straczkowe
Filtruj po kategorii
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie
Liczba pozycji: 4
- „Warzywa strączkowe w kuchni greckiej” to zbiór ponad pięćdziesięciu receptur na sałatki, zupy, dania gotowane oraz zapiekane. Wszystkie z wykorzystaniem warzyw strączkowych.
Data dostępności:
Data publikacji:
- Zmiany klimatu, a co za tym idzie coraz częstsze okresy suszy sprawiają, że większą uwagę powinniśmy zwrócić na glebę. Dbałość o glebę to dostarczanie materii organicznej i prawidłowy płodozmian. Doskonale wpisują się w to rośliny strączkowe. Dzięki cechom poszczególnych gatunków, a także mnogości odmian, uprawę strączkowych możemy wprowadzić do każdego gospodarstwa. Jednak by osiągnąć sukces w uprawie...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Kuchnia tego kraju bazuje na specjalnościach regionalnych. Wiele z nich jednak na trwałe zagościło na stołach w całym kraju. Tak stało się w XX wieku, kiedy to wraz z rozwojem transportu, ludzie masowo przemieszczali się, a wraz z nimi wiedza o regionalnych specjałach. Do dziś jednak w Hiszpanii można znaleźć wiele potraw, które są charakterystyczne właśnie dla regionów, w których się je podaje. Na...
Data dostępności:
Data publikacji:
- "Liczba zachorowań na nowotwory stale rośnie. To jasne, że nikt z nas nie chce doświadczyć tej choroby. Ale czy na co dzień robisz wszystko, by się przed nią uchronić? Dzięki tej książce dowiesz się, czego się wystrzegać, by zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka. Poznasz szeroki wachlarz naturalnych składników żywności o działaniu przeciwzapalnym, ochronnym i antynowotworowym. Odkryjesz, jak wielką...
Data dostępności:
Data publikacji:
Filtruj wyniki wyszukiwania
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie




