malym
Filtruj po kategorii
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie
Liczba pozycji: 5
- „To samobójstwo!” - krzyknął przerażony Manuel - „musimy wracać, zanim będzie za późno!” Tak zaczyna się niesamowita prawdziwa historia trzech mężczyzn, których połączyło marzenie o wyprawie na Antarktydę. Załoga — norweski kapitan ledwo po dwudziestce, argentyński świeżo upieczony żonkoś i autor — wyruszyli małym jachtem żaglowym z południowego krańca Ameryki Południowej i popłynęli przez Ryczące...
Data dostępności:
Data publikacji:
- „Kiedy zacznie mówić?”. To pytanie rodzice zadają sobie już od narodzin dziecka. Ten praktyczny poradnik pomaga wesprzeć dziecko w prawidłowym rozwoju mowy, zwracając uwagę na to, jak dobrze je do tego przygotować i jak postępować, kiedy dziecko już zacznie mówić: – jak stymulować prawidłowe wzorce motoryczne? – co wspólnego z rozwojem mowy ma czyszczenie uszu dziecka i ssanie smoczka? – jak...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Tematyka monografii wpisuje się dominujący trend w dziedzinie kompozytów cementowych – wykorzystanie ubocznych produktów spalania węgla do modyfikacji betonu w celu uzyskania nie tylko materiału o dobrych parametrach fizykochemicznych i mechanicznych, ale też ekonomicznie produkowanego zgodnie z zasadą dążenia do osiągnięcia zeroemisyjności w budownictwie. Racjonalne zagospodarowanie wciąż zwiększającej...
Data dostępności:
- 27 lat, jeden klub. Manchester United pod moimi rządami. Inspirujący przewodnik jednego z najlepszych piłkarskich menedżerów w historii! Jak prowadzić zespół do wielkich sukcesów i utrzymać go na szczycie przez lata? Sir Alex Ferguson jest jednym z niewielu liderów, którzy naprawdę wiedzą, jak tego dokonać. W ciągu 38 lat kariery menedżerskiej sięgnął po zdumiewającą liczbę 49 trofeów i pomógł...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Niż Macieja Topolskiego to zbiór próz poetyckich zawierających elementy eseju i reportażu, a poświęconych pracy kelnerskiej. Książka została podzielona na pięć części, w których autor porusza kolejne aspekty pracy w gastronomii. Od rekrutacji przez kontakt z klientem po problematyczne relacje z kucharzami czy właścicielami restauracji. Celem książki jest ukazanie – za pomocą stylu łączącego odległe...
Data dostępności:
Filtruj wyniki wyszukiwania
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie





