące ich odpowiedzią na rosyjską agresję.Data dostępności:
Data publikacji:
Do Rzeczy Historia – e-wydanie – 6/2024
HISTORIA DO RZECZY - TYLKO PRAWDA JEST CIEKAWA W Historii Do Rzeczy kierujemy się jedną podstawową zasadą - publikowane teksty muszą być przede wszystkim ciekawe. To co odróżnia Historię Do Rzeczy od innych pism dedykowanych wydarzeniom historycznym, to pisanie o sprawach, o których konkurencja nawet nie wspomina i współpraca z najlepszymi autorami na rynku. Będziemy konsekwentnie wywabiali wszystkie...Data dostępności:
Data publikacji:
Cena: 9,40 zł
Opinie o produkcie9,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 9,90 zł- EPUB
- MOBI
- Dostęp online PDF
Kuchnia Warszawska – ebook
Władysław Krajewski
Macie Państwo przed oczami tekst, który można niewątpliwie określić jako „czytadło”. „Kuchnia Warszawska przed laty i dziś” — to nietypowa książka traktująca o kulinariach stolicy Polski. To swego rodzaju zeszyt dokumentacyjny z zebranymi zapiskami z najprzeróżniejszych źródeł, tak tradycyjnych (książki, teksty z pogranicza literatury, materiały prasowe) jak też z nowych środków komunikacji masowej...Data dostępności:
Data publikacji:
Uważam Rze Historia – e-wydanie – 3/2024
Uważam Rze Historia to miesięcznik poświęcony historii. - Historia jest nauczycielką życia, czytelników "Uważam Rze" chyba nie muszę przekonywać o trafności tej maksymy. Nie ulega wątpliwości, że właśnie w dzisiejszym świecie, kiedy to zacieraja się tożsamości, zamazują granice, historia jest potrzebna jak nigdy. Temu właśnie ma słuzyć miesiecznik "Uważam Rze Historia" - napisał w pierwszym numerze...Data dostępności:
Data publikacji:
Cena: 14,24 zł
Opinie o produkcie14,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 14,24 zł- Dostęp online PDF
POLITYKA wydanie specjalne – e-wydanie – Królowa Świata 1926-2022
Data dostępności:
Data publikacji:
Z podróży do świata retro – ebook
Skarlet
Autorka w interesujący sposób opisuje swoje inspirujące podróże. Od jej książek nie sposób się oderwać. Skarlet znana z opowieści o Bałkanach, tym razem zabiera nas w podróż do świata retro i nie zabraknie dreszczyku emocji, dzięki kryminalnej historii opartej na faktach. (Grażyna Wróbel) Jak na wytrawną podróż przystało, nie zabrakło też przepisów na szlacheckie potrawy i przeglądu aktualnych trendów...Data dostępności:
Data publikacji:
Miesięcznik Znak nr 762: Polskie Mistrzynie – eprasa
Opracowanie zbiorowe
Sto lat temu, a dokładnie 28 listopada 1918 r., kilkanaście dni po odzyskaniu niepodległości, na mocy dekretu Józefa Piłsudskiego o ordynacji wyborczej do Sejmu Ustawodawczego Polki otrzymały prawa wyborcze. Niewiele wcześniej, bo w 1894 r. pierwsze studentki pojawiły się na Uniwersytecie Jagiellońskim. Długi proces emancypacji doprowadził do tego, że kobiety mogły stać się wreszcie równoprawnymi uczestniczkami...Data dostępności:
Data publikacji:
Podlasie i Lubelszczyzna - Regionalna kuchnia polska – ebook
O-press
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu Podlasia. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw, które przygotowywało wiele pokoleń Polaków z tego regionu. Stanowią one część jego historii i kultury. Poznacie Państwo przepisy na podlaskie przystawki, zupy, dania główne, dodatki oraz pyszne ciasta i desery. Zachęcamy...Data dostępności:
Data publikacji:
Przetwory. Kuchnia polska – ebook
O-press
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce poznacie Państwo przepisy na przetwory z owoców, warzyw i...Data dostępności:
Data publikacji: