pracy
Liczba pozycji: 47
Lunchbox. Zdrowe i smaczne posiłki do pracy – ebook
Ewa Sypnik-Pogorzelska Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska
Wszyscy wiemy, że regularne i zbilansowane posiłki mają ogromny wpływ na nasze zdrowie, samopoczucie i koncentrację. A jednak wciąż z trudnością przychodzi nam wypracowanie w tej kwestii właściwych nawyków, nie mówiąc już o regularnym przygotowaniu lunchu do pracy czy na uczelnię. Autorki książki uczą, jak to zmienić: od wybrania odpowiedniego dla nas pudełka na lunch przez planowanie zakupów i...Data dostępności:
Data publikacji:
Psychologia autoprezentacji w kuchni – ebook
Aleksandra Banasiewicz-Tenerowicz
Książka dla każdego – młodych, osób starszych, kobiet, mężczyzn, tych którzy szukają pracy i tych którzy pracują, tych którzy znaleźli swoją drugą „połówkę” i tych którzy nadal szukają, tych którzy uwielbiają gotować i dla tych, którzy przypalają wodę na herbatę. Czytelnik znajdzie tu w przyjemny i dostępny sposób opisane zarówno podstawowe elementy szerokorozumianej autoprezentacji jak i też wypróbowane...Data dostępności:
Drzwi z siedmioma zamkami – audiobook
Edgar Wallace
Londyn, początek XX wieku. Młody, ale doświadczony już oficer Scotland Yardu postanawia rozstać się z dotychczasową pracą. Pozostaje mu ostatnia sprawa do rozwiązania, która jednak zamiast dwóch dni pracy zabiera mu wiele tygodni… pełnych nieoczekiwanych zwrotów akcji. Mistrzowsko trzymająca w napięciu, klasyczna powieść kryminalna z policjantem/detektywem w tej samej osobie, ze Scotland Yardem...Data dostępności:
Data publikacji:
Dostępny w sprzedaży za:
Zapiski ze zwierzyńca – ebook
Gerald Durrell
„Zapiski ze zwierzyńca” to pełna humoru opowieść o początkach pracy młodego Geralda Durrella w Whipsnade Zoo, gdzie wkrótce po zakończeniu drugiej wojny światowej znalazł posadę jako młodszy opiekun, spełniając swoje dziecięce marzenie. Poza barwną plejadą pracowników i innych opiekunów, głównymi bohaterami książki są bez wątpienia zwierzęta, jak zawsze portretowane przez Durrella z dowcipem i niezrównaną...Data dostępności:
Data publikacji:
Wszystkie stworzenia duże i małe – ebook
James Herriot
P ełna ciepła i humoru opowieść najsłynniejszego weterynarza James Herriot, z wykształcenia lekarz weterynarii, urodził się w Sunderland w Anglii. Wychował się i studiował w Szkocji, gdzie pracował w swoim zawodzie oraz stworzył cieszące się ogromną popularnością książki. Na ich podstawie powstał serial pod tym samym tytułem: W szystkie stworzenia duże i małe . Herriot z błyskotliwym poczuciem humoru...Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta #hormony kobiece i styl życia – ebook
Marzena Rojek-Ledwoch
O tym, jak ważną rolę w codziennym funkcjonowaniu odgrywają hormony, wie każda kobieta. Zmiany ich stężeń na różnych etapach życia, zaczynając od dojrzewania przez okres miesiączkowania, ciążę po menopauzę, wpływają m.in. na samopoczucie, nastrój, masę ciała, libido, kondycję skóry. Jednym z czynników istotnych dla pracy układu hormonalnego jest odpowiednia podaż wszystkich niezbędnych składników odżywczych...Data dostępności:
Data publikacji:
#Orgazm zamiast papierosa – ebook
Maja Wojtkowska
Książka jest typową literaturą kobiecą. Powstała podczas mojej pracy w teatrze. Dotyka problemów typowo kobiecych. Skierowana jest zarówno dla samotnych kobiet, jak i tych w związku. Lubię rozśmieszać ludzi i pod pokrywą lekkiej literatury przekazywać wartości dla mnie ważne, tak, jak ma to miejsce w tej książce. Koniec nie jest standardowym happy endem, ale budzi nadzieję i niedosyt.Data dostępności:
Data publikacji:
Polskie i rosyjskie czasowniki jedzenia. Studium leksykalno-semantyczne – ebook
Agnieszka Gasz
Rozprawa sytuuje się w nurcie badań leksykalno-semantycznych. Celem pracy jest konfrontatywny opis polskich i rosyjskich czasowników fizjologicznych domeny jedzenia. Czasowniki oznaczające czynność jedzenia (zarówno w polskiej, jak i w rosyjskiej lingwistyce) pozostają stosunkowo słabo rozpoznaną i najmniej opisaną klasą wyrazów. W danym opracowaniu podjęto próbę ich skompletowania oraz poddania analizie...Data dostępności:
Niż – ebook
Maciej Topolski
Niż Macieja Topolskiego to zbiór próz poetyckich zawierających elementy eseju i reportażu, a poświęconych pracy kelnerskiej. Książka została podzielona na pięć części, w których autor porusza kolejne aspekty pracy w gastronomii. Od rekrutacji przez kontakt z klientem po problematyczne relacje z kucharzami czy właścicielami restauracji. Celem książki jest ukazanie – za pomocą stylu łączącego odległe...Data dostępności:
Ramen. Moja podróż. Mój smak. Japonia – ebook
Marta Skorupska
[...] To danie, które można zjeść zarówno w ogromnej metropolii, jak i na odległej prowincji. Potrawa, która jak żadna inna godnie może nosić miano kulinarnego przewodnika po Japonii. Zmienia się w trakcie podróży przez ten kraj i pokazuje nam swoje odmienne oblicza. Porywająca miska, która wielokrotnie była tematem filmów, rozpraw doktorskich, niekończących się dyskusji i sporów i która teraz podbija...Data dostępności:
Data publikacji: