składniki
Liczba pozycji: 30
Nie jedz tego! Szkodliwe składniki „zdrowego” jedzenia – ebook
Hans-Ulrich Grimm
Jogurty bio, płatki z witaminami, słodycze ze słodzikiem zamiast cukru. Te z pozoru wydawałoby się zdrowe produkty w rzeczywistości zawierają substancje, które wywołują stany zapalne, przyczyniają się do otyłości, cukrzycy typu 2, miażdżycy i nowotworów. W tej książce, Autor bestsellera „Chemia w pożywieniu”, ujawnia, że produkty powszechnie uważane za zdrowe, jak margaryna z fitosterolami czy jogurty...Data dostępności:
Data publikacji:
Domowe maseczki świąteczne – ebook
Pardyak Marta
Maseczki DIY to zbiór prostych i przyjemnych maseczek które zrobisz sama w domu, wykorzystując kuchenne składniki. Autorka gwarantuje świetną zabawę i bardzo ekonomiczny proces tworzenia! :) A skóra i włosy? Tylko Ci za to podziękują :)Data dostępności:
Data publikacji:
Reset mitochondriów – ebook
Martin Auerswald
Czujesz się ciągle zmęczony? Masz problemy z koncentracją? Problem może tkwić w uszkodzonych mitochondriach, które odpowiadają za produkcję energii potrzebnej do funkcjonowania każdej komórki w twoim ciele. W tej książce Autorzy odkryją przed tobą, jak dbać o mitochondria, by odzyskać energię życiową. Poznasz unikalny program, który obejmuje dietę mitochondrialną, bogatą w naturalne probiotyki i składniki...Data dostępności:
Data publikacji:
Premie i dodatki - WYNAGRODZENIA. Kompendium 2022/2023 – ebook
Katarzyna Dorociak Opracowanie zbiorowe
Pracodawcy mają możliwość kształtowania wynagrodzeń pracowników poprzez przyznawanie im różnych premii i dodatków do pensji. Z naszej publikacji: • dowiesz się, jakie składniki wynagrodzeń stosuje się najczęściej; • poznasz różnice między premią uznaniową a regulaminową; • zgłębisz temat dodatku funkcyjnego i stażowego; • dowiesz się kiedy pracownik może żądać wypłaty premii; • poznasz zasady oskładkowania...Data dostępności:
Data publikacji:
Nie jem… więc gotuję. Diety przy nietolerancjach pokarmowych – ebook
Małgorzata Górnikowska
Nie jem… więc gotuję to książka kucharska wychodząca naprzeciw osobom zmagającym się z alergiami pokarmowymi. Autorka proponuje w niej smaczne i bogate w składniki odżywcze potrawy bez glutenu, jajek, mleka krowiego, drożdży, orzechów, kukurydzy, migdałów, miodu i kakao. Zgromadzone przez nią przepisy na pieczywo, apetyczne smarowidła, zupy, dania główne, przekąski, sałatki i desery pozwalają na komponowanie...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak zdrowo odżywiać dzieci – ebook
Magdalena Dzikiewicz-Polak
Dziecko potrzebuje energii, którą czerpie z jedzenia, by się uczyć i bawić, ale przede wszystkim, by rosnąć i się rozwijać. Od zbilansowanego żywienia zależy jego rozwój fizyczny, zdrowie, praca mózgu i układu odpornościowego. Książka podpowiada, jakie składniki wprowadzić do diety dziecka, by wzmocnić jego odporność, a także pomaga skomponować posiłki, dzięki którym organizm dziecka będzie się rozwijał...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak nie dać się wirusom. Wskazówki i przepisy – ebook
Opracowanie zbiorowe
W jaki sposób atakują nas wirusy? Jak są zbudowane? Jak możemy się przed nimi chronić? Możemy zrobić znacznie więcej niż tylko przestrzegać zasad higienicznych. Jesteśmy w stanie zmniejszyć szansę na zachorowanie, starając się wzmocnić swoją odporność. Podręczny przewodnik zawiera wskazówki, jak zadbać o odporność, co możemy zrobić, jakie składniki włączyć do swojego codziennego menu i w jakich produktach...Data dostępności:
Data publikacji:
Systemy wynagrodzeń w okresie spowolnienia gospodarczego – ebook
Aleksy Pocztowski
W książce przedstawiono najnowsze trendy w kształtowaniu wynagrodzeń na tle zmian zachodzących n arynku pracy, ze szczególnym uwzględnieniem występującego obecnie spowolnienia gospodarczego. Praca jest oparta zarówno na literaturze przedmiotu, jak i na badaniach empirycznych przeprowadzonych przez Autorów w latach 2009 i 2010. Książka zawiera sześć rozdziałów, w których omówiono: tendencje wynagrodzeń...Data dostępności:
Data publikacji:
Odchudzanie z elementami fizjologii i biochemii – ebook
Aleksander Nowak
W tej publikacji chcę przedstawić czytelnikowi kilka sposobów na to, aby żyć lepiej i dłużej. Naprawdę nie wymaga to ani wielkich kosztów ani super wysiłku. Wystarczy niewiele zaangażowania, aby utrzymać się w formie. Staram się przybliżyć te metody i wytłumaczyć jak działają one na organizm z punktu widzenia fizjologii i biochemii. Tak, aby w przystępny dla czytelnika sposób przedstawić, co możemy...Data dostępności:
Data publikacji:
Uzdrawiająca moc adaptogenów – ebook
Tero Isokauppila
Chroniczne zmęczenie, niepokój, problemy trawienne lub alergie – to powszechne dolegliwości, które mogą dotyczyć również ciebie. Mamy na nie proste rozwiązanie – adaptogeny. Są bogate w składniki odżywcze, które, jak udowodniono klinicznie, wzmacniają odporność, dbają o zdrowie wątroby i eliminują choroby układu pokarmowego i stany zapalne. Wspierają również układ krążenia i oddechowy oraz regulują...Data dostępności:
Data publikacji: