inne
- JJ Smith jest autorką bestsellerów „New York Timesa”, dietetyczką, inspirującą mówczynią oraz certyfikowaną ekspertką w dziedzinie odchudzania. W tej książce prezentuje keto koktajle, które przyspieszą twój metabolizm, pomogą pokonać choroby autoimmunologiczne, obniżą twój cholesterol, a także wyregulują zaburzenia hormonalne. To nowa keto dieta oczyszczająca i przeciwzapalna, której podstawą...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Znajdziecie tutaj setkę bogato ilustrowanych przepisów z obu stron Morza Egejskiego; dania, które na co dzień goszczą w tureckich i greckich domach takie, dla zwykłych ludzi. Gotowałam je wspólnie z Turczynkami mieszkając tam ponad 6 lat, a potem z Greczynkami i Cypryjkami, kolejne 6. Są sprawdzone, a każde z podanych w tej książce można przyrządzić w polskich warunkach, przyprawy też znajdziecie w każdym...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Czym tak naprawdę jest cukier i jak wpływa na nasz organizm? Dlaczego wszędzie jest go tak dużo i co możemy zrobić, żeby go unikać albo wręcz wyeliminować z naszej diety? Odpowiedzią na te i inne, równie ważne pytania jest DIETA # bez cukru. Książka zachęca do świadomego kształtowania jedzeniowych przyzwyczajeń, podpowiadając, jak z cukru zrezygnować lub czym go zastąpić.
Data dostępności:
Data publikacji:
- Poradnik kulinarny „Potrawy z kasz i mąki” autorstwa Elżbiety Kiewnarskiej (publikującej w międzywojennej Polsce pod pseudonimem „Pani Elżbieta”) to jedna z wielu niezwykle wartościowych książek kucharskich. Poradnik ten zawiera 80 przepisów na smaczne i łatwe do wykonania potrawy z kasz, ryżu i mąki. Są to: kluski, knedle, pierogi, makarony, naleśniki, budynie, risotta i inne.
Data dostępności:
Data publikacji:
- Winiarstwo owocowe ma niemal tak długą tradycję, jak wytwarzanie win z winogron. Już w XIII wieku, zwłaszcza w północnej Francji, popularnością cieszyły się jabłeczniki (z niewiadomych przyczyn uparcie w Polsce nazywane cydrami, od francuskiego cidre ). Na terenie Polski wytwarzano od czasów saskich wina z wiśni, owoców róży czy porzeczek. Ta tradycja przetrwała aż do czasów współczesnych, a „domowi...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Z warzyw można zrobić wszystko – właśnie tak! I mamy na to 100 dowodów w postaci sprawdzonych przepisów na znakomite dania główne, ciasta, desery, przetwory i inne specjały. Zgodnie z najnowszymi trendami dietetycznymi to warzywa powinny zajmować najważniejsze miejsce w naszym menu, gdyż są pełne wartości odżywczych, zapobiegają chorobom i mają niewielką kaloryczność. Wobec tak wielu korzyści zdrowotnych...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Co jeść na diecie karniwora? Jak dieta mięsna może poprawić działanie układu krążenia, wspomóc leczenie chorób autoimmunologicznych, utrzymać stan ketozy i wyeliminować stany zapalne? Jak pozbyć się zbędnych kilogramów, jedząc tylko mięso i nabiał? Na te i inne pytania z pomocą przychodzi Chris Irvin - Autor książki i wieloletni praktyk diety ketogenicznej opartej na produktach zwierzęcych. Stosując...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Placki ziemniaczane, hamburgery, sałatka marchewkowa z imbirem, paluszki z kurczaka. Sam widzisz, że dieta w refluksie nie musi być nudna i skomplikowana. Autor, ceniony dietetyk, odkryje przed tobą ponad 100 prostych przepisów na dania, do których przygotowania będziesz potrzebował maksymalnie 5 składników. Pożywne śniadania, zupy, sałatki, obiady i desery. Dania wegańskie, wegetariańskie, bezglutenowe...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Poszukujesz skutecznego sposobu na to jak szybko schudnąć? Interesujesz się dietą ketogeniczną i dbasz o swoje zdrowie? Na te i inne pytania z pomocą przychodzą keto zupy i gulasze, które możesz przygotować samodzielnie w domu. Dzięki tej książce poznasz 50 przepisów na potrawy niskowęglowodanowe, które pozwolą ci osiągnąć stan ketozy. Wszystkie dania bez trudu przyrządzisz z powszechnie dostępnych...
Data dostępności:
Data publikacji:
- [...] To danie, które można zjeść zarówno w ogromnej metropolii, jak i na odległej prowincji. Potrawa, która jak żadna inna godnie może nosić miano kulinarnego przewodnika po Japonii. Zmienia się w trakcie podróży przez ten kraj i pokazuje nam swoje odmienne oblicza. Porywająca miska, która wielokrotnie była tematem filmów, rozpraw doktorskich, niekończących się dyskusji i sporów i która teraz podbija...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Jaka jest tradycyjna kuchnia tajska oprócz tego, że uchodzi za najlepszą na świecie? Określa Tajów jako naród, ale jest również pojęciem, które przez wieki ewoluowało. Śledząc historię jednej z jej najpopularniejszych potraw, zupy Tom Yum, przekonamy się, że – podobnie jak inne kuchnie narodowe – jest tak naprawdę wielokulturowa. Opiera się jednak na lokalnych produktach, którym zawdzięcza niepowtarzalny...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Co zrobić by ze zwykłego tortu, ciasta czy tarty wyczarować prawdziwe dzieło sztuki? I jak dekorować, by każdy kawałek słodkości wydawał się jeszcze smaczniejszy? Autorka krok po kroku pokazuje jak dekorować torty, ciasta, tarty i inne wypieki na różne okazje – te najbardziej uroczyste, takie jak ślub czy chrzest, a także na te bardziej codzienne, jak urodziny i imieniny. Nie zabrakło też inspiracji...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Czy wiesz co jest przyczyną takich chorób, jak np. ostry zespół przewlekłego zmęczenia, fibromialgia, reumatoidalne zapalenie stawów, Hashimoto, stwardnienie rozsiane, egzema, łuszczyca lub inne choroby autoimmunologiczne? Osoby, które na nie cierpią chodzą od lekarza do lekarza, którzy zalecają im przyjmowanie wszelkiego rodzaju olejów rybnych i probiotyków, a nawet eliminują produkty szkodliwe dla...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Przygotuj sobie coś pysznego w kwadrans! Marta Maciurzyńska, autorka popularnego profilu na Instagramie @zdrowo_w_15_minut powraca z kolejną częścią swojej bestsellerowej książki i mnóstwem pysznych dań! Spanakorizo, pasta alla carretiera, turecki chleb, kaszotto z warzywami po meksykańsku, jajka zapiekane po hiszpańsku, amerykańskie pancakes, Flammkuchen, francuska zupa cebulowa, indyk generała...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Biblia italofilów, o patrzona przedmową Umberta Eco. Doskonała lektura dla tych, którzy chcą nauczyć się czerpać radość z życia. Książka ta jest barwną mozaiką, która pozwala zrozumieć ducha skąpanej w słońcu Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki, gdzie kultura jedzenia stanowi fundament cywilizacji. Poznajcie Włochy właśnie od kuchni - od Alp po Sycylię - ich historię, potrawy,...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Jerzy Czapla - od 35 lat realizuje się w zawodzie barmańskim, od 15 lat jest licencjonowanym kiperem herbat. Uczestnik ogólnoświatowych szkoleń z drinków, w tym na bazie herbat (między innymi w Kolombo na Sri Lance, w Ałma Acie w Kazachstanie i w Hanoi w Wietnamie). Uczestnik kongresów herbat w Kolombo w 2005 i 2007 roku. Wysokiej klasy praktyk z wieloma wyróżnieniami i nagrodami konkursowymi, mistrz...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Temat fitnessu stał się w ostatnim czasie niezwykle frapujący dla wielu osób. Coraz więcej ludzi pragnie zmienić swój styl życia, ponieważ świadomość społeczeństwa na temat zdrowia, zwyczajów żywieniowych oraz wysiłku fizycznego stale wzrasta. Zjawisko to bezpośrednio wiąże się z prostym wnioskiem – należy dostarczyć czytelnikom materiałów, które dotyczą interesujących ich tematów. Dzięki dokładnie...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Zapomnij o trudnościach przy przygotowywaniu śniadaniówek dla dzieci. Ebook "Szybkie pudełko, czyli zdrowe ŚNIADANIÓWKI po skandynawsku" uczy innowacyjnej METODY DŁONI, aby tworzyć proste, zdrowe i smaczne lunchboxy. Oszczędzaj czas i zapewnij dziecku odżywcze posiłki do szkoły. Dodatkowo zyskaj bonusy, takie jak gotowe do wydruku PDF, przepisy na odżywcze przekąski czy rabaty na inne moje produkty....
Data dostępności:
Data publikacji: