Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

warszawie

Liczba pozycji: 34
  • Prawdy i półprawdy w żywieniu człowieka – ebook

    Prawdy i półprawdy w żywieniu człowieka – ebook

    Wybór tekstów będących ripostą na kumulację szumu medialnego na temat żywności i żywienia – nie tylko faktów i mitów, ale też kontrowersyjnych poglądów lub wręcz pseudofaktów. Opracowanie jest zbiorem spostrzeżeń i wyników badań ekspertów z różnych ośrodków naukowych z całej Polski. Źródłem tytułowych prawd są badania naukowe prowadzone w obszarze nauki o żywności i żywieniu człowieka w podejściu holistycznym,...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • Partnerstwo instytucjonalne w kształtowaniu zachowań żywieniowych w trosce o zdrowie publiczne – ebook

    Partnerstwo instytucjonalne w kształtowaniu zachowań żywieniowych w trosce o zdrowie publiczne – ebook

    Z uwagi na wzrastającą na całym świecie, a w tym w Polsce, skalę zachorowań na choroby dietozależne, apel o jednoczenie działań różnych instytucji na rzecz współpracy w celu kształtowaniu prozdrowotnego stylu życia, a w tym sprzyjających zdrowiu zachowań żywieniowych w trosce o zdrowie publiczne, jest jak najbardziej zasadny. Działania takie doskonale dyskontować mogą istotę zdrowia publicznego zarówno...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • Junior-Edu-Żywienie - wybrane zagadnienia edukacji żywieniowej – ebook

    Junior-Edu-Żywienie - wybrane zagadnienia edukacji żywieniowej – ebook

    Opracowanie zbiorowe  

    Zdrowe nawyki żywieniowe są bardzo istotną częścią ludzkiego życia. Nabywamy je już od najmłodszych lat. Pomocnym wsparciem w nauce poprawnych nawyków żywieniowych jest przeznaczona dla nauczycieli monografia z założeniami programu edukacji żywieniowej dla uczniów szkół podstawowych. W opracowaniu znajdują się zarówno zagadnienia stricte żywieniowe (a więc związane m.in. z fizjologią żywienia, zasadami...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • Straty i marnotrawstwo żywności, Fakty, polityka, etyka. – ebook

    Straty i marnotrawstwo żywności, Fakty, polityka, etyka. – ebook

    Praca zbiorowa  

    Publikacja stanowi wartościową pracę syntetyzującą obecną wiedzę na temat strat i marnowania żywności. Zawiera ciekawe ujęcie problematyki z punktu widzenia trzech obszarów, tj. faktów, polityki i etyki. W pierwszym z nich przedstawiono kwestie dotyczące definicji najważniejszych pojęć, przyczyny powstawania strat i marnowania żywności oraz działania podejmowane w celu ich ograniczania. W drugim zaprezentowano...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • Analiza i ocena jakości żywności – ebook
    CENA NEXTO

    Analiza i ocena jakości żywności – ebook

    Praca Zbiorowa Pod Red. Nauk. Małgorzaty Piecyk I Wołosiaka  

    Współczesny konsument oczekuje żywności bezpiecznej, wysokiej jakości. Ważną rolę w tym zakresie odgrywają badania laboratoryjne żywności prowadzone na każdym etapie jej produkcji, jak również w ramach urzędowej kontroli żywności. Z tego powodu znajomość metod oznaczania podstawowych składników żywności, dodatków do żywności czy zanieczyszczeń jest specjalistom zajmującym się produkcją i kontrolą jakości...

    Data dostępności:

    Cena: 31,50 zł 35,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • #ASZ100 – ebook
    CENA NEXTO

    #ASZ100 – ebook

    Opracowanie zbiorowe  

    Książka „#ASZ100” zawiera autorski zbiór 100 najlepszych ASZdzienników i jest podzielony na 9 kategorii: „Polityka”, „#ASZ:kobieta”, „Po prostu życie”, „Takie rzeczy tylko w Warszawie”, „Religia”, „Sport”, „Świat”, „Pop culture”, „#TVPę. Pozycja zawiera „100 najlepszych tekstów ASZdziennika”.

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 15,29 zł 16,99 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 15,29 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • Poradnik Żywienowy - przepisy na zimę dla pacjentów z cukrzycą typu 2 – ebook
    CENA NEXTO

    Poradnik Żywienowy - przepisy na zimę dla pacjentów z cukrzycą typu 2 – ebook

    Aleksandra Cichocka  

    W serii wydawniczej "Poradnik Żywieniowy - przepisy dla pacjentów z cukrzycą typu 2" autorka Aleksandra Cichocka, pracownik Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, przedstawia łatwe w przyrządzeniu i atrakcyjne przepisy kulinarne. Udowadnia, że stosowanie dieta pomoże unormować poziom cukru we krwi i tym samym zmniejszyć ryzyko powikłań zdrowotnych.

    Data dostępności:

    Cena: 2,70 zł 3,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 3,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • Poradnik Żywieniowy - przepisy na lato dla pacjentów z cukrzycą typu 2 – ebook
    CENA NEXTO

    Poradnik Żywieniowy - przepisy na lato dla pacjentów z cukrzycą typu 2 – ebook

    Aleksandra Cichocka  

    W serii wydawniczej "Poradnik Żywieniowy - przepisy dla pacjentów z cukrzycą typu 2" autorka Aleksandra Cichocka, pracownik Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, przedstawia łatwe w przyrządzeniu i atrakcyjne przepisy kulinarne. Udowadnia, że stosowanie dieta pomoże unormować poziom cukru we krwi i tym samym zmniejszyć ryzyko powikłań zdrowotnych.

    Data dostępności:

    Cena: 2,70 zł 3,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 3,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • Poradnik Żywieniowy - przepisy na jesień dla pacjentów z cukrzycą typu 2 – ebook
    CENA NEXTO

    Poradnik Żywieniowy - przepisy na jesień dla pacjentów z cukrzycą typu 2 – ebook

    Aleksandra Cichocka  

    W serii wydawniczej "Poradnik Żywieniowy - przepisy dla pacjentów z cukrzycą typu 2" autorka Aleksandra Cichocka pracownik Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie przestawia łatwe i proste w przyrządzeniu przepisy kulinarne. Prawidłowa dieta pomoże unormować poziom cukrów we krwi i tym samym zmniejszyć ryzyko powikłań.

    Data dostępności:

    Cena: 2,70 zł 3,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 3,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • Poradnik Żywienowy - przepisy na wiosnę dla pacjentów z cukrzycą typu 2 – ebook
    CENA NEXTO

    Poradnik Żywienowy - przepisy na wiosnę dla pacjentów z cukrzycą typu 2 – ebook

    Aleksandra Cichocka  

    W serii wydawniczej "Poradnik Żywieniowy - przepisy dla pacjentów z cukrzycą typu 2" autorka Aleksandra Cichocka, pracownik Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, przedstawia łatwe w przyrządzeniu i atrakcyjne przepisy kulinarne. Udowadnia, że stosowanie dieta pomoże unormować poziom cukru we krwi i tym samym zmniejszyć ryzyko powikłań zdrowotnych.

    Data dostępności:

    Cena: 2,70 zł 3,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 3,00 zł

    Więcej

    • PDF
Liczba pozycji: 34

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA