potraw
- Poradnik kulinarny „100 potraw z jaj” autorstwa Elżbiety Kiewnarskiej (publikującej w międzywojennej Polsce pod pseudonimem „Pani Elżbieta”) to jedna z wielu niezwykle wartościowych książek kucharskich. Poradnik ten zawiera 100 przepisów na smaczne i łatwe do wykonania potrawy z jaj.
Data dostępności:
Data publikacji:
- Poradnik kulinarny „109 potraw” autorstwa Elżbiety Kiewnarskiej (publikującej w międzywojennej Polsce pod pseudonimem „Pani Elżbieta”) to jedna z wielu niezwykle wartościowych książek kucharskich. Poradnik ten zawiera ponad sto przepisów na smaczne i łatwe do wykonania rozmaite potrawy. Są to: zupy, dania mięsne, dania rybne, dania z kartofli, dania jarzynowe, dania mączne, przystawki, pieczywo, kisiele...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Książka to smakowita podróż po daniach Dalekiego Wschodu. Znajdziesz tu klasyczne przepisy na sushi, ramen, tempura, smażony ryż i wiele innych potraw, które z łatwością przygotujesz w domu. Książka łączy tradycję z prostotą wykonania — idealna dla miłośników orientalnych smaków kuchni Chińskiej i Japońskiej!
Data dostępności:
Data publikacji:
- „Jak bez stresu przygotować święta Bożego Narodzenia” to poradnik, pozwalający w sposób sprawny i uporządkowany przygotować święta. Zawiera harmonogramy zakupów oraz porządków, a także termin przygotowywania świątecznych potraw.
Data dostępności:
Data publikacji:
- Magdalena Pieńkos, autorka bloga Niebieski Migdał #KuchniaRoślinna, prezentuje przepisy na ponad 200 potraw przygotowanych zgodnie z zasadami diety wegańskiej, czyli bazującej na produktach roślinnych, z wyłączeniem mięsa, mleka, serów i jaj. Inspirujące i proste pomysły na śniadania, obiady, słodkości oraz wegewyroby i przetwory zaskoczą smakiem każdego, kto sceptycznie podchodzi do diety roślinn...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Książka zawiera zbiór smacznych włoskich przepisów przygotowywanych w najlepszych zagranicznych restauracjach, jak w Bar Agricole, San Francisco, Palizzi Social Club w Filadelfii, Chiltern Firehouse w Londynie oraz włoskich regionach takich jak Emilii Romanii znanej z najlepszych potraw robionych we Włoszech. Książka zawiera wiele smacznych przepisów, idealny prezent dla osób uwielbiających kuchnie...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Książka zawiera zbiór smacznych włoskich przepisów przygotowywanych w najlepszych zagranicznych restauracjach, jak w Bar Agricole, San Francisco, Palizzi Social Club w Filadelfii, Chiltern Firehouse w Londynie oraz włoskich regionach takich jak Emilii Romanii znanej z najlepszych potraw robionych we Włoszech. Książka zawiera wiele smacznych przepisów, idealny prezent dla osób uwielbiających kuchnie...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Greckie Smaki przeniosą do greckiej kuchni, pachnącej tymiankiem, miętą i oregano. To zapis stu potraw z różnych zakątków Grecji, z naciskiem na lokalną kuchnię rodyjską. To prawdziwa kuchnia grecka, spisana przez Polkę w Grecji, poparta jej wieloletnim doświadczeniem kulinarnym oraz zaczerpnięta od miejscowych mieszkańców. Dla wszystkich, którzy lubią kuchnię grecką, interesują się autentycznymi recepturami...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Rośliny dziko rosnące od tysięcy lat towarzyszą człowiekowi. Jadalne zioła, traktowane jako uzupełnienie codziennego jadłospisu, mogą stać się inspiracją do wzbogacania potraw już znanych, jak i do poszukiwania nowych. W atlasie zamieszczono charakterystyki i fotografie 120 ziół, urozmaicone szczegółowymi opisami ich zastosowania i interesującymi ciekawostkami. Znajdują się tu zarówno zioła i przyprawy...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają do przyrządzania swoich wybitnych potraw. Teraz możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni. Jak uprawiać zioła, pomidory, szczypior i wiele innych roślin, żeby mieć najlepsze zbiory? Jak przechowywać warzywa i owoce, żeby nie straciły niebywałego smaku jesieni, zapachu lata czy wiosennej świeżości?...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Nawet najlepsza książka ani film nie oddadzą smaku i aromatu kremowego piwa serwowanego Pod Trzema Miotłami. Chciałbyś spróbować wybornych potraw z serii o Harrym Potterze? Dziś możesz wykonać je w swoim domu. Nie potrzebujesz kuchni pod Wielką Salą i skrzatów domowych do pomocy. Wystarczą dobre i sprawdzone receptury! W tej księdze kucharskiej znajdziesz przepisy na między innymi: · dyniowe...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Łąka, las, polana, a nawet przydomowy ogródek – wszystkie te miejsca skrywają DZIKIE ROŚLINY będące skarbnicą smaku, witamin i kojących właściwości dla naszego ciała. Poznaj moc dzikich ziół, chwastów oraz liści drzew i naucz się gotować w zgodzie z rytmem natury. Dzięki tej książce przygotujesz: · drożdżowy chleb orkiszowy na liściach łopianu · marmoladę z dzikiej forsycji · surówkę z liśćmi...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Dieta bez słodkości wydaje Ci się niemożliwa? Oto ebook, w którym znajdziesz przepisy, które pozwolą cieszyć się deserami bez wyrzutów sumienia! Zgromadziłam tutaj 13 moich przepisów, dzięki którym ja sama pokonałam problem poddawania się na diecie! Teraz i Ty możesz osiągnąć wymarzoną sylwetkę bez poczucia braku słodkości w Twojej diecie :) Pożegnaj kilogramy bez wyrzeczeń i efektu jojo! Co znajdziesz...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Bestseller New York Timesa Czy twoja dieta wspiera organizm w walce z chorobami? Zmień sposób myślenia o jedzeniu i odkryj, jak organizm samodzielnie leczy się i regeneruje. Naucz się jeść w sposób, który wzmocni odporność i poprawi zdrowie. Doktor William Li prezentuje naukowe dowody na korzystne działanie dla zdrowia ponad dwustu produktów spożywczych, które aktywują pięć systemów obronnych...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Cierpisz na insulinooporność i chcesz zadbać o swoje zdrowie? Stosowałaś już wszystkie diety, jesteś aktywna fizycznie, ale wciąż nie możesz zrzucić zbędnych kilogramów? Odwiedziłaś dietetyka, który dał ci wskazówki i ułożył jadłospis, ale po jakimś czasie wróciłaś do starych przyzwyczajeń? Przekonaj się, że kilka drobnych zmian może dać spektakularne efekty! Dzięki tej książce odkryjesz proste...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Maori Murota odczarowuje kuchnię japońską, czyniąc ją dostępną i zrozumiałą dla każdego, kto chce poznać rodzimą kulturę kulinarną autorki, jeść zdrowo i smacznie. Ta książka to więcej niż klasyka kuchni z Tokio. To kulinarny przewodnik po świecie smaków, zapachów i receptur. Znajdziesz w niej: ponad 100 unikatowych przepisów nie tylko na sushi, miso czy ramen, ale także na słone placki senbei,...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Katarzyna Biłas, autorka książki "Bez cukru a słodkie", po raz kolejny udowadnia, że można schudnąć bez rezygnacji z kulinarnych przyjemności! Jeśli wydaje ci się, że będąc na diecie musisz zrezygnować z ulubionych tradycyjnych potraw, ta książka jest dla ciebie! Bigos, karkówka, kluski śląskie czy dania z makaronem również mogą znaleźć stałe miejsce w zdrowym jadłospisie, o ile tylko nauczysz się...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Masz dość codziennego liczenia kalorii, planowania jadłospisów i skrupulatnego sporządzania listy zakupów? Anna Zyśk, autorka popularnego profilu @jedz.pysznie, przychodzi z pomocą. Jedz zdrowo i nie rezygnuj z ulubionych smaków. W tej książce znajdziesz wszystko, czego potrzebujesz, by rozpocząć swoją przygodę ze zdrowym odżywianiem: o ponad 100 przepisów na pyszne, zdrowe i szybkie w przygotowaniu...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Chudnij z indeksem glikemicznym to niezwykle przystępny i przejrzysty poradnik stosowania diety opartej o indeks glikemiczny produktów spożywczych. Dieta IG jest łatwym, zdrowym i skutecznym sposobem pozbycia się nadwagi i utrzymania prawidłowej masy ciała, a przy tym zwiększenia energii życiowej i poprawy stanu zdrowia. Nie trzeba liczyć kalorii ani głodować - wystarczy zrezygnować z jedzenia potraw...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Zdrowe odżywianie nie musi dużo kosztować! Wystarczy, że sięgniemy po polskie super produkty, pełne witamin, antyoksydantów, związków mineralnych, zamiast szukać po sklepach ich egzotycznych odpowiedników... Superfoods to produkty naturalne, nieprzetworzone, które wykazują niezwykłe właściwości w zapobieganiu i leczeniu licznych schorzeń, m.in. cukrzycy, chorób układu nerwowego lub krążenia, a także...
Data dostępności:
Data publikacji: