książka o
- „Dania mięsne” to książka, która zachwyca na każdym kroku — od inteligentnego układu, przez kreatywne dodatki i szczegółowe informacje o wartościach odżywczych, po przepiękne ilustracje i wyrafinowane propozycje win. To pozycja obowiązkowa dla każdego, kto chce odkrywać bogactwo mięsnych smaków z klasą i pasją. Gorąco polecam! Książka została utworzona przy pomocy AI
Data dostępności:
Data publikacji:
- Publikacja, jak każda książka kucharska, prezentuje przepisy. Można się więc z niej dowiedzieć, jak przygotować potrawy tradycyjne (pierogi z kapustą i grzybami) oraz egzotyczne (makaron po koreańsku), dania z niecodziennych składników (na przykład ze... stokrotek) czy ciekawe dodatki (pieprz ziołowy). Ponieważ jednak książka powstała ze szczególnej okazji, jaką jest jubileusz UW, zawiera też krótkie...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Ta książka to owoc bliskowschodnich podróży i starań o odtworzenie tamtych smaków i zapachów w domowym zaciszu. Są w niej publikowane i niepublikowane dotychczas przepisy, od klasycznych dań regionu, po nowoczesne potrawy inspirowane Bliskim Wschodem.
Data dostępności:
Data publikacji:
- Kompletna i rzetelnie opracowana książka kucharska z 1500 przepisami diety ketogenicznej! Idealna dla każdego. Niezależnie od tego, czy dopiero zaczynasz swoją przygodę z keto, czy od dawna utrzymujesz ketozę. Ta wszechstronna książka kucharska sprawi, że dostosowanie diety ketogenicznej do twojego stylu życia stanie się łatwe i przyjemne. Każdy przepis zawiera informacje o wartości odżywczej, makroskładnikach,...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Zdrowie, energia i smak w jednym miejscu! Ten praktyczny przewodnik pomoże Ci wprowadzić zdrowe nawyki do codziennego życia. Znajdziesz tu sprawdzone przepisy kulinarne z produktami DXN, takimi jak Ganoderma, Spirulina i Cordyceps, które odmienią Twoją kuchnię i wspomogą Twoje zdrowie. Poznasz właściwości naturalnych suplementów, dowiesz się, jak je stosować, oraz jak dbać o dobre samopoczucie każdego...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Macie Państwo przed oczami tekst, który można niewątpliwie określić jako „czytadło”. „Kuchnia Warszawska przed laty i dziś” — to nietypowa książka traktująca o kulinariach stolicy Polski. To swego rodzaju zeszyt dokumentacyjny z zebranymi zapiskami z najprzeróżniejszych źródeł, tak tradycyjnych (książki, teksty z pogranicza literatury, materiały prasowe) jak też z nowych środków komunikacji masowej...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Przygotowywanie domowych wyrobów to piękna polska tradycja kulinarna. Produkty te są naturalne, świeże i zdrowe, nie zawierają szkodliwych dla zdrowia substancji, takich jak barwniki, konserwanty i ulepszacze. Książka zawiera wiele ciekawych i sprawdzonych pomysłów na własnoręcznie wytwarzane przysmaki. Wśród nich znajdują się zarówno tradycyjne przepisy, jak i nowatorskie pomysły wzbogacone o nowe...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Chcesz wiedzieć, jak zdrowo gotować, aby szybko schudnąć i uniknąć chorób, takich jak cukrzyca, insulinooporność czy zaburzenia hormonalne? Poznaj tajemnice gotowania z sezonowych warzyw i owoców! Książka Natalii Dolaty, znanej z bestsellera Słodycze bez cukru i słodzików, to 130 inspirujących przepisów na dania o niskim indeksie glikemicznym. Odkryj wyjątkowe smaki każdej pory roku, zaczynając od...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Bogato ilustrowana książka o tym, jak gotować po madziarsku wykorzystując tradycyjne receptury rodzinne, napisana przez rodowitą Węgierkę Klárę Molnár wraz z dziennikarzem i hungarystą Tadeuszem Olszańskim. Na polskim rynku brakowało publikacji opisującej i uprzystępniającej węgierską sztukę kulinarną z całym jej bogactwem zapachów i smaków, ponieważ od dłuższego czasu nikt nie pokusił się o jej wydanie....
Data dostępności:
Data publikacji:
- Z tą książką bez wysiłku wdrożysz w życie optymalne dla zdrowia nawyki żywieniowe. Poznasz zasady prawidłowego komponowania posiłków, dowiesz się, czym są indeks i ładunek glikemiczny, jak się je oblicza i dlaczego warto jeść potrawy o niskim IG. Co więcej, w poradniku znalazły się kompletne tygodniowe jadłospisy z przepisami na apetyczne, smaczne, zdrowe i łatwe do przygotowania potrawy. Książka zawiera...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Odkryj moc nutraceutyków z ekspertem w dziedzinie mikroelementów. Dowiedz się, jak odpowiednia dieta uzupełniona o nutraceutyki może poprawić twoje zdrowie. Ta książka koncentruje się na dziesięciu najważniejszych nutraceutykach, od witaminy D po kwasy omega-3, które są kluczowe w diecie przeciwzapalnej, oczyszczającej, a także w diecie na odporność. Autor dzieli się wiedzą o właściwym dawkowaniu i...
Data dostępności:
Data publikacji:
- "Pierwsza w Polsce dietetyczka, która poleca dietę keto! Chcesz schudnąć, poczuć się lepiej i mieć mnóstwo energii? Masz ochotę wypróbować keto, ale nie wiesz, jak się za to zabrać? A może brakuje ci czasu na gotowanie? Jeśli tak, to ta książka jest dla ciebie! Znajdziesz w niej najważniejsze informacje o diecie niskowęglowodanowej i ketogenicznej, listę polecanych produktów oraz informacje o niezbędnej...
Data dostępności:
Data publikacji:
- O tym, jak ważną rolę w codziennym funkcjonowaniu odgrywają hormony, wie każda kobieta. Zmiany ich stężeń na różnych etapach życia, zaczynając od dojrzewania przez okres miesiączkowania, ciążę po menopauzę, wpływają m.in. na samopoczucie, nastrój, masę ciała, libido, kondycję skóry. Jednym z czynników istotnych dla pracy układu hormonalnego jest odpowiednia podaż wszystkich niezbędnych składników odżywczych...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Opracowana przez lekarza medycyny dr Marka Haymana dieta pegańska bije rekordy popularności. W założeniu ma łączyć najbardziej korzystne dla zdrowia człowieka wybrane elementy diet paleo i wegańskiej. Warzywa i owoce mają być podstawą posiłku, mięso i ryby pozyskiwane z ekologicznych hodowli jedzone jako dodatek, natomiast produkty mleczne i o wysokim indeksie glikemicznym w zasadzie wykluczone. Książka...
Data dostępności:
Data publikacji:
- W dobie coraz większej świadomości żywieniowej poszukujemy nieprzetworzonych pokarmów bogatych w cenne dla zdrowia składniki. Warto przyjrzeć się produktom z kategorii superfoods. Zaskakujące, jak wiele jest ich wśród naszych typowo polskich towarów: pomidory, warzywa kapustne, czarnuszka, kasze. Coraz łatwiej dostępne są również produkty egzotyczne, jak jagody goji czy tofu posiadające niezwykle cenne...
Data dostępności:
Data publikacji:
- "Nowa książka autora bestsellerowego Jaglanego detoksu! Czujesz się znużony, pozbawiony energii, cierpisz na przewlekłe infekcje i alergie pokarmowe? A może dopada cię depresja, stany lękowe i coraz trudniej ci się skoncentrować? Jeśli leczenie farmakologiczne nie przynosi efektów, zwróć uwagę na to, co masz… na talerzu. Zmień dietę i wygraj z Candidą! Ta książka to połączenie sprawdzonych...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Czy wiesz, że stany zapalne wywołują wiele poważnych chorób? Z tym problemem zmaga się coraz więcej osób. Jeśli czujesz, że ty także do nich należysz, albo chciałbyś po prostu zadbać o swoje zdrowie i wzmocnienie odporności, ta książka jest dla ciebie. To przystępny przewodnik dla osób, które chciałyby korzystać z dobrodziejstw diety przeciwzapalnej. Dzięki tej książce dowiesz się nie tylko co jeść,...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru - zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) „zdrowo” znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka - dietetyk od wielu lat pracujący ze „słodkimi ludźmi” - pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Katarzyna Biłas, autorka książki "Bez cukru a słodkie", po raz kolejny udowadnia, że można schudnąć bez rezygnacji z kulinarnych przyjemności! Jeśli wydaje ci się, że będąc na diecie musisz zrezygnować z ulubionych tradycyjnych potraw, ta książka jest dla ciebie! Bigos, karkówka, kluski śląskie czy dania z makaronem również mogą znaleźć stałe miejsce w zdrowym jadłospisie, o ile tylko nauczysz się...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Tomek wie o winie wszystko. Pisze o nim tak, jak lubię. Kojarzy je z ludźmi, którzy je tworzą, i miejscem, z którego pochodzi. Jego opowieści sprawiają, że chce się tam być. I że chce się żyć niepośpiesznie i zmysłowo. Marek Kondrat Moja rodzina produkuje wino w Toskanii od pięciuset lat. Ja piję wino od prawie pięćdziesięciu. Nadal nie potrafię mówić o nim z taką wiedzą i pasją, jak Tomasz Prange-Barczyński. ...
Data dostępności:
Data publikacji: