niezwykle
- Poradnik kulinarny „Jedz ryby” autorstwa Elżbiety Kiewnarskiej (publikującej w międzywojennej Polsce pod pseudonimem „Pani Elżbieta”) to jedna z wielu niezwykle wartościowych książek kucharskich. Poradnik ten zawiera 24 przepisy na smaczne i łatwe do wykonania potrawy z ryb słodkowodnych – karpia, szczupaka, karasia, lina, sielawy i innych.
Data dostępności:
Data publikacji:
- Pożywne i zdrowe smarowidła można przygotować niemal ze wszystkiego – lista produktów jest niezwykle bogata, a możliwości ich łączenia nieograniczone. Podane na samodzielnie upieczonym chlebie lub zaserwowane jako dip do chrupiących przekąsek czy pokrojonych w słupki świeżych warzyw stanowią pełnowartościowy i zdrowy posiłek na każdą porę dnia. Książka zawiera ponad 100 wypróbowanych przepisów na wegańskie...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Poradnik kulinarny „Potrawy z cielęciny” autorstwa Elżbiety Kiewnarskiej (publikującej w międzywojennej Polsce pod pseudonimem „Pani Elżbieta”) to jedna z wielu niezwykle wartościowych książek kucharskich. Poradnik ten zawiera 70 przepisów na smaczne i łatwe do wykonania potrawy z mięsa. Są to m.in. potrawki z cielęciny, cielęcina pieczona, sznycle, kotlety, zrazy, potrawy z cielęciny siekanej, potrawy...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Poradnik kulinarny „Zwierzyna. Sposoby przyrządzania” autorstwa Elżbiety Kiewnarskiej (publikującej w międzywojennej Polsce pod pseudonimem „Pani Elżbieta”) to jedna z wielu niezwykle wartościowych książek kucharskich. Poradnik ten zawiera 66 przepisów na smaczne i łatwe do wykonania potrawy z mięsa. Są to przepisy na potrawy z takich zwierząt jak: łoś, niedźwiedź, dzik, zając, sarna, jeleń, głuszec,...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Poradnik kulinarny „Potrawy i konserwy z grzybów” autorstwa Elżbiety Kiewnarskiej (publikującej w międzywojennej Polsce pod pseudonimem „Pani Elżbieta”) to jedna z wielu niezwykle wartościowych książek kucharskich. Poradnik ten zawiera 80 przepisów na smaczne i łatwe do wykonania potrawy z grzybów prawdziwych, kozaków, pieczarek, rydzów, maślaków, smardzów, trufli, surojadek, chrząszczy, opieniek,...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Poradnik kulinarny „Potrawy z kasz i mąki” autorstwa Elżbiety Kiewnarskiej (publikującej w międzywojennej Polsce pod pseudonimem „Pani Elżbieta”) to jedna z wielu niezwykle wartościowych książek kucharskich. Poradnik ten zawiera 80 przepisów na smaczne i łatwe do wykonania potrawy z kasz, ryżu i mąki. Są to: kluski, knedle, pierogi, makarony, naleśniki, budynie, risotta i inne.
Data dostępności:
Data publikacji:
- Poradnik kulinarny „Pieczywo domowe” autorstwa Elżbiety Kiewnarskiej (publikującej w międzywojennej Polsce pod pseudonimem „Pani Elżbieta”) to jedna z wielu niezwykle wartościowych książek kucharskich. Poradnik ten zawiera 100 przepisów na smaczne i łatwe do wykonania potrawy z mąki. Są to m.in. chleb, suchary, bułki, strucle, brjosze, papatacze, rogaliki, sucharki, placki, obwarzanki, baby, napoleonki,...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Poradnik kulinarny „Potrawy z wołowiny” autorstwa Elżbiety Kiewnarskiej (publikującej w międzywojennej Polsce pod pseudonimem „Pani Elżbieta”) to jedna z wielu niezwykle wartościowych książek kucharskich. Poradnik ten zawiera 57 przepisów na smaczne i łatwe do wykonania potrawy z wołowiny. Są to m.in.: sztuki mięsa, pieczenie, befsztyki, kotlety, zrazy, bitki, klopsy, kołduny, sosy do potraw z wołowiny...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Poradnik kulinarny „Zupy i sosy” autorstwa Elżbiety Kiewnarskiej (publikującej w międzywojennej Polsce pod pseudonimem „Pani Elżbieta”) to jedna z wielu niezwykle wartościowych książek kucharskich. Poradnik ten zawiera 99 przepisów na smaczne i łatwe do wykonania potrawy. Są to m.in.: zupy, barszcze, kapuśniaki, rosoły mięsne i rybne, sosy z bardzo wielu produktów – na słono, na słodko, na gorąco i...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Poradnik kulinarny „Sałaty i sałatki” autorstwa Elżbiety Kiewnarskiej (publikującej w międzywojennej Polsce pod pseudonimem „Pani Elżbieta”) to jedna z wielu niezwykle wartościowych książek kucharskich. Poradnik ten zawiera 80 przepisów na smaczne i łatwe do wykonania potrawy z mięsa. Są to m.in.: sałaty zielone z sałaty, endywii, rzeżuchy, roszponki, ogórków i innych, sosy do sałat, sałaty kartoflane,...
Data dostępności:
Data publikacji:
- W dobie coraz większej świadomości żywieniowej poszukujemy nieprzetworzonych pokarmów bogatych w cenne dla zdrowia składniki. Warto przyjrzeć się produktom z kategorii superfoods. Zaskakujące, jak wiele jest ich wśród naszych typowo polskich towarów: pomidory, warzywa kapustne, czarnuszka, kasze. Coraz łatwiej dostępne są również produkty egzotyczne, jak jagody goji czy tofu posiadające niezwykle cenne...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Skuteczna redukcja tkanki tłuszczowej i budowa masy mięśniowej Trenuj z Mistrzem Polski 2015 E-book pełen jest profesjonalnych porad jak w bezpieczny i skuteczny sposób zrzucić zbędne kilogramy. Opisane diety stworzone zostały przez specjalistów w dziedzinie żywienia m.in. Mistrzem Polski kulturystyki i fitness 2015 Wojciechem Maziarzem i cechują się oryginalnym i nowoczesnym podejściem do tematu....
Data dostępności:
Data publikacji:
- Kuchnia myśliwska to zbiór przepisów na dania z dziczyzny, opracowane m.in. na podstawie dawnych książek kulinarnych, a także nowoczesnych trendów kulinarnych. Wspaniałe polskie puszcze i lasy od wieków zamieszkują sarny, jelenie, łosie, dziki, zające i ptactwo, które w dawnych czasach niezwykle często gościły na stołach bogaczy. Wspólne polowania szlachty oraz królewskie łowy jesienią i zimą były...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Temat fitnessu stał się w ostatnim czasie niezwykle frapujący dla wielu osób. Coraz więcej ludzi pragnie zmienić swój styl życia, ponieważ świadomość społeczeństwa na temat zdrowia, zwyczajów żywieniowych oraz wysiłku fizycznego stale wzrasta. Zjawisko to bezpośrednio wiąże się z prostym wnioskiem – należy dostarczyć czytelnikom materiałów, które dotyczą interesujących ich tematów. Dzięki dokładnie...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Dieta keto może być kolorowa, różnorodna, a zarazem wykwintna! W tej wyjątkowej książce kucharskiej znajdziesz 101 przepisów na śniadania na słono i na słodko, obiady: sycące zupy, przepyszne dania główne, smaczne dodatki, a także atrakcyjne przekąski oraz niezwykłe desery. Dzięki nieskomplikowanym instrukcjom z prostych składników wyczarujesz wspaniałe dania. Przepisom towarzyszą przepiękne zdjęcia,...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Zdrowie zaczyna się w jelitach. Jak wiadomo, niezwykle ważna dla naszego zdrowia jest kondycja naszych jelit. Można wręcz powiedzieć: zdrowe jelita to zdrowy organizm. Kiedy jelita nie pracują tak, jak powinny, chorujemy. Jeśli chcesz pozbyć się dolegliwości jelitowych, a co za tym idzie - poprawić swoje zdrowie, samopoczucie i kondycję - ta książka jest dla Ciebie. Z Ulżyj sobie i… jelitom...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Poradnik kulinarny „Potrawy z kartofli” autorstwa Elżbiety Kiewnarskiej (publikującej w międzywojennej Polsce pod pseudonimem „Pani Elżbieta”) to jedna z wielu niezwykle wartościowych książek kucharskich. Poradnik ten zawiera 75 przepisów na zdrowe i łatwe do wykonania potrawy z kartofli. Są to: Kartofle w mundurach; kartofle gotowane; kartofle pieczone w łupinach; kartofle pieczone, obierane; kartofle...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Biblia italofilów, o patrzona przedmową Umberta Eco. Doskonała lektura dla tych, którzy chcą nauczyć się czerpać radość z życia. Książka ta jest barwną mozaiką, która pozwala zrozumieć ducha skąpanej w słońcu Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki, gdzie kultura jedzenia stanowi fundament cywilizacji. Poznajcie Włochy właśnie od kuchni - od Alp po Sycylię - ich historię, potrawy,...
Data dostępności:
Data publikacji: