owoce warzywa
Liczba pozycji: 13
Dieta pegańska – ebook
Marzena Pałasz
Opracowana przez lekarza medycyny dr Marka Haymana dieta pegańska bije rekordy popularności. W założeniu ma łączyć najbardziej korzystne dla zdrowia człowieka wybrane elementy diet paleo i wegańskiej. Warzywa i owoce mają być podstawą posiłku, mięso i ryby pozyskiwane z ekologicznych hodowli jedzone jako dodatek, natomiast produkty mleczne i o wysokim indeksie glikemicznym w zasadzie wykluczone. Książka...Data dostępności:
Data publikacji:
Roślinne kłamstwo – ebook
Steven R. Gundry
Książka przedstawia rewolucyjną teorię rzucającą nowe światło na zagrożenia ukryte w produktach roślinnych, które uważamy za zdrowe. Wszyscy dobrze wiedzą, że warzywa i owoce to samo zdrowie. Wszyscy też słyszeli o glutenie – białku znajdującym się w pszenicy, które jest przyczyną poważnych dolegliwości z celiakią na czele. W Roślinnym kłamstwie doktor Steven Gundry ujawnia, że gluten to zaledwie...Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta długowieczności – ebook
Valter Longo
Jaki jest sekret długowieczności? Wyjawia go Valter Longo, profesor gerontologii i biochemik, światowej sławy ekspert w zakresie badań nad starzeniem, znany jako guru długowieczności. Jego autorski plan żywieniowy oparty jest na kuchni śródziemnomorskiej (niskobiałkowej i niskocukrowej, obfitującej w zdrowe tłuszcze, warzywa i owoce) oraz okresowych postach, które stosuje się zaledwie 3-4 razy...Data dostępności:
Data publikacji:
Ty też możesz pokonać raka. – ebook
Chris Wark
Autorowi udało się cofnąć symptomy raka jelita grubego , mimo że choroba była już w III stadium rozwoju. Zrezygnował z chemioterapii, ponieważ nie wydawała mu się ona słusznym postępowaniem. Wziął sprawy w swoje ręce i dziś po nowotworze nie ma już śladu. Postawił na podstawowe składniki diety przeciwnowotworowej, czyli superżywność – surowe owoce, warzywa, grzyby, przyprawy, orzechy, nasiona i...Data dostępności:
Data publikacji:
Czego nie powie Ci lekarz o chorobach nowotworowych – ebook
Bożena Przyjemska
Choroby nowotworowe są bardzo powszechne jednak mamy ograniczoną wiedzę o ich leczeniu, a nawet profilaktyce. Przyczynę może stanowić przemysł farmaceutyczny, który nie czerpie profitów z naturalnych terapii. Autorka opisuje proste i skuteczne metody zapobiegania i leczenia raka. Dowiesz się, które warzywa i owoce mają ogromny wpływ na Twoje zdrowie. Poznasz siłę działania ziół, przypraw i grzybów...Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta antyrakowa. Przepisy na zdrowe życie – ebook
Agata Lewandowska
"Liczba zachorowań na nowotwory stale rośnie. To jasne, że nikt z nas nie chce doświadczyć tej choroby. Ale czy na co dzień robisz wszystko, by się przed nią uchronić? Dzięki tej książce dowiesz się, czego się wystrzegać, by zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka. Poznasz szeroki wachlarz naturalnych składników żywności o działaniu przeciwzapalnym, ochronnym i antynowotworowym. Odkryjesz, jak wielką...Data dostępności:
Data publikacji:
Domowe kiszonki, które leczą – ebook
Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska Ewa Sypnik-Pogorzelska
Kiszonki - leczą, odżywiają, smakują. Wraz z modą na zdrowie przyszła moda na kiszonki. I nie powinno to dziwić, ponieważ mają one wiele zalet. Po pierwsze, są bardzo zdrowe - to bogactwo witamin (zwłaszcza C, A i E), składników mineralnych i probiotyków, które korzystnie działają na nasz układ pokarmowy i odpornościowy. Po drugie, kiszonki stanowią doskonały sposób konserwowania żywności - naturalny,...Data dostępności:
Data publikacji:
Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską – ebook
Beata Anna Dąbrowska
Zdrowie zakręcone w słoikach Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest wyjątkowo zdrowa. Jeśli nie masz piwnicy lub chłodnego miejsca – nie martw się. Wcale nie potrzebujesz...Data dostępności:
Data publikacji:
Jedz zielone – ebook
Hanna Stolińska-Fiedorowicz Paula Kraśniewska
Wszyscy wiemy, że warzywa są zdrowe. A jednak „statystyczny Polak” zjada dziennie nie więcej niż pięć plasterków ogórka Niewiele osób wynosi z domu rodzinnego prawidłowe nawyki żywieniowe, gdzie podstawę naszej piramidy pokarmowej stanowią warzywa i owoce. Często traktujemy je jako niesmaczny dodatek do dań. Jedzenie warzyw kojarzy nam się zwykle z dietami odchudzającymi, ale ich dobroczynne...Data dostępności:
Data publikacji:
Zbierz, przechowaj, zjedz – ebook
Johannes Wätterbäck Theres Lundén
Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają do przyrządzania swoich wybitnych potraw. Teraz możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni. Jak uprawiać zioła, pomidory, szczypior i wiele innych roślin, żeby mieć najlepsze zbiory? Jak przechowywać warzywa i owoce, żeby nie straciły niebywałego smaku jesieni, zapachu lata czy wiosennej świeżości?...Data dostępności:
Data publikacji: