mięso
Liczba pozycji: 13
Mięso – ebook
Dominika Dymińska
Ta dziewczynka nie mówi wszystkiego swojej mamie. Ani nikomu. Jak wiele dziewczynek, które wiedzą za wiele. „Niektóre słowa nie przechodzą przez gardło”. Czasem jednak przechodzą do netu. Pan z netu jest pedofilem. Penis chłopca z netu pachnie proszkiem do prania. Potem dziewczynka ma bulimię i słowa z gardła przedostają się w książkę. Jeszcze potem dziewczynka dojrzewa i ma wielu chłopaków,...Data dostępności:
Data publikacji:
Nie dla psa (i kota) kiełbasa, czyli jak zdrowo karmić swojego zwierzaka – ebook
Agnieszka Cholewiak-Góralczyk
Cześć! Mam na imię Agnieszka i jestem specjalistką od żywienia psów i kotów. Podpowiem ci, jak karmić twojego pupila, żeby był zdrowy i szczęśliwy. Poznasz różne sposoby żywienia i wybierzesz ten odpowiedni do twoich możliwości − czasowych i budżetowych (pamiętaj: zdrowe wcale nie znaczy drogie!). Opowiem ci bez ściemy o diecie BARF, której głównym składnikiem jest surowe mięso i którą sama przygotowuję...Data dostępności:
Data publikacji:
Jeść czy nie jeść? Rozmowy z ekspertami o zdrowym odżywianiu – ebook
Opracowanie zbiorowe
Czy jedząc ekologiczną żywność będziemy żyć dłużej? Czy gluten jest zawsze zły czy to chwilowa moda? Jak laktoza wpływa na nasze życie zdrowie? Czy powinniśmy unikać modyfikowanej żywności? W dzisiejszym świecie pełnym coraz to nowych odkryć dotyczących zasad żywienia i modnych diet, łatwo się pogubić. Nie jesteśmy w stanie śledzić wszystkich nowinek naukowych ani też ich zweryfikować. Krystyna Naszkowska...Data dostępności:
Data publikacji:
Bliżej Dalej – ebook
M.A. Trzeciak
Tajemnicza śmierć ojca łączy trzy przyrodnie siostry, które nie widziały się ze sobą od wielu lat. Tworzą wybuchową mieszankę - Rita jest rozpitą perkusistką, Matylda weganką udzielającą się społecznie, a Stella cierpi na chroniczną bezsenność. Siostry spotykają się w wielkim, niezwykłym domu swojej ciotki - pełnym wspomnień z dzieciństwa i niewypowiedzianych sekretów. Okazuje się, że czeka je zadanie,...Data dostępności:
Data publikacji:
Porozmawiajmy o jedzeniu zwierząt: Etyka wegetarianizmu – ebook
Michael Huemer
Dlaczego postulaty obrońców praw zwierząt wydają się szalone? Skoro zwierzęta zjadają się nawzajem, dlaczego ludzie mieliby robić inaczej? Jaki jest związek między inteligencją a zdolnością do przeżywania cierpienia? Czy decyzja pojedynczej osoby o niejedzeniu mięsa ma znaczenie? Dlaczego ci, którzy popierają wegetarianizm, często sami jedzą mięso? Czy lepiej żyć na fermie przemysłowej, niż nigdy się...Data dostępności:
Dieta AIP. Protokół Autoimmunologiczny 1600 kcal. – ebook
Marcelina Paszkowska
Kupując książkę otrzymujesz kompleksowy poradnik wraz z planem żywnieniowym, który dokładnie przeprowadzi Cię przez proces dietoterapii. Przepisy oparte są na zasadach popularnej, leczniczej diety Protokołu Autoimmunologicznego. Dieta AIP , czyli Protokół Autoimmunologiczny to niezwykle skuteczny model żywieniowy stosowany wśród osób dotkniętych chorobami z autoagresji: Hashimoto, toczeń rumieniowaty...Data dostępności:
Data publikacji:
Bóg, auto, ojczyzna – ebook
Tomasz Brzeszczak
Kiedy Seba poznał Ankę - współczesny romans polski Sebastian, turbopatriota i właściciel komisu samochodowego pod Warszawą, poznaje w supermarkecie Ankę, która ujmuje go urodą, intelektem i zaradnością życiową. Wkrótce okazuje się, że idealnie do siebie pasują - wszędzie dookoła węszą przekręt, nienawidzą lewactwa , fuszerki, obcych i ciapatych, kochają prestiż i blichtr. Sebastian ma dość nudnej...Data dostępności:
Data publikacji:
Przeciwzapalna dieta na lato – ebook
Marcelina Paszkowska
Dieta przeciwzapalna na lato to e-book, który zawiera gotowy jadłospis z przepisami na posiłki o działaniu antyzapalnym na lato. Dieta uwzględnia sezonowe produkty, jest rekomendowana do stosowania w okresie: maj - sierpień. Dieta przeciwzapalna jest zalecana dla osób dotkniętych licznymi schorzeniami o podłożu zapalnym, jak i tych, chcących maksymalnie wspomóc parametry zdrowotne, aby żyć w zdrowiu...Data dostępności:
Data publikacji:
Najlepiej spożyć przed… Czyli o tym, co masz na talerzu – ebook
Nicola Temple
Mięso zjedz, ziemniaki zostaw? Niekoniecznie! Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie nie posunęliśmy się za daleko. Współczesna nauka wypracowała wiele metod przetwórstwa żywności. Wbrew obiegowej opinii pokarmy przetworzone to nie zawsze uzależniające,...Data dostępności:
Data publikacji:
Podróż z Warszawy na Kamczatkę którą odbyłem w roku 1879 – ebook
Benedykt Dybowski
Benedykt Dybowski (ur. w 1833 r. w Adamarynie k. Mińska na dzisiejszej Białorusi, zm. w 1930 r. we Lwowie), słynny polski przyrodnik, podróżnik i odkrywca. Dorastał w rodzinie o tradycjach patriotycznych. Studiował medycynę w Dorpacie i Wrocławiu i medycynę oraz biologię i paleontologię w Berlinie. W roku 1862 został adiunktem w katedrze zoologii i anatomii porównawczej w Szkole Głównej w Warszawie....Data dostępności: