smakiem
Liczba pozycji: 75
Wysokobłonnikowa dieta ketogeniczna – ebook
Naomi Whittel
Wysokobłonnikowa dieta ketogeniczna, którą poznasz dzięki tej książce, podpowie ci, jak szybko schudnąć i zadbać o naturalne probiotyki wzbogacające mikrobiom. Autorka, specjalistka z zakresu terapii naturalnych i zdrowego odżywiania, przedstawia przykładowe menu i przepisy, które zapewnią skuteczne odchudzanie i wzmocnienie układu trawiennego. Zachwycisz się w swojej kuchni smakiem Cynamonowego puddingu...Data dostępności:
Data publikacji:
Kalimera. Grecka kuchnia radości – ebook
Dionisios Sturis
Dionisios Sturis odkrywa sekrety najlepszych greckich potraw w barwnej opowieści o swojej drugiej ojczyźnie. Jest to nietypowa książka kucharska, w której przewodnik po krainie smaków i zapachów zmienia się w piękną opowieść o rodzinie i miłości do gotowania. To także ciekawa opowieść o Grecji i jej mieszkańcach. Tu gotuje się rodzinnie, myśląc o biesiadzie, bo Grecy wiedzą, że przy stole dzieją się...Data dostępności:
Data publikacji:
Alergie i nietolerancje pokarmowe. – ebook
Sakina Shikari Bajowala
Marzysz, by latem móc cieszyć się smakiem truskawek? Masz dość swędzących wysypek po zjedzeniu kilku orzeszków? Wypicie okazjonalnie kawy z mlekiem powoduje męczącą biegunkę? Jeśli należy s z do grona osób cierpiących na alergie pokarmowe, ta książka jest dla Ciebie. Alergolog i immunolog dr Sakina Shikari Bajowala przedstawia w niej innowacyjny proces odczulania z alergenów pokarmowych: immunoterapię...Data dostępności:
Data publikacji:
Gargantua i Pantagruel – audiobook
Francois Rabelais
Zainspirowana ludową baśnią epopeja fantastyczna opisująca niezwykłe przygody dwóch olbrzymów: Gargantui i jego syna Pantagruela. Jest to lśniąca rubasznym, często wulgarnym humorem opowieść, w której groteska przeplata się z szaloną fantazją. Nauki, jakie pobierają bohaterowie, bitwy i pojedynki, które toczą, ich niekończące się uczty, wędrówki, sądy, żarty, fortele, parodystyczne debaty z ówczesnymi...Data dostępności:
Data publikacji:
Wyspa wspomnień – ebook
Dorota Milli
„Zatęskniłam za morskim smakiem powietrza, za dobrze znanymi uliczkami. Tutaj przeżyłam najwspanialsze chwile. Na wyspie...” Pełna niepewności Lilianna wraca do miejsca, które wypełnione jest radosnymi, ale i mrocznymi wspomnieniami z przeszłości. Kiedyś ona i jej dwie przyjaciółki obiecały sobie, że dziesięć lat później ponownie spotkają się na wyspie, która w młodości była ich domem....Data dostępności:
Data publikacji:
Koktajle. Przygotuj to sam! – ebook
Praca zbiorowa
Koktajle dodają energii, dostarczają składników odżywczych, można je tworzyć z ulubionych składników na wiele sposobów. A co jeszcze jest ważne? Że są one teraz modne. Większość chce się przestawić na zdrowy tryb życia, spożywając owoce i warzywa. Właśnie w formie koktajli, są one bardzo smaczne i orzeźwiające. Zamieszczone w tej książce przepisy pozwalają cieszyć się wspaniałym smakiem oraz doskonałym,...Data dostępności:
Data publikacji:
Koniec stresu i nadwagi. – ebook
Jorge Cruise
Stres powoduje przybieranie na wadze, a związane z nim hormony przyspieszają odkładanie się tłuszczu. Przekonuje o tym bestsellerowy autor New York Timesa, którego książki przełożono już na 16 języków. Ten wpływowy trener fitness i specjalista od odżywiania prezentuje prosty, 12-tygodniowy plan, który stanowi odzwierciedlenie przełomowych wyników badań naukowych. Program ten pokazuje, jak możesz...Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta według Pięciu Przemian. Potrawy, które leczą i odżywiają – ebook
Katarzyna Maria Puchacz
W dzisiejszym świecie wszyscy jesteśmy narażeni na stres, brak ruchu oraz toksyny z zanieczyszczonego środowiska, co powoduje coraz częstsze ujawnianie się schorzeń cywilizacyjnych. Z pomocą przychodzi nam Tradycyjna Medycyna Chińska i dieta według Pięciu Przemian. Podstawową zasadą przygotowywania posiłku jest w tym przypadku zachowanie właściwej kolejności dodawania produktów do potrawy. O sile energetycznej...Data dostępności:
Data publikacji:
W głąb lawendowych uliczek – ebook
Klaudia Kopiasz
"Ze smakiem apetycznego połączenia sera Reblochon i winogron w ustach, czekałam, aż powoli wyłoni się przede mną. Mogłabym rzec, iż zakochałam się w tej krainie winem płynącej, która na myśl przywodzi roziskrzone wybrzeże i w oddali kołyszące się na wietrze lawendowe łany. Zauroczyły mnie także wąskie, idylliczne uliczki, urzekające misternie wykończonymi balkonikami czy kopułami, oraz lśniące barwami...Data dostępności:
Data publikacji:
Jadalne rośliny dziko rosnące. – ebook
Steffen Guido Fleischhauer Jürgen Guthmann Roland Spiegelberger
W przyrodzie występuje szeroki wybór dziko rosnących roślin jadalnych. Mogą one wzbogacić nasz jadłospis i charakteryzują się wysoką zawartością cennych substancji odżywczych i leczniczych. Obecnie w zdecydowanej większości stanowią one pożywienie, którego nigdzie nie można kupić, które możesz sam nazbierać, przyrządzić i delektować się ich smakiem. Książka ta jest łatwym w zastosowaniu przewodnikiem....Data dostępności:
Data publikacji: